Filosofování pod starým mohutným dubem
Eicherik: Mlhy jsou pěkné ty ranní, ale když několik dnů po sobě je cely den inverze, tak to není nic moc a bohužel u nás je to teď tak časté, že je to unavující.
Já budu pokračovat ve studiu magie ve škole v Santaréně, poznávat různé bytosti a čelit nástrahám, které život přinese. (Smrt kouzelného džina). A protože jsem skoro na konci, tak pak budu pokračovat dalším dílem.
Půjčila jsem si pro jistotu rovnou tři díly.
Je pravda, že se tady poslední dobou moc nezapojoju. Ale čtu to tady. A je pravda, že na ono vyhlášení se těším. Už je tam u mě jedna strašně dlouho na prvním místě. A myslím, že se to do konce roku nezmění :)
LenkaVílka: Já už mám asi definitivní dvě první místa. 1. Ignis fatuus a 2. Trhlina. Prozradíš mi svoji jedničku? :-)
Eicherik: Viet Thanh Nguyen a Sympatizant.
Ale to mám zatím i jako jedničku v seriálech. Adaptace se moc povedla :)
Eicherik: Záhadné případy jsou super, to mě hodně zaujalo. :)
Co se týká Lovce, ten je takový zvláštní, ale není to úplně špatný. Jsem zvědavá, co z toho nakonec bude.
Eicherik, Lenka.Vílka: To jste dobří, že máte top knihy. Já nad tím ani nepřemýšlela.
keri.H: já mám paměť zlaté rybky. A než abych potom na konci roku všechno projížděla (není to jediná kategorie, kde dělám topky), takže jsem si to letos ulehčila. Každý měsíc si vypíšu tu nejlepší čtenou a potom si ještě do poznámek dělám poznámky. Potom to je snazší :)
Lenka.Vílka: To se nedivím, že to takhle praktikuješ vzhledem k tomu, že toho přečteš a zkoukneš hodně. ;)
Taky nemám nejlepší paměť, ale v tom množství, co vidím a čtu, tak se to dá projet.
Na letošní čtenářskou inventuru máme spoustu času, za 1,5 měsíce ještě můžeme přečíst nejednu skvělou knihu.
Kromě cestování s Faustem, Jsem v Lomliši a okolí - tento víkend dočítám (a snad i dočtu) Tudy na hrad.
keri.H: teď spíš sleduju, proto se do čtenářů míň pletu. Je pro mě snazší odpovědět na to, co budu o víkendu sledovat (tam to vyjde na 200%), ale co budu o víkendu číst, tak to je akorát potom zklamání, že "zase nic" :D
Mohli byste mi doporučit nějakou sérii knih o českém středověku, něco ve stylu Vondrušky?
Hrál tady někdo nějakou starší RPG hru jako svého času Planescape: Torment?
RamonVarga: Toho bude asi hodně. Myslím si, že by nemusela být špatná série Podrychtář Václav Pavla Hrdličky a pokud by to nemusela být série, tak bych mírně doporučil román Poslední kacíř: Román ze středověké Prahy Martina Chadimy. :-)
Jak jste na tom s letošní Čtenářskou výzvou? Já mám 80 %, víc už to asi letos nebude, ale mně to stačí. :-)
A první bod příští výzvy mi krásně sedl. :-)
Výzvu mám splněnou a první téma si teda na mě pěkně sedlo. A vůbec se mi to nelíbí. :)
Vzhledem k mému letošnímu ne/čtení je 65% krásný výsledek. Už stihnu jenom jeden bod.
Lenka: Všechno je relativní. Ty letos nečteš a máš přečteno 74 titulů a já čtu a mám jich jen 61. ;-)
Mám splněno.
Knih do prvního bodu se vejde spousta a z různých žánrů. Nějak to půjde...
Čtenářskou výzvu mám splněnou.
A myslím, že do 1. bodu se něco najde.
Text příspěvku byl upraven 10.11.24 v 12:58
Včera jsem dočetla Expanzní sektor, další je na řadě buď Problém tří těles nebo Sektor Hirano. Nebo taky Drákula.
Vložit příspěvek