Copak je to asi za knihu?
On je to vlastně pořád ten jeden zákon, ale podstatné je na tom těžiště, tedy to co je na tom pečivu a směr kterým se to pohybuje...
Text příspěvku byl upraven 28.08.14 v 10:05
reader.007 jsem psal zprávu chvíli po správné odpovědi, právě šla uspat potěr, potom asi nemohla nebo zapomněla. Viděl bych to na to, aby pokračoval první, komu se zadaří...
:-)))) se omlouvám že to tu tak brzdím, potěr jest uspán, ale práce se mi nějak navalila a i když by se mi to líbilo, nejen přítomností na databázi živ je člověk (tedy já)
A abych nebyla za trubku, nedá mi to, nehodím ručník do ringu a zadávám:
hledáte pracující třídu definovanou velkým (ale nikoliv největším vodním útvarem)
Rád bych to tady trochu rozpohyboval, ale - některým korunovaným hlavám chybí pohybové ústrojí.
Ahá! Já už možná vím! Pořád jsem dumal co Tenax může dávat, furt nevím, ale jestli to náhodou nebudou palce! http://www.databazeknih.cz/knihy/palecek-krale-jiriho-14149
Text příspěvku byl upraven 11.09.14 v 08:39
Ikkju, Ikkju, ze čtení to dneska nebude za "jedna"! Doporučuji podívat se, co mi - těsně před mým zadáním hádanky - tenax dal (předal) :=)))
Já si to tu dovolím narušit, našel jsem totiž docela vtipnou podobu našeho hádání. Odstraněním jednoho písmenka z názvu a přídáním komentáře vzniká toto:
Zelná míle - rodinný film předkládající příběh o snu každého vegetariána
Na západní frontě Kid - osudy pistolníka Billyho Kida za světové války.
Vykoupení věznice Shawshank - sociálně laděný příběh exekuce vězení a dopady na bezprizorní chovance, jimž nový majitel již nechce poskytnout přístřeší
Romo a Julie - drama o mladé lásce napříč rozdílnými sociálními skupinami
Romane, pro křídlovku! - didaktika pro základní umělecké školy
Polední samuraj - povídka o úředníkovi, který si o polední pauze plní své dětské sny.
Koflíková válka - snímek zachycující tvrdé pouliční boje, kde se lidé mlátí tím, co jim zrovna přijde pod ruku..
Plíšky - tragikomedie o skupince Romů snažících se přivydělat si sběrem kovů.
Povídky z jedné kasy - autobiografická próza starého zloděje
Hledá se emo - srdceryvný příběh malé rybky, která si kvůli nespravedlnosti oceánu, začne řezat ploutev.
Kokos na sněhu - dokument mapujici kariéru Charlieho Sheena.
Ostře sledované laky - román z prostředí hlídačů pražského metra.
Sedmá peče - baladicky laděný příběh o pilné hospodyni.
Dobrý voják Šejk - lyrickoepický příběh z období ropné války na středním Východě.
U snědeného rámu - povídka o hladovějícím umělci.
Hoř, má panenko - příběh o dívce, která neopětovala lásku latentního pyromana.
Poslušně hlásí - film sleduje život udavače STB
Stařec - a oře - budovatelský román o pracujících seniorech na podporu navrhovaného zákona o odchodu do důchodu v devadesáti letech.
Koka na rozpálené plechové střeše - šokující poloautentický dokument, pojednávájící o poměrech v kolumbijské narkomafii
Dudu, je to senzační a moc se mi to líbí. Zvláště ten poslední literární titul - to je něco pro mne! Dovoluji si však doporučit to odsud odstranit a udělat z toho základní kámen nového hracího vlákna. Myslím, že by bylo velmi oblíbené.
Text příspěvku byl upraven 11.09.14 v 11:22
Koka, ano, ten poslední je trefný-hihi
Kam s tím? Nechce se mi zakládat další vlákno, ale chtěl bych, aby to tu někde zůstalo.
Tak mě neposlechni a nech to tady. Je to tak skvělé, že by byla věčná škoda, kdyby to zadpadlo.
Nebo - právě mě napadalo - založ si s tím nový Seznam - samozřejmě, až bude možné psát k seznamům komentáře (a tedy vymýšlet knihám nové názvy) a - pochopitelně!!! - pokud ti uživatel profhubert takový seznam schválí :-))
Dobrá tedy-nechám to tu. Bude to takový hezký příklad, jakým směrem se třeba můžeme vydat.
S tím seznamem raději posečkám, poněvadž si dokáži představit, že by ještě sestavil meziresortní komisi(mezi vlákny) s dostatečným polem působnosti :-)
Vložit příspěvek