Copak je to asi za knihu?
Abych rozšířil zadání, tak upozorňuju, že čeština je prevít a nerozlišuje TY příbuzné a TÉ příbuzné.
Teď budu pár hodin mimo provoz, tak jsem zvědavý, co na mě bude pak čekat. Ale napovím ještě něco - ta rostlina je dost užitečná.
Stromy klidně můžeme vyloučit. Ale aby nebyla mýlka, obsah knihy a její název nemá ani s příbuznými, ani s rostlinami nic společného, jen se vyskytují ve slově, které tvoří dohromady název. A opět zdůrazňuji, že čeština je prevít, jak už jsem psal výše...
řekl bych - čeština je prevít a nerozlišuje TY příbuzné a TÉ příbuzné- to jde úplně mimo mne...nějak to nedokážu srovnat ....
Užitečné rostliny nejsou jen ty, co se dají sníst nebo vypít. Téhle si vážili už staří Slované.
Ale jak říkám, název není ani o příbuzných, ani o rostlinách, jen se dá z ních složit do jednoho slova.
Je. A až se to vyluští, tak odejdu do ilegality, protože ve svém věku nemám zapotřebí číst sprostá slova na svůj účet :-)
hihi- já obvykle nejsem vulgární, ale tady by se pár slovíček už hodilo. Z rostlin nám už zbývá len a možná nějaký tabák pěstovali.
Fakt ne, tabák pochází z Jižní Ameriky, takže nemohli. Asi cumlali něco jiného :-)
To se člověk vždy na něco upne a pak se nemůže dostat z místa. Opouštím toto stanoviště a přeji pěkný večer.
Válečník pajonek se samozřejmě trefil!!! Sice se tato Fajtlova kniha asi neobjeví ve Válečných románech, není to román, ale skutečný příběh, nicméně je to poutavé čtení právě proto, že je to autentické. Blahopřeji a předávám slovo...
.....nebýt prosby Dudu, abych se připojil k hádání, tak jsem nehádal ...
Nové zadání
Úplně nejhorší nesobecky koná dobro pro druhé za cenu osobní ztráty....
kurecpalec, tož najedte na to!!!!!
Tenaxi, no alespoň ten len jsem trefil :-)
Pajonku, to by mohl být Schindlerův seznam.
Vložit příspěvek