Filosofování pod starým mohutným dubem
Už jsem se seznámila s hrabětem Drákulou a zvažuji útěk zpět do Londýna (Drákula).
R.E.M. - souhlasím.
Jsem na Příbramsku a řeším vraždu (Dceřina kletba).
Pavlína197 - v té krajině to hodně dobře fouká.
Dnes jsem v knihobudce ulovil knihu Vzpomínání v bílém - Jiří Pejša. Když jsem si ji venku zběžně prolistoval, tak jsem usoudil, že by nebyla marná. Lékařské prostředí, poválečné pohraničí, Šumava... :-)
denib: Tahle knihobudka, která je moje nejoblíbenější moc titulů "skladem" nemívá, ale má naprosto volná pravidla a to mi vyhovuje. Když se mi kniha líbí můžu si je nechat jak dlouho chci, třeba napořád. Mám i jednu kousek od domova, která je opravdu bohatě zásobená, ale má přísná pravidla. Mám ji v záloze, kdyby se stalo, že nemám co číst, tak tam zaběhnu a do pár dnů knihu zase vrátím. Před rokem a něco jsem si odtud půjčil Tebou doporučenou detektivku Případ dávno mrtvých kanonýrů a zase ji tam vrátil. :-)
Teď na mne vykouklo, že je dnes Den poezie a z jiného zdroje Den tolerance :-)
Inspirován pavlindou jsem nahlédl do knihy Rok, tradice a svátky Nigela Pennicka a nalistoval 16. listopad. :-)
Tento den je připomínán Sv. Edmund a Hecate Night (Noc Hekaty)
Sv. Edmund, král Východní Anglie, byl zabit dánskými lučištníky a potom zbaven hlavy. Jeho oddělená hlava byla podle saské tradice posvátnosti krále střežena vlkem, dokud nebylo nalezeno tělo. Poté byly obě části pohřbeny v tzv. St Edmundsbury v Suffolku, což se stalo poutním místem.
Západ slunce v tento den je počátkem Noci Hekaty, tzv. Hecate Night, kdy se oslavuje Perseova dcera bohyně Hekaté, označovaná jako Perseis.
Ve čtvrtek jsem poprvé zavítala do Anglie mezi „Pozemšťany", zatím netušící, že přijde nezvaná návštěva ze sousední planety (Válka světů).
Ahojte, chystá sa pokračovanie pre mňa najlepšieho českého sitcomu Comeback! Pozerali ste to kedysi? Ja Comeback milujem. Aj teraz sa dá inak pozrieť na nete.
Azizi: Dřív jsem na to občas koukal. Nedávno jsem viděl dva díly, ale už mě to tolik nebavilo. Když jsem to viděl poprvé, tak jsem vůbec Dejdara nepoznal. :-)
Marika Vanova: foukalo tam opravdu pěkně, až mi skoro slzely oči. :-) Doktora mi bylo líto. A konec v roce 2069? Zajímavé.
Zrovna jsem někde četla, že vědci ze Silicon Valley prý předpovídají, že do roku 2030 budou naše mozky připojeny k umělé inteligenci. Bude pak naše společnost vypadat a fungovat takhle? Upřímně doufám, že ne. :(
PS: hlavně doufám, že vědci mají špatný odhad a žádné připojování nebude.
Text příspěvku byl upraven 20.11.24 v 07:51
čte tu někdo Honorverse? anebo jakou jinou military sci-fi byste mi doporučili. Expanzi znám.
Vložit příspěvek