Filosofování pod starým mohutným dubem
A ještě jsem vlastně ušima dočítala knihu Nalezení od J. Březiny a mohu doporučit, u poslední kapitoly mi asi něco spadlo do oka nebo co, tak jestli mě někdo viděl, jak řídím a utírám oči, no nevim :-/
Tak mi napadol jeden aforizmus, autora si už nepamätám:
"Slzí li vám oči, změnte brýle nebo četbu."
"Tak nám zabili Ferdinanda..."
Ne nečtu Osudy dobrého vojáka Švejka, ale Pád titánů. Je to taková dějeprava formou beletrie. Je to fakt dobrý. :-) Snad jen k sexuálním scénám bych měl pár drobných výhrad. :-D
Pozrel som sa do anotácie, ale to by nebolo nič pre mňa, aj keď mám rád hrubé knihy...
Je to dobré, zkus to. :-) Historie, diplomacie, šlechta, bída, odbory, revolucionáři .....
Text příspěvku byl upraven 04.11.23 v 23:36
Nič nesľubujem, ale ak to nakoniec urobím, tak len preto, že to odporúčaš Ty :-)
newtory: Doporučuji knihu, z které jsem zatím přečetl asi jednu čtvrtinu. To fakt není dobré. :-D I tak jsem si jistý, že si chci přečíst celou trilogii. :-) Teď jsem zjistil, že poslední díl má 928 stran. Tak to budu mít na tři víkendy. :-)
Text příspěvku byl upraven 05.11.23 v 07:47
Takéto výkony, čo sa týka rýchlosti čítania som zvládal tak pred 20-timi rokmi. Teraz mám 300 stranovú knihu na tri týždne. Za 2-3 dni zvládnem maximálne detektívku a to ešte čítam na verejnosti (MHD) s pocitom "hanby" že čítam brak, na druhej strane vždy lepšie ako čumieť do mobilu ako to robia 3/4 osadenstva. Tak som premýšľal, že keby vypadol signál tak polovica z nich by nevedela čo s rukami a druhá by dostala absťák.
Text příspěvku byl upraven 05.11.23 v 09:25
Približne pred pol rokom ma chytili skalničky. Predvčerom som objavil stránku a urobil "väčšiu" objednávku.
Akurát sýkorky mi lezú na nervy, tie hnusoby mi začali skalničky vyzobávať z kvetináčov na okne. Chodia k nám v zimných mesiacoch pravidelne a ich návštevám sa tešíme, človek to poľutuje a nasype im slnečnicu a oni namiesto vďaky ti vyzobú čerstvo zasadené rastlinky, beštie (!)
newtory, nenapadlo vás někdy, že ti lidé v tom telefonu čtou noviny, mají ho jako čtečku? Že mohou i skrze něj pracovat? Že možná v nich čtou ne "brak", jako vy? Tyhle odsudky!
Zdravotná polícia funguje, svet je v poriadku.
P.S. 1984 není manuál.
Text příspěvku byl upraven 05.11.23 v 10:43
V tom mobilu může být cokoli. :-) Ne že bych lidem četl přes rameno. :-D Ale občas něco zahlédnu. ;-) Myslím, že nejčastěji lidé chatují, poslouchají muziku, shlížejí krátká videa, sledují zprávy, prohlížejí si zboží, hrají hry, sledují filmy...
V pátek cestou do práce vedle mě seděl Ukrajinec a sledoval nějaký záznam boxu.
Myslím, že knihy se v mobilu moc nečtou, na to mají čtenáři spíše čtečky. :-)
Já knížky v mobilu čtu, když nejsem doma, abych měla v ruce papírovou... Není to tak často, abych kvůli tomu tahala jestě čtečku.
To ste svetlá výnimka, ktorá, ale potvrdzuje pravidlo, že väčšina ľudí (tak ako píše Eicherik) si pozerá krátke videá, sociálne siete a počúva hudbu.
P.S. Ja so sebou nosím vždy nejakú skladnejšiu knihu, preto mám rád dlhšie cestovanie.
Text příspěvku byl upraven 05.11.23 v 11:29
Taky čtu na mobilu knihy. Když jedu za kamarádkou a vím, že budeme více chodit, nechce se mi tahat ještě s knihou. Nebo se mi stane, že někde čekám, s čímž jsem nepočítala, takže jsem pak ráda za knihy na mobilu. :)
Čtečka je jen další věc navíc, se kterou bych se musela tahat, navíc na většině nejdou číst půjčené e-knihy.
Súhlas, ale myslím si, že ľudia na tomto webe netvoria reprezentatívnu vzorku. Veď je to čitateľský web, takže by bolo čudné, keby uživatelia tohto webu nenosili so sebou svoje obľúbené "médium" a je celkom jedno v akej podobe.
P.S. Asi občas nazriem do čoho pozerajú v MHD iní, ale na 99 % to bude tak ako som písal.
Text příspěvku byl upraven 05.11.23 v 12:57
Souhlas. Na knižním webu bude více lidí, kteří používají mobil jako čtečku, než v běžné populaci. :-)
newtory: Pravda, tady na knižním webu asi nic překvapivého. :)
Když jezdím MHD často vidím lidi, co poslouchají pouze hudbu a ani do telefonu nijak nekoukají. A ten zbytek, co kouká, tak nevím, co dělají a upřímně je mi to celkem jedno.
Jinak je někdy příjemný nedělat nic a jen se koukat z okýnka a kochat se okolím. :)
Lidi, co čtete často ušima: kupujete si audioknihy, předplácíte audiolibrix nebo si vystačíte s českým rozhlasem?
Pavlína197: Kupuju, ale já zas mám jednu audioknihu na delší dobu, tak by se mi nevyplatilo předplácet si něco na audioknihy.
Vložit příspěvek