Filosofování pod starým mohutným dubem
Ja mám teraz strašne čudné obdobie. Chce sa mi učiť anglickú gramatiku, hlcem jednu učebnicu za druhou, ale keď chytím do rúk beletriu, čoskoro sa prestanem sústrediť. Čítať sa mi proste nechce. No divné. Zato nakupovať sa mi chce na mňa nadpriemerne. Len to akosi nemám chuť čítať. Achjaj.
Já mám s knihami problémy třeba takové, že už skoro není kam dávat ty nové... A taky kvůli škole teď čtu hrozně málo, i když každý den aspoň pár stránek. A taky bych nejradši pořád chodila do knihovny, jenže to se pak nedostanu k té hromadě nepřečtených knížek, co mám doma a u babiček... Ale to budou asi takové problémy čtenářů všeobecně :-)
Můj největší problém s knihami je nedostatek místa na knihy. Což není nikterak neobvyklý problém. :-)
Také mám ten trapně neoriginální problém "kam uložit všechny knihy, když se stávající police prohýbají pod tíhou čtiva a nové prázdné jsou v nedohlednu.
Druhým "problémem" je moje nenasytnost. Obzvlášť poslední dobou. Chci si přečíst to a tamto, a ještě toto... a nevím, po čem sáhnout dřív. :-)
Knihy sú ako sladkosti,akurát nekazia postavu. To keby tak vedeli všetky tie missky a modelky,neboli by také tupé a predaj kníh by stúpol. Aj keď pri ich mentálnych schopnostiach by to boli asi knihy s hodnotou papiera...
R.E.M.: ...trapně neoriginální problém. To je přesné. :-)
newtory: A knihovna je taková duchovní bonboniéra. :-)
Moje momentální knižní dilema: přinesla jsem si domů knížku s úmyslem ji obratem prodat, jenže pak jsem do ní koukla, začetla se a nějak začínám váhat. Je to mimochodem Roxolana od Zahrebelnyje. Velmi působivé líčení tureckých výpadů na Evropu... no, vlastně na všechny sousedy.
R.E.M.:knižní nenasytnost mě taky sžírá, nevím, co dřív a čtu jedno a už koukám po něčem jiném.
newtory: no, nevím, jestli nám při četbě nehrozí nějaké to kilo navíc?
Ale musím se pochlubit, teď jsem se vrátila z Listování s Robertem Fulghumem a bylo to bezvadný, vtipný, je milej, doporučuju ;-)
A čerstvě jsem si "vyrobila" ještě jeden problém. Přihlásila jsem se do do další knihovny. Rozdělovala jsem pozornost mezi koupené a vypůjčené knihy, teď budu muset spravedlivě číst knihy domácí, knihy z jedné knihovny, z druhé, popř.knihy půjčené od kamarádky.
Kolik jsme nasbírali knižních problémů! Takový nečtenář vůbec netuší, jak těžký život má čtenář/knihomol. :-)
Text příspěvku byl upraven 14.10.17 v 10:18
Aspoň se nenudíme, máme pořád co řešit a bojujeme proti Alzheimeru ;-)
R.E.M.: To jsi opravdu udělala? :-D Dělám si legraci, vím že to zvládneš. ;-)
Marika Vanova - Budeme se bránit Alzheimeru, zuby knihy.
Eicherik: Díky za důvěru. :) Já si věřím míň, budu se muset vyrazně přesvědčit.Bylo těžké si hned při první návštěvě nenabrat 10 knih.;-) Naštěstí, byla se mnou kamarádka, tak jsem se snažila nevypadat chamtivě a ovládat své touhy. :-D
R.E.M.: zuby, knihy to je pěkný, mě hned napadlo, že bychom mohli vymyslet i jiná vtipná úsloví, třeba mě napadlo, Řezal ho kniha nekniha : )
Studený máj v knižnici raj.
Kdo perem zachází ten knihou schází.
Červená knižnica je metlou ľudstva.
Text příspěvku byl upraven 14.10.17 v 15:17
Vložit příspěvek