Filosofování pod starým mohutným dubem

DISKUZE » Volná diskuze

jana0400
jana0400 16.11.2024 v 06:57

Už jsem se seznámila s hrabětem Drákulou a zvažuji útěk zpět do Londýna (Drákula).

Marika Vanova
Marika Vanova 16.11.2024 v 07:11

R.E.M. - souhlasím.

Jsem na Příbramsku a řeším vraždu (Dceřina kletba).

Pavlína197 - v té krajině to hodně dobře fouká.

Eicherik
Eicherik 16.11.2024 v 10:52

Dnes jsem v knihobudce ulovil knihu Vzpomínání v bílém - Jiří Pejša. Když jsem si ji venku zběžně prolistoval, tak jsem usoudil, že by nebyla marná. Lékařské prostředí, poválečné pohraničí, Šumava... :-)

denib
denib 16.11.2024 v 11:17

Eicherik: Ty vůbec míváš v knihobudkách štěstí :-)

Eicherik
Eicherik 16.11.2024 v 13:29

denib: Tahle knihobudka, která je moje nejoblíbenější moc titulů "skladem" nemívá, ale má naprosto volná pravidla a to mi vyhovuje. Když se mi kniha líbí můžu si je nechat jak dlouho chci, třeba napořád. Mám i jednu kousek od domova, která je opravdu bohatě zásobená, ale má přísná pravidla. Mám ji v záloze, kdyby se stalo, že nemám co číst, tak tam zaběhnu a do pár dnů knihu zase vrátím. Před rokem a něco jsem si odtud půjčil Tebou doporučenou detektivku Případ dávno mrtvých kanonýrů a zase ji tam vrátil. :-)

pavlinda
pavlinda 16.11.2024 v 19:38

Teď na mne vykouklo, že je dnes Den poezie a z jiného zdroje Den tolerance :-)

Eicherik
Eicherik 16.11.2024 v 20:00

Inspirován pavlindou jsem nahlédl do knihy Rok, tradice a svátky Nigela Pennicka a nalistoval 16. listopad. :-)
Tento den je připomínán Sv. Edmund a Hecate Night (Noc Hekaty)

Sv. Edmund, král Východní Anglie, byl zabit dánskými lučištníky a potom zbaven hlavy. Jeho oddělená hlava byla podle saské tradice posvátnosti krále střežena vlkem, dokud nebylo nalezeno tělo. Poté byly obě části pohřbeny v tzv. St Edmundsbury v Suffolku, což se stalo poutním místem.

Západ slunce v tento den je počátkem Noci Hekaty, tzv. Hecate Night, kdy se oslavuje Perseova dcera bohyně Hekaté, označovaná jako Perseis.

R.E.M.
R.E.M. 16.11.2024 v 22:23

Ve čtvrtek jsem poprvé zavítala do Anglie mezi „Pozemšťany", zatím netušící, že přijde nezvaná návštěva ze sousední planety (Válka světů).

Azizi
Azizi předevčírem v 15:31

Ahojte, chystá sa pokračovanie pre mňa najlepšieho českého sitcomu Comeback! Pozerali ste to kedysi? Ja Comeback milujem. Aj teraz sa dá inak pozrieť na nete.

RamonVarga
RamonVarga předevčírem v 15:47

Azizi: Comeback jsem pravidelně nesledoval, to už radši M*A*S*H.

Eicherik
Eicherik předevčírem v 18:38

Azizi: Dřív jsem na to občas koukal. Nedávno jsem viděl dva díly, ale už mě to tolik nebavilo. Když jsem to viděl poprvé, tak jsem vůbec Dejdara nepoznal. :-)

Pavlína197
Pavlína197 předevčírem v 19:09

Marika Vanova: foukalo tam opravdu pěkně, až mi skoro slzely oči. :-) Doktora mi bylo líto. A konec v roce 2069? Zajímavé.
Zrovna jsem někde četla, že vědci ze Silicon Valley prý předpovídají, že do roku 2030 budou naše mozky připojeny k umělé inteligenci. Bude pak naše společnost vypadat a fungovat takhle? Upřímně doufám, že ne. :(
PS: hlavně doufám, že vědci mají špatný odhad a žádné připojování nebude.

Text příspěvku byl upraven 20.11.24 v 07:51

RamonVarga
RamonVarga včera v 02:24

čte tu někdo Honorverse? anebo jakou jinou military sci-fi byste mi doporučili. Expanzi znám.

Vložit příspěvek