Filosofování pod starým mohutným dubem
Pavlína197: příbuzný tam byly. Nad fotkama jsem slintala! Snad to vyjde :)
Keri.H: Koukám, že sis dala do Chystám se číst knihu Ztracený. Jen upozorňuju, že to je třetí díl série :-)
denib: Dík za upozornění, ani jsem si toho nevšimla a jak jsem teď koukla na ten první díl, tak už jsem nad ním před nějakou dobou přemýšlela, ale nedala jsem si ho na seznam. :)
Dobré ráno, poddubáci. Do jakých příběhů se o víkendu ponoříte? Co asi budete dělat? Já zřejmě budu hodně řešit sousedy. Kdo posílá anonymní dopisy? A kdo vraždí? Zní to jako Agatha Christie, ale není to tak :-) Zkusím knihu Jeden z nás od Shari Lapena.
Taky budu řešit případ vraždy. Kdo otrávil záletníka? A který detektiv je šedivý i v hlavě? Zní to jako Agatha Christie a je to tak. :)
denib: Ta mě bavila, ale lepší za mě byla Nevítaný host. Teď poslouchám jako audio Nepříliš šťastná rodina, tak jsem zvědavá. :)
Já úspěšně vyšetřila případy s 87. revírem a dál uvidím, kde budu trávit čas, na čtení tu čeká několik knížek. :)
My jsme s Ludvíkem Součkem řešili, jak to bylo se smrtí Julia Ceasera a teď probíráme Ježíše (Otazníky nad hroby). :-)
Jsem ve vesnici Vračice s hlavní hrdinkou Karin a její maminkou nemocnou Alzheimerem a rekapituluji život.
Marika: zajímavá shoda. :-) Zrovna jsem dočetla Pérka, drátky, kolečka, v níž hlavní postava má maminku s alzheimerem.
Jsem účastníkem Zapomenutých výprav od pánů Švihálka, Kačora a Hýži. Slušných 854 stran, takže to budu pár dní číst. Jinak knihu mají aktuálně v Levných knihách za bratru 199 korun.
Máme u nás tu studentku z USA a dneska jsme ji vzali na houby, to jste měli vidět tu radost, že to mohla poprvé v životě zažít a jak jí chutnají :-)
A taky je velká čtenářka, takže jsme včera byli v naší knihovně a už má průkazku. Mají tam větší regály s knihami v angličtině, takže je nadšená.
Text příspěvku byl upraven 16.09.23 v 20:28
Jj, nejdřív po příletu v srpnu, na moji průkazku, myslím že 5 knih, teď čtyři. Hunger games, což už četla, ale je to její nej a pak několik od Greena a Světla, která nevidíme a další.
Marika: jaké jste našli houby? U nás zatím nic... :-( Ani na osvědčených místech.
Spoustu pěkných velkých hřibů, klouzky, pár holubinek, které nám chutnají a spoustu masáků. Hned jsem udělala hříbkové řízečky :-)
Byly toho dva košíky, podělili jsme i babičky.
Text příspěvku byl upraven 16.09.23 v 21:43
Marika, denib: Pérka, drátky, kolečka se mi líbila. Zpočátku se zdálo, že je knížka o ničem, příběh se rozvíjel jen pomaloučku, polehoučku, ale stojí za to vydržet až do konce, pak to celé dává smysl.
Pavlíno - tak to jsem nechtěla, doufám, že se taky brzy dočkáte a i u vás se urodí.
Vas: To vypadá zajímavě. A je to tak tlustá knížka, protože jsou ty výpravy tak dlouhé a zajímavé? Nebo to je tím, že je těch výprav hodně?
Ad denib
Po pravdě od všeho trochu. Výprav je asi 60, každý autor je pojímá tak trochu po svém. Je to vlastně časová konzerva a nejzajímavější jsou určitě poměrně dobře zpracované autentické vzpomínky zúčastněných. Zatím nejvíce se mi líbila kapitola o raftu Matyldě v peřejích Indu. Jedním z hrdinů je i exsenátor Štětina, kterého jako člověka a politika "vysoce neoblibuji", ale jako dobrodruha respektuji.
Myslím, že je to kniha dobrá hlavně pro nabuzení před nějakou pořádnou expedicí:). Něco ve smyslu: "I cesta může být cíl."
Text příspěvku byl upraven 17.09.23 v 10:48
Vložit příspěvek