Fantasy pro muže

DISKUZE » Volná diskuze

RamonVarga
RamonVarga 02.08.2017 v 14:04

Ahojky bando, čte tady někdo military sci-fi o KOSu?

RamonVarga
RamonVarga 02.08.2017 v 17:50

Popřípadě dokážete si představit seriálovou podobu Koloniálních válek jako třeba sci-fi seriál ne nepodobný The Expanse od SyFy?

slapyd
slapyd 08.08.2017 v 08:19

Ahoj, nemáte nějaký tip na knihu typu (povídka John W. Campbell Jr. - Věc) případně její filmové předloze od Carpentra? Děkuji

Jacck
Jacck 08.08.2017 v 09:26

@slapyd
HP Lovecraft - Barva z kosmu, V horách šílenství nebo i jiné povídky
Dan Simmons - Terror (toto jsem ale nečetl)
Matthew Reilly - Polární stanice (toto jsem taky nečetl)

PS: ta kniha je předloha filmu a ne film knize. Na ten horor mám úžasné vzpomínky, když jsem ho tenkrát viděl jako 12-ti letý, tak jsem se fakt bál, stejně jako Aliena 1 nebo Mouchy nebo Hellraisera nebo Freddyho Kruegera :-)

Text příspěvku byl upraven 08.08.17 v 09:31

slapyd
slapyd 08.08.2017 v 09:34

@Jacck
Děkuji :) Lovecrafta a Simmonse už mám doma a teším se na ně :)
Polární stanice vypadá velice dobře, děkuji za tip.

Eumenida
Eumenida 20.08.2017 v 16:07

Lopezo - možná nesu dříví do lesa, nejspíš už znáte a máte přečteno, ale doporučila bych Hyperion a na něj navazující Endymion, od Dana Simmonse.

Eumenida
Eumenida 20.08.2017 v 16:12

Ametynka - Hra o trůny je skvělá a stojí za kup. Jestli si nejste jistá, zkuste si ji někde půjčit. Pokud znáte seriál, pak se hodně blíží románu. Postavy věrohodné, zápletky pekelné, drsná doba, jen se to tam zrovna nehemží elfy, draky, a čarodějkami, i když draci a čarodějky se tam vyskytují. Knihy jsem měla půjčené z knihovny a o kupu pořád uvažuji, i když je mám už přečtené.

Eumenida
Eumenida 20.08.2017 v 16:13

Aniday - jestli něco tak skvělého, jako je Zaklínač, tak asi Hru o trůny.

Eumenida
Eumenida 20.08.2017 v 16:24

Tester - ke scifi, kde budou všichni v pohodě a kde se budou bavit (no, skoro), tak zkuste Romeo a Julie 2000, od Párala. Dá se to číst, je to trochu utopické, co se týče propojené globální budoucnosti, hravé, trochu romantické a trochu jako společenský román. Dobrá oddechovka. (I když to nezamýšlel jako scifi, tak ten svět trochu scifi je a sakryš, ono se tam i pracuje, ale ta práce je přece jen spíš jako zábava, rozhodně ne taková odíračka, jaká se děje v dnešní době.)

Text příspěvku byl upraven 20.08.17 v 16:26

simnasa
simnasa 27.08.2017 v 16:12

Ahojky čtenáři, jsem příznivec S. Kinga . Doporučte mi něco stejně poutavého :) Děkuji za nápady
Hezký zbytek dne :)

rybizka
rybizka 27.08.2017 v 16:24

simnasa: cokoli od Dean Ray Koontz :)

Lenya2017
Lenya2017 24.09.2017 v 17:16

Ahoj všem. Moc se mi líbí knihy o dracích a dračích jezdcích. Četla jsem Pern a Eragona a ráda bych něco dalšího. Poradíte někdo??? Předem díky.

Alienor
Naias
Jass
Jass 25.09.2017 v 02:30

Lenya 2017: Pokud se ti líbil Eragon, tak jasná volba potom jsou Drakeni z Pernu, jde o poněkud starší sérii než Eragon a je vidět, že se v ní Paolini hodně inspiroval. Jen těžko říct, kterým dílem začít, buď lze číst chronologicky, což znamená začít Dračím úsvitem https://www.databazeknih.cz/knihy/odpadlici-z-pernu-draci-usvit-14480 nebo podle pořadí sepsání, což znamená začít Dračím letem https://www.databazeknih.cz/knihy/draci-let-2350 Pokud chceš něco podobného jako Eragon, doporučuji začít od Dračího letu, který je z doby, kdy se odehrává většina Drakenských knih. Dračí úsvit jde přece jenom hodně do sci-fi.
Jinak Temeraire je taky skvělý a naprosto se pod něj podepisuji.
Kdyby jsi hledala nějakou knihu s draky, kdysi jsem začala tvořit seznam, kam přidávám kteroukoli knihu, kterou jsem četla a kde draci hrají větší úlohu. Jsou tam knihy lepší i horší, takže kdyby ses na některou chtěla zeptat, tak ti ráda odpovím :D. https://www.databazeknih.cz/seznamy/jass-40812/draci-9136?p=1

Hadati
4art
4art 29.09.2017 v 19:39

Ahoj všem:) Tak já to tady taky zkusím, shanim knihu:...vše co si pamatuju může být samozřejmě jinak,ale vím tohle: Nejspíš cizí autor, skupina lidí kdesi na cizí planetě. Někdo je pronásleduje a oni se útěkem před nimi dostanou do tzv.Pekelnice. Tou prochází, aby jim utekli. Na konci utíkají na jakýchci létajících strojích. Ukazuje se, že celý tento areál byl pro děti- puberťáky, cosi jako přechodový rituál, když tím prošli byli dospělí... Aneb vím, od koho sem knihu měla půjčenou, bohužel ho nelze kontaktovat...moc díky, pokud ji najdeme, ušetříte mi pár bezesných nocí:)

tester
tester 01.10.2017 v 19:14

Čtete seriály StarTreku aniž byste viděli předem video seriálu? Dokážete si představit prostředí, osoby, děje, technologie atp. které jsou tam popisované. A když potom vidíte zfilmovaný seriál jaké máte pocity? Trefili jste se se svými představami?

Kakiko
Kakiko 01.10.2017 v 20:44

Pokud byste ještě někdo věděl o dobré fantasy, napište prosím. Nemám ráda magii, snesu jí vážně minimum. Miluji rasy podobné lidem inspirované Indiány, Mongoly apod.. Romancí taky neopovrhuji, ale ať to není nic na způsob YA, kde jde v podstatě jen o to, s kým hlavní hrdina skončí. Tak kdybyste někdo o něčem takovém věděl, sem s tím. :)

Text příspěvku byl upraven 02.10.17 v 18:40

Eldar80
Eldar80 01.10.2017 v 22:58

Tomu vůbec nerozumím. Není lepší pak číst klasické historické romány a naučnou literaturu? Fantasy bez magie je jako sci-fi bez vědecké fikce.
Vždyť právě magie je to co dělá fantasy fantasy literaturou.
Napadá mě Sapkowski. Přečíst si Magické střípky a pak pokračovat jeho husitskou trilogií.

tester
tester 02.10.2017 v 04:47

Orientace ve STARTREKU http://www.kontinuum.cz/mapa-stranek/

Kakiko
Kakiko 02.10.2017 v 13:49

Není, třeba ASOIAF, Svět bez bohů nebo Kronika Netesaného trůnu jsou skvělé knihy, které nejsou přehlcené magií. Hledám něco na ten způsob.

Dalamar
Dalamar 02.10.2017 v 17:47

Kakiko:
Teď vyšla Přemyslova krev https://www.databazeknih.cz/knihy/premyslova-krev-348815
Od stejného nakladatele bych pak doporučil Stín modrého býka https://www.databazeknih.cz/knihy/stin-modreho-byka-17761

Dalo by se najít více podobných knih. Např. něco od Červenáka, Sapkowského Narrenturm atd....

Hadati
Hadati 02.10.2017 v 21:44

Kakiko: Možná zkus Davida Gemmella - Legendu (https://www.databazeknih.cz/knihy/drenaj-legenda-14850). Už je to dlouho, co jsem to četl, ale nevybavuji si, že by tam byla nějaká magie.

ivana6637
ivana6637 04.10.2017 v 19:49

zdravím,
bratr nemůže dohledat název knihy sci-fi povídek. jde o sborník, antologii nebo něco podobného, prý měsíčník, v sešitovém asi A5 vydání, údajně zelené barvy, čeští autoři, vydáno snad v 80. letech.
máme útržky povídek:
první: uprostřed vesmíru nebo galaxie byla byrokratická stanice, kterou založil Bůh, začaly se tam ztrácet informace a přilétají vyšetřovatelé, aby to objasnili.
další: primitivní národ zrovna vynalezl pramici a chtěli plavidlo nějak pojmenovat, proto se šli poradit za svým božstvem, duchem, ten jim poradil název. když tam šli znovu, potkali se tam s nepřátelským kmenem, chtěli tedy po svém božstvu, duchu, aby jim vysvětlil návštěvu nepřátelského kmene, jejich duch ale byl stroj a na takovou otázku neuměl odpovědět, došlo k selhání systému, přestal fungovat a oba kmeny se povraždily.
třetí: na jedné planetě spolu v nepřátelství žijí lidé a jiná rasa (asi dvouhlaví). mezi lidmi se traduje legenda, že v pevnosti nepřátelské rasy je ukryta ničivá zbraň.nikdo se tam neodváží jít, kromě pár mladých lidí, kteří se rozhodnou, že zbraň získají. když se ke zbrani dostanou, zjistí, že jde o manuál k ovládání kosmického křižníku.
kdyby někdo věděl, budeme rádi.
případně díky

Vložit příspěvek