Vzhled stránek DK

DISKUZE » Nápady na vylepšení webu

R.E.M.
R.E.M. 02.04.2020 v 23:07

Je otravné když se stránka zdá být načtená, člověk klikne na odkaz, stránka poskočí a otevře něco úplně jiného. Stejné čuňárny dělá i jeden český vyhledávač.
Obzvlášť na mobilu je to horor.

Yunnan
Yunnan 03.04.2020 v 10:58

Lenka.Vílka: A dělá Vám to i s AdBlockem?

Lenka.Vílka
Lenka.Vílka 03.04.2020 v 11:02

Yunnan: ano, o bájném stvoření adblock píše dost lidí. Můj prohlížeč s ním bohužel nespolupracuje. Navíc...funguvalo by to i v situaci, kdy je obsah DK vlastně "položen" na reklamě, která vykukuje nahoře dole i ze stran? Když skočí reklama na mall, věci dole v té barvě ani nejdou vidět. (Nápověda, podmínky atd.)

Text příspěvku byl upraven 03.04.20 v 11:03

reader.007
reader.007 03.04.2020 v 11:04

Ne, nedělá. V chromu to šlape normálně, jen se mi (od minulých časů) víc zobrazují políčka s nápisem "Reklama" tam kde se jiným reklama zobrazuje.

Yunnan
Yunnan 03.04.2020 v 11:12

Lenka.Vílka: A co máte za prohlížeč? Jediné, co nemám možnost ověřit naplno je Safari, které mám pouze v iPadu, nemaje Macbook :o). Všude jinde funguje naprosto téměř dokonale. Netvrdím, že na 100%, ale dost.

Yunnan
Yunnan 03.04.2020 v 11:13

reader.007: Ano, přesně.

Yunnan
Yunnan 03.04.2020 v 11:15

Lenka.Vílka: Ano, funguje mi to tak ve všech prohlížečích, co mám (Firefox, Chrome, Opera, Vivaldi, Brave). Zobrazí se tam pouze nápis "Reklama" a nic víc, jak píše reader.007.

Janadvorackova
Janadvorackova 03.04.2020 v 11:24

... ...

Text příspěvku byl upraven 18.06.20 v 16:52

Lenka.Vílka
Lenka.Vílka 03.04.2020 v 11:28

Yunnan: nainstalovala jsem si chrome, protože prohlížeč, který mi nabídl telefon (samsung), s tím nejde pracovat. Dřív jsem měla zakázané reklamy (v nastavení prohlížeče), takže se mi alespoň nespouštěly ty, kde bylo video a ostatní šly dál.
Ale když se mi načítá stránka, vidím tam to slovo "reklama" a potom tam skočí i reklama :(
Zkusím tedy znovu, ať víme:
A) telefon je sviňka
B) jsem tak blbá, že ani neumím spustit jednoduchou aplikaci
Dám vědět, jak to dopadlo. Ale i tak jsem ráda za ostatní...že vám to jde :)

Lenka.Vílka
Lenka.Vílka 03.04.2020 v 11:52

Zatím to vypadá na B. Už instaluji třetí a stále jsem na tom stejně :( no, ale jsem ráda za ostatní, omlouvám se, za poplach. Majitel sem může dát ještě dalších tisíc dalších reklam. Vy o tom nebudete vědět a já sem přestanu chodit. Výhra pro všechny :)

Lenka.Vílka
Lenka.Vílka 03.04.2020 v 12:10

Takže...stáhla jsem brave. Což je tedy úplně jiný prohlížeč. Tam reklamy nemám. Ale fakt by mě zajímalo, jak to ostaní dokázali, aby si to zapli třeba v tom chromu. Protože to, co jsem zatím našla, to byly adblock prohlížeče a nešly ani vůbec spustit, natož nějak kombinovat (?) do současného prohlížeče, až na ten brave, který je prohlížeč...
Takže každej, kdo tomu nerozumí, ten sice bude mít za chvíli tiky, ale lidi si ve své historii už zvykli na horší věci ;)

Yunnan
Yunnan 03.04.2020 v 12:21

Lenka.Vílka: No, já hlavně nepochopil, že mluvíte o mobilu, já samozřejmě mluvil o PC (noťas) :o). Na mobilu jsem to většinou moc neřešil, protože na DK na mobilu moc nechodím a na iPadu mi to fungovalo. Zkusím, až bude víc času, na mobilu v Chromu nainstalovat ABP a uvidím, jak se to bude chovat :o).
Ale jsem rád, že Vám funguje Brave :).

Lenka.Vílka
Lenka.Vílka 03.04.2020 v 12:29

Yunnan: Jo, brave jde ;) omlouvám se, měla jsem to napsat :( V pc na databázi už vůbec nechodím právě proto, že to zvěrstvo, které bylo dřív tam, nebylo tady a teď je už i tady (že je reklama položená pod obsah prohlížeče a leze to že všech stran) a je to na dost stranách, ale tady jako kdyby si někdo ukousnul moc, protože to stránky evidentně nepobírají a potom dochází k tomu efektu skákání, což je na tom všem to úplně nejhorší :(

reader.007
reader.007 03.04.2020 v 12:55

JanaDvorackova: vítej ve světě cookies a jiných "chytrých" programů. Čím víc pohodlí, tím víc velký bratr.

Yunnan
Yunnan 03.04.2020 v 14:35

Lenka.Vílka: Leni, ne ne, to je moje chyba, mělo mi to dojít :o)). Dnes většina lidí chodí na stránky přes mobil a já samo také, ale právě na DK moc ne, protože bez brýlí ten drobný text nepřečtu (jasně, že si to mohu zvětšit :o)), takže právě na DK chodím hlavně na PC, kde ABP funguje na 100%.
Ale zkusil jsem teď mobilní varianty a je to zajímavé. Na mém soukromém Jabku (iPhone) jde ABP nainstalovat jako aplikace v AppStoru a pak v nastavení Safari se jen zapne a už mi DK běhá 100% bez reklam.
Kdežto na firemním Huawei to do Chromu nejde, chce to skutečně jen nainstalovat AB browser, takže jsem stáhl Brave a tam je to také v pohodě.

Lenka.Vílka
Lenka.Vílka 03.04.2020 v 14:43

Yunnan: moc děkuji, jste nejlepší, moc děkuji!!!!

Zatím jedu v Brave a uvidíme, jak to bude potom s cookies (v tomhle jsem taky ztracená...)

Ale moc děkuji ještě jednou :) :) :)

Yunnan
Yunnan 03.04.2020 v 15:15

Lenka.Vílka: Není vůbec zač, nic moc jsem neudělal :o)).

S cookies je to jednoduché. V Brave kliknete vpravo dole na ty tři tečky - Nastavení - Ochrana soukromí (musíte sjet dolů) - Vymazat údaje o prohlížení.
A tam pak vyberete, co chcete všechno vymazat. Uložená hesla to NEVYMAŽE (nebo by aspoň nemělo :o)), ale smaže to historii a automatická dokončení v adresním řádku. A odhlásí to z webů, kde jste přihlášená.

Lenka.Vílka
Lenka.Vílka 03.04.2020 v 15:23

Yunnan: ani nevíte, jak jste mi pomohl! Už jenom s tím výběrem prohlížeče, o kterém jsem dnes slyšela poprvé...

Uvědomuji si, že dost uživatelům podobné debaty lezou krkem. Ale to jsou ti, kteří to už mají nastaveno a v pořádku. A trochu zapomínají na to, že pokud nám nepomohou, tak se to bude stále opakovat a my se budeme ptát stále znovu a znovu...

A na to nastavení kouknu. Dík :)

Hlavně když tohle musí člověk řešit jenom kvůli jedné stránce, tj DK, protože jinde, protože je sice reklam taky dost, mají je ale ukočírované :/

Text příspěvku byl upraven 03.04.20 v 15:35

Yunnan
Yunnan 03.04.2020 v 15:39

Lenka.Vílka: Dal jsem si Vás do přátel a asi když tak přes zprávy, ať to tady už moc nezaplevelujeme :o)).
A já děkuji za milé vzkazy, fakt potěšily :o). A ti, co jim podobné debaty lezou krkem, to nemusí číst. Může to pomoci i jiným, co hledají :o).

Lenka.Vílka
Lenka.Vílka 03.04.2020 v 15:42

Yunnan: děkuju, kdybych měla ještě nějaký problém, napsala bych, jste hodný. Ať tady nikoho nepobuřuju tím, že chci mít databázi uživatelsky přívětivou a bez bolesti hlavy a očí... :D

Lenka.Vílka
Lenka.Vílka 29.07.2020 v 08:57

Jsem jediná, komu nesedí momentální zobrazení autorů u knih? Jsme v Čechách. Tohle se u nás nepoužívá, ale my chceme být prostě světový! Mluvím o situaci, kdy má kniha víc autorů...všichni jsou oddělení čarkami a ten poslední a předposlední? Znakem "&"...
Ale asi jsem jenom divná, že se mi to zdá divný :(

Marthas
Marthas 29.07.2020 v 18:14

To Lenka. Vílka: Já bych tu těch podivností viděla víc..-(
Třeba tohle: [Marthas]
Marthas 24.07.2020 v 18:01:22
upravit

Všimli jste si, že se přes DK už dá koupit i audiokniha? Nevím, jaký to má význam, pokud vezmu v potaz, že se tu neustále řeší, že odkaz e-knihy nevede tam kam má. Pokud to bude tak i u audio knih, tak mi to přijde, že zas nějakou užitečnou funkci nahradila hovadina. Můj názor. Této změny jem si všimla už před prá dny, ale myslela jsem, že jsem se v pozdních nočních hodinách přehlédla.
Třeba tu: https://www.databazeknih.cz/knihy/zeme-pribehu-krajina-pribehov-kouzelne-prani-305896

A naprosto nulová reakce souputníků, členů DK. To mi přijde taky divný.-)

Text příspěvku byl upraven 29.07.20 v 18:17

Lenka.Vílka
Lenka.Vílka 29.07.2020 v 18:16

Marthas: ale nelze to tady zasypat vším najendou. Potom by to působilo, že je to tady plné zmatených a nepřizpůsobivých uživatelů. A to by nebylo na pohled hezké :O

Marthas
Marthas 29.07.2020 v 18:21

To Lenka. Vílka: Jo, to si poslední dobou připadám taky. Zmatená a nepřizpůsobivá, ale to je jen takový povzdech. Nechci plevelit.-)

Janadvorackova
Janadvorackova 29.07.2020 v 18:30

Už jsem se lekla, že se dají vkládat audio knihy jako další vydání.
To by se mi líbilo.

Vložit příspěvek