Filosofování pod starým mohutným dubem
Já mám nejraději To. Myslím si, že to je Kingova nejpropracovanější kniha. Hodně se mi líbí, že se velká část odehrává v době, kdy jsou hlavní hrdinové ještě děti. Navíc mi Lada velmi připomínají oblast, kam jsme si jako děti chodili hrát. :-)
Sorry, Kinga nečtu, nemohu číst ani koukat na horory, nedělá mi to dobře, mám s tím potom problém, moje mysl to nezvládá. Jedinou věc od něj byla Holčička, která měla ráda Toma Gordona.
Tiez nerada citam hororove knihy od majstra Kinga, ale ma aj nehororove... donedavna som za naj povazovala knihu "Mrtva zona", nedavno sa mi dostala do ruk "Billy Summers".
Marika, daj mu sancu, mozno budes milo prekvapena :-)
Ramon, podla mna:
Billy Summers - takemu sympatickemu najomnemu vrahovi nejde nedrzat palce :-)
Mrtva zona - su tam nastolene otazky, ktore cloveka neopustia uz asi nikdy
Text příspěvku byl upraven 04.10.24 v 11:47
emkalana - dobře, dám mu šanci, zkusím časem Billy Summers, teda jestli bude v knihovně.
Četla jsem 3 kingovky.
Mrtví se někdy vracejí - kdysi dávno, dojem už vymizel.
Dallas - ten mě bavil.
Řbitov - ten mě zklamal, na základě věhlasu jsem měla větší očekávání.
Já teda Kinga nečtu, ale před lety jsem četla knihu Nezbytné věci a ta byla dobrá.
Zkoušela jsem potom od něho Holčička, která měla ráda Toma Gordona, tu jsem nedočetla a asi tři roky zpět jsem opět zkusila jeho knihu, tentokrát Pytel kostí a nedočetla jsem.
Máme pátek a venku je nádherně sychravo, to je ideální čas na čtení. Kde se právě nacházíte a nebo kam se chystáte? Já jsem v Berlíně, ve dvacátých letech minulého století. (Berlín, Alexandrovo náměstí) :-)
Včera jsem ještě byla v Laponsku a moc jsem se pobavila (Les oběšených lišek) a dnes zůstanu u nás v Domě na konci ulice se starší paní a jejím bratrem, uvidíme.
Vlastně nevím, kde jsem zeměpisně. Mám rozečtený komiks Zámek. Jo, je to ten Kafkův zámek. Kdysi jsem ho četla v "normální" formě a teď si ho chci komiksem připomenout :-) No a pak odjedu asi do Elm Havenu (Illinois) na druhý díl Černého léta. Ale ne vždycky mi plány vyjdou, takže je možné, že nakonec budu někde úplně jinde :-)
Co si myslíte o doporučeních od slavných spisovatelů jako třeba doporučení Stephena Kinga u knihy Sráči?
Máme pátek. Venku chvílemi prší, takže opět ideální čas na čtení. Dopiju si horký čaj s citrónem a pustím se do toho.
Co právě čtete a nebo do čeho se pustíte vy?
Já začínám s knihou Fantastická zoologie, což je v podstatě novodobý bestiář. :-)
RamonVarga - doporučení od Kinga pro mě nic neznamená. Až na naprosté výjimky na mě taková doporučení (od spisovatelů, herců, zpěvaků, sportovců....) nemají žádný vliv, .
Text příspěvku byl upraven 11.10.24 v 16:37
Ramon - Marketingový tah. Je to jen udička na čtenáře. Osobně to neberu vážně, spíš se někdy směju, jak je všechno "úžasné a dechberoucí".
Eicherik - Vlastně vůbec nevím, co budu číst. A budu číst? Kdyžtak se sem zítra vrátím, až bude rozhodnuto. :)
Ahoj přátelé od starého dubu,
kdybyste už měli četbou unavené oči, nabízím vám legrační alternativu v podobě audioknihy 4 vousáči a vampýr. Fakt dobře ji načetl Petr Litera, který můj lehce slaboduchý příběh posunul o level výš. Terror bude mít pocit, že story zná a bude mít pravdu:).
https://youtu.be/rCsFHC_eANc
Poslouchal tu někdo Trainspotting jako četbu na pokračování?
A co Vy a četba na pokračování?
Text příspěvku byl upraven 12.10.24 v 00:55
Čtu teď Z pohledu jezevčíka. Není to tak vtipné a veselé, jak jsem doufala, spíš pohádka pro děti. Před spaním dobré. :-)
Četbu na pokračování jsem milovala jako dítě. Nedělní odpoledne, rádio v kuchyni u babičky, ve vzduchu ještě vůně oběda.... Nejradši jsem měla vyprávění o safari ing. Josefa Vágnera.
Dnes si občas něco pustím, ale obvykle mi uteče nějaký díl a četbu nedoposlouchám.
Určitě jste už zaregistrovali, že ekologové začínají upírat svůj pohled na knižní průmysl. Já jsem v poslední době zaregistroval dva takové články. Ekologům vadí, že při výrobě jedné knihy vznikne 1 kilogram oxidu uhličitého a knižní průmysl - pokud jde o celulózu a papír – je dokonce třetím největším producentem skleníkových plynů. Řešením má být zmenšené písmo a ztenčené listy papíru. Jenomže koho bude bavit číst knihu s lupou v ruce? Navíc budou mít knihy se ztenčenými listy menší životnost.
Naštěstí je mezi čtenářstvem ještě dost starých, poctivě tištěných knih.
Eicherik:
Ono by bylo dobré se zaměřit na to, jestli právě tito největší eko-lobbisté a řvouni, sami tisknou výhradně na recyklovaný papír nebo mají dokonalý křídový?
jana0400: Já jsem ohledně ekologie skeptik. Dodnes nikdo nevynalezl optimální zdroj energie nebo optimální pohon aut. A nové ekologické knihy? To bude totální paskvil. Proto si doopravdy myslím, že v doteď vytištěných knihách je veliký potenciál.
Určitě má hodně čtenářů zkušenost, že zbavit se starých knih je problém. Myšleno většího množství. Větší část jich skončí ve sběru. A to je opravdu veliká škoda. Tuhle mě napadlo, že by mohl stát vytvořit obří sklad použitých knih, něco na způsob skladů strategických surovin a výrobků. Vím, že by to nebylo bez obtíží, ale pořád by to bylo lepší, než vyhazovat knihy do sběru. :-)
Vložit příspěvek