Byla by, podle vás, možná cesta do minulosti?
BylA by podle vás možná...
Podle mě ano. Mám na to dokonce i vlastní teorii. Jestli by lidstvo vynalezlo teleportaci, mohli bychom se pravděpodobně přemístit nejen z místa na místo, ale i z alternativy A do alternativy B. A dejme tomu, že trefíme do jedné z alternativ našeho světa, kde čas jde o století později než čas naší alternativy. Je tu ale několik problémů: 1. Nemusíme zrovna trefit do "minulosti". 2. Nemusíme trefit z "minulosti" do našeho času. 3. Pokud takhle najednou zmizíme z naší alternativy, může zaměnit zmizelý organismus něčím jiným a tím úplně zruinovat naše plány na návrat. 4. Tyto skoky mezi alternativami můžou způsobit prostorovo-časový kontinium nebo ještě něco horšího. Černou díru v jiné dimenzi například. 5. Jsem si na 100% jistá, že žádný z normálních lidí nebude tuto cestu podnikat. Příliš mnoho nebezpečí.
Myslím, že jednou to možné bude. Je to stejné, jako s jiným lidským pokrokem. Před tisíci lety si také lidé jen představovali, jaké by to bylo, kdybychom mohli vzlétnout ke hvězdám. Dnes už létáme (i když zatím jen v nejbližším okolí Země).
Otázka je, co to všechno přinese, až taková možnost nastane. Lidé umí každý pokrok zneužít - napadá mě třeba knížka Strážci času od Poula Andersona.
Ale myslím, že cestování časem hned tak možné nebude - ještě to určitě pár generací potrvá, než na to přijdeme. :-)
Text příspěvku byl upraven 06.02.16 v 21:31
Chtěl bych do minulosti. Rozvalovat se před jeskyní a vyhřívat se na sluníčku a kolem nezdevastované příroda. Ale odpověď na otázku. Cesta do minulosti právě probíhá a vede se nám to. Vracíme se pomalu na stromy. Časem se zase budou ti co zbudou po rekonstrukci lidstva vyhřívat na sluníčku před jeskyněmi. Hlavně aby nebyly zničené všechny knížky a bylo co za zimních večerů pod loučí v jeskyni co číst.
Text příspěvku byl upraven 07.02.16 v 08:36
Pokud bych si sebou směl vzít pivo, cigára a housku se salámem, tak proč ne?
samozřejmě k lepšímu. takže by bylo výhodné si vzít nějakej zelenej, a než by člověk dorazil k cíli, byl by z něj salámek k nakousnutí.
kamkoliv. ale musí to být do minulosti, jinak se barva salámu mění v závislosti na přibývajícím čase a na teplotě.
Já cestuju do minulosti každou chvíli :-). Bohužel nebo bohudík (netuším) jen ve snech a představách. Často však dumám nad tím co by to způsobilo. Kdybych v té minulosti změnila dějiny (což by se mohlo lehce stát), tak bych se vůbec nemusela narodit a tím pádem bych nemohla odcestovat do té minulosti... Ale líbí se mi knížky, filmy, seriály na toto téma. Třeba naši Návštěvníci, Outlander, Frekvence, Zakletý v čase, Záhada vyvoleného (snad nejlepší německý film), Tajemná záře nad Atlantikem, miluju Návrat do budoucnosti...
já tyhle příběhy moc rád nemám, protože autoři nakonec vždycky všechno zamíchají tak, že člověk neví, jestli už bylo zejtra nebo teprve bude předevčírem. ;)
Já teda tenhle problém nemám. Naopak mi vše přijde naprosto logický (a pokud ne, tak je to špatný film / knížka / seriál). Ale znám lidi, co se v tom okamžitě ztrácí.
Na cestu do minulosti-hurá na stromy jsme se už vydali. Tedy cesta je nejen možná, ale právě po ní kráčíme.
Eva-lupen: velmi rád se vždy znovu dívám na skvělý český film Zítra vstanu a opařím se čajem. Tam je to cestování časem i různé paradoxy nádherně popsáno a ještě se u toho člověk ze srdce zasměje. :-)
Mám podobný názor jako binysek. Kdyby bylo možné cestování do minulosti, tak bychom dnes potkávali cestovatele z budoucnosti. Stejně tak si dovedu představit nahlédnutí do minulosti jako na film.
tester: Jak bychom se podle vás při této cestě setkali např. s Napoleonem?
Stretnúť sa s Napoleonom nie je také ťažké:
http://blog.cognac-expert.com/bardinet-cognac-fine-champagne-napoleon-reader-found-old-bottle/
Ovšem to není cesta do minulosti, nýbrž do nadzemských výšin. Teda když to není takovej ten "koňak" za pár šupů ze sámošky.
blbé je ak sa vyberiem so 40 ročnou whisky.
Inak tak ako vieme do... budúcnosť, ak keby se ešte mali možnosť zamávať s minulosťou, tak by sme tu už poniektorí neboli. Alebo aj všetci nie.
mně by se ze všech cest časem líbila nejvíc návštěva restaurantu na konci vesmíru - už jen pro ten báječný způsob financování.
Mě baví cestování v čase, paralelní světy, jak v knihách, tak ve filmech. Návštěvníci (domácí), Návštěvníci (film Francie), Dům u jezera...
Ještě jsem si vzpomněla na chudáka pana Broučka, který se v minulosti setkal s husity. A tak tak, že nepřišel o život.
Otázne by bolo, či by to cestovanie bolo také, že :
1.) cestovateľ sa stáva súčasťou "deja"
2.) cestuje len ako pozorovateľ
Vložit příspěvek