Filosofování pod starým mohutným dubem
Musím se pochlubit. Od dnešního dne mi visí na lustru jmelí. :-)
A rovnou se zeptám. Kam se tento víkend chystáte s knihou? Já se vydávám mezi divoženky, hejkaly, polednice..... (Česká démonologie: Tucet příšerných strašidel Čech, Moravy a Slezska) :-)
RV: Za ááá. :) Už od prvního čísla Ikarie jsem tomuhle žánru propadl. Poslední dobou ale trochu odbočuju. Trochu dost...
Eicherik: Chystám se podívat na Zeměplochu. Na poslední díl - Pastýřská koruna.
Všichni: Děkuji za odpovědi. Obecně se nutit do čtení nemá. "Teď si přečteš Bibli, jinak tě upálíme..." No, za týden možná vyprsknu zase nějakou anketku, jestli mě do té doby někdo neuškrtí v SZ, abych dal pokoj... :)
RamonVarga: Taky mi nestačí možnosti. Sci-fi mám ráda a obzvlášť poslední roky jí čtu asi víc než občas. Ale neřekla bych, že jí miluju.
Eicherik: Zrovna jsem ve Francii s životopisem Edith Piaf a hodlám v tom o víkendu pokračovat. A taky snad strávím nějaký čas s inspektorem Gamachem (Ďáblové jsou tu). Jen si zatím nejsem jistá, jestli to bude v Kanadě nebo tentokrát v Paříži. Možná se mrknu i někam jinam za nějakou legendární příšerou s Jaroslavem Marešem, ale zatím nevím, jestli na to dojde.
Asi si střihnu zase nějakou českou detektivku, na poličce knih půjčených z knihovny mám Březinu a Bartošovou.
Eicherik: palec nahoru za to jmelí. :-D To se asi o víkendu chystá nějaké líbání. :-D
Text příspěvku byl upraven 22.11.24 v 18:02
RamonVarga a všichni, kdo mají rádi sci-fi:
co byste doporučili začátečnici v žánru, klidně i dětské knihy? Četla jsem třeba oba díly Písečníků od Dvořáka a docela se mi líbily. Nebo město v oblacích od Doerra, to se mi taky líbilo.
A ještě mě napadlo: co ty ankety dát třeba na pondělí či středu, abychom toho neměli moc najednou a měli se i v jiný den v týdnu na co těšit?
Pavlína: Taky jsem přemýšlel, že bych ji dával dřív... Uvidím. Co se týče doporučení, ty knihy, co jsi uvedla, nejsou zrovna etalony SF, ale pro začátek bych klidně zkusil Enderovu hru (první díl, ne celou sérii) nebo nějakou sbírku povídek. Na povídkách jsem taky začínal a pokud ti nevadí tenhle literární útvar, doporučoval bych třeba antologii Hrůzný čas, či z českých luhů Lety zakázanou rychlostí.
Já doporučuji spíše sci-fi/fantasy s přesahem. Doporučil bych fantasy Velké a tajné show.
Text příspěvku byl upraven 22.11.24 v 18:23
Pánové, díky za tipy. :-) Zkusím Enderovu hru a pak Velké a tajné show ( nebo obráceně, podle toho, co seženu dřív) a možná i ty české povídky, Hrůzný čas zatím nee, já su strašpytel. :D
Pavlína197: Za mě Dveře do léta, to je pro mě takový milý, nenáročný příběh. :)
O víkendu budu pokračovat ve studiu magie. (Průvodce ztracených)
Vložit příspěvek