Knihy, po kterých pátrám - poraďte
Hledám knihy (Sci fi,Fantasy), 1- stručný obsah, - hrdina ze současnosti, nalezne v suterénu domu trubku(roh), a zatroubí, tím se ocitá v jiném světě. Omládne, pozná lásku, a zjišťuje, že tento svět již od někud zná. - Možná má i pokračování.
2 - Druhý příběh je z historicky snad sci fi Roman z Tater. Bohužel vic nevím..
Hledám knihu, kterou si chci po letech znovu přečíst, nevím název, autora, tuším že se děj odehrával ve Francii, hlavní hrdinka byla z nuzných poměrů, hodně ambiciozni, skončila smrti, snad ji napadly, nechci psát sežraly, krysy nebo potkani. Ale třeba se pletu, a skončilo to jinak. Děkuji za jakoukoliv indicii. Jarka
A jestli můžu, pátrám ještě po jedné, malá holčička, vyrůstá víceméně na ulicí, někdo, asi strážník, ji najde a umístí do dětského domova.
Zdravím hledám název jedné knihy.
Kniha je o malém chlapci (nejspíš sirotek),
který se jednoho dne dostane k podivnému stromu ve kterém žije čaroděj, který už nemá zájem o cestování v čase atd. a hledá za sebe náhradu, aby si mohl už jenom čist.
Děkuji moc.
Zdravím. Hledám knihu z 90's, kterou napsala nějaká Angličanka. Byla to kniha rad, kde a jakým způsobem si ve světě vydělat peníze. Míněno pro cestovatele, kteří potřebují nějaké prachy pro další toulání, nikoliv rady, jak vydělat první milion. Co mě obzvlášť rozesmálo, byla závěrečná rada autorky - zkuste prodávat tuto knihu. Some ideas, please? Děkuji.
Zdravím a taky jdu s prosbou - vzpomněla jsem si nedávno na příběh/knížku z dětství, stále se mi vybavuje název "všechno napůl" - o holčičce, která z lenosti nikdy nic nedodělala - šaty ušité jen z části, dům napůl postavený, kuře zpola syrové... Nevím, jestli to byly krátké pohádky nebo jedna pohádka. A ještě tam určitě byl příběh o dívce, která šlehala šlehačku a čím většímu počtu dětí ji rozdávala, tím jí měla více. Jakmile však chtěla jen pro sebe, hned šlehačka došla (moje vzpomínky mohou být zkreslené, třeba se jedná o dvě knihy, fakt nevím). Díky za každý tip.
Dobrý večer všem. Nemůžu se dopátrat názvu knihy, kterou jsem četla asi před dvaceti lety. Určitě byla od českého autora, detektivka, v hlavní roli byla dýmka, kterou někdo ukradl, myslím, že se to odehrávalo na zámku a nemalou roli v pátrání sehrál švec Homer.
Vím, že to byla naprosto úžasná detektivka, kterou jsem si kdysi koupila v antikvariátu, ale už jsem ji bohužel u našich na půdě nenašla... Děkuji moc... Lucka :-)
Zdravím! Chtěla bych poprosit o pomoc. Kamarád hledá knihu a neví název. Tvrdí, že by to mělo být od Arnošta Lustiga, ale mě se to tedy moc nezdá. Jedná se o jednu povídku, která by měla být možná samostatně, možná v nějakém souboru povídek. Je to o skupině asi čtyř stárnoucích kamarádů, kteří si slíbí, že jakmile se u někoho z nich začnou projevovat příznaky stařecké demence, tak ho sprovodí ze světa. Netušíte někdo, o co by se mohlo jednat? Nečetl jste to někdo?
Koka, děkuji, tohle není ono, Exner to nebyl, nicméně z toho budu čerpat pro další četbu :-)
Zdravím všechny. Pátrám po jedné knize, kterou jsem četl před 20 lety, ale název se mi dávno vykouřil z hlavy. Jednalo se o fantastický příběh. Byla tam nekonečná věž. A celý příběh se okolo toho odvíjí. Stoupá věží, ve které se vytvořil vlastní svět, existují v ní různé kasty obyvatel, obchoduje se a žije...Omlouvám se víc neřeknu, víc si nepamatuji. Ale třeba budete vědět. :)
Tak už jsem se dopátrala, poradila mi paní na Mimibazaru. A všem doporučuji tuto knížku: :-) http://www.databazeknih.cz/knihy/stoprocentni-zahada-46281
kenedu, je :-) před dvaceti lety jsem z ní byla unesená, tak uvidíme teď :-)
Zdravím!Chtěla bych poprosit o pomoc,četla jsem jednu knihu a teď si nemůžu vzpomenout na autora a ani na název.Obsah knihy je o tom,že ve stejnou dobu se do města vrací muž z ktarého se stal slavný spisavatel a který jako kluk byl obviněn ze smrti dívky s kterou chodil.Utopila se v lomu kam chodily s partou plavat. A žena s 12 - 14 ti letým synem,která do něho byla kdysi zamilovaná a teď po letech se znovu setkávají a postupně někdo začne zabíjet další lidi z té party.Pokuď někdo z ná název,budu vděčná,předem moc dík.
skye007- myslím, že by to mohla být kniha Začarovaný kruh od Heather Graham.
Zdravím hledám knížku o princezně Dianě podle toho zatím nejnovějšího filmu ji tady nemou najit . Pamatuji si že na obalu byla Diana v modrých šatech tušim diky
dexterman Tahle to není?http://www.databazeknih.cz/knihy/diana-kralovna-lidskych-srdci-205103
Ahoj všem, chtěla bych poprosit o pomoc. Asi před 10 lety jsem četla kousek jedné knihy, která mě zaujala a ke které bych se teď ráda vrátila. Děj se odehrává tuším v Číně a hlavní postavou je dívka. Kniha začíná v době jejího dětství a postupně popisuje její život (alespoň v té části, kterou jsem přečetla). Vím, že se tam na začátku hodně mluví o lotosech a o tom, že dívka se z nějakého důvodu tomuto svazování nohou vyhne, pak proti této tradici bojuje. Kniha myslím hodně rozebírá práva žen v Číně (myslím, že jde o Čínu). Víc si bohužel nepamatuju. Mám za to, že v názvu knihy je něco se zdí, původně jsem myslela, že se kniha jmenuje Dům za zdí nebo tak nějak, Google ani Databáze knih však žádnou takovou nenašly. Vím, že popis není nic moc, ale kdyby někdo knihu i tak poznal, budu moc ráda :-)
Tak už jsem se té knížky dopátrala, hurá :-) je to Sen o městě obehnaném zdí, kdyby to třeba někoho zajímalo :-)
Zdravim. Asi pred 20 rokmi som cital knihu z lekarskeho prostredia. Nepamatam si autora ani nazov.
Bolo to o dievcati, ktore robilo skusky na fakultu, a nejaky chalan jej tam zaskrtol jednu spravnu odpoved. Ked sa dostala na tu fakultu zacala zistovat, ze tam robia pokusy na ludoch, To, ze nevedela spravnu odpoved na tu jedinu otazku bolo sposobene nejakym syndromom, ktory ona nemala, pretoze zvysku studentom pocas spanku pustali nieco, co v nich automaticky vyvolalo podnet zaskrtnut tuto odpoved. Casom zistila ze sa tu robili pokusy na ludoch a aj tento jej priatel sa stal jednou z obeti... Sorry, napisal som to ako neandertalec ale hadam to dava zmysel. Dakujem :D
Vložit příspěvek