Filosofování pod starým mohutným dubem
Já jsem utekla na venkov a s malířkou Ellou a fenkou Tess, kterou má na hlídání se bavím a čekám, co z toho vyleze.
Mně teď čtení moc nejde, asi blok. Nicméně se pokusím mrknout na jednu farmu v Austrálii (Studna ve stínu). Nebo aspoň zkusím Jednou budeš Arab 5. Vypadá to, že tenhle poslední díl se bude odehrávat převážně ve Francii.
Nachádzam sa na Zemeploche v Ankh-Morporku v oválnej kancelárii patricija Vetinariho.
Já jsem teď v Petrohradu v roce 1917, předpokládám, že se vyskytnu i ve Francii, UK, Francii, Německu a USA a doufám, že se dožiji října 1918. Follett: Pád titánů.
Follet je dobrej, Pád titánů vypadá zajímavě a 752 stran to je vyloženě rozmazlování čtenáře. :-)
A koukám, že tomu všichni moji oblíbení čtenáři dávají *****. :-)
Text příspěvku byl upraven 09.09.23 v 08:24
Máš pravdu, je výbornej. Titáni jsou skvělí a k tomu rozmazlování, patří k nim další dvě lahůdky do trilogie, Zima světa (736 str) a Hranice věčnosti (928 str). Už na mě hladově vyčučují z poličky.
Jo, jo, tahle Follettova trilogie Století je luxusní čtení :)
Text příspěvku byl upraven 10.09.23 v 18:51
Mám to objednáno a těším se na to. :-)
Zatím jsem přečetl od autora první dva díly série Pilíře země a bylo to velmi dobré. Bylo to v době, kdy jsem byl fascinován stavbami katedrál. Jsem zvědavej, jak autor popisuje novější období. :-)
Text příspěvku byl upraven 10.09.23 v 19:12
O víkendu jsem viděl hmyzáčka, kterého jsem nedokázal identifikovat a doteď jsem ho nedohledal. Vypadal jako delší, hubená vosa s černýma komáříma nohama. :-) Měl jsem v sobě jenom jedno pivo. :-D Myslel jsem si, že to bude nějaká kutilka, hrnčířka nebo vosík, ale nebylo to ani jedno. :-)
Text příspěvku byl upraven 10.09.23 v 20:09
Dneska jsem v knihobudce ulovil knihu Otazníky nad hroby Ludvíka Součka. :-)
Eicheriku - tak mě dneska přišel mail, že si mám pro Vraní oko přijít do knihovny, už na mě došlo :-)
Filozofové, doporučíte mi severskou krimi, kde teče jen minimum krve? Víte, jak to myslím. :) Potřebuji to do jiné čtenářské výzvy.
Pavlina197:
https://www.databazeknih.cz/vydane-knihy/arnaldur-indri-ason-1323
Pavlína197: autor mě baví, protože pokaždý nepotřebuju krev a protože má rád svou zem a často tam je něco jako historické okénko, což je fajn. Island a Austrálie, až budou peníze, tam bych to ráda viděla :)
Pavlíno doporučuji ti spisovatelku Asu Larsson, mně se líbilo, že tam nejsou potoky krve.
Text příspěvku byl upraven 12.09.23 v 21:12
Mariko, děkuji, to taky vypadá dobře. A dokonce ji mají u nás v knihovně.
Lenko, jeden můj blízký je teď na Islandu. Podle fotek nádhera, neuvěřitelné barvy, překrásné scenérie... Dokonce si téměř pohladil divokého tuleně.
Echeriku, pardon, všimla jsem si až teď.
Vážně? :-) No, nebudu si to brát osobně.:-D Film jsem nedokoukala, jsem měkkota. Nebo mekota? :-))
Text příspěvku byl upraven 12.09.23 v 21:30
Vložit příspěvek