Filosofování pod starým mohutným dubem
Denib, prečítaj si toto https://www.databazeknih.cz/knihy/vacice-ktera-se-nesmala-165753 a vačicu z toho zoznamu vyškrtneš.
Už si nepamätám autora (Kraus ? Lasica&Satinský ?)
Ale bolo to niečo v tom zmysle, (parafrázujem) že do lesa patria zvieratá a človek patrí do kaviarne...
Tak mi napadlo,kto je váš najobľúbenejší detektív (literárna postava,alebo len filmová) a prečo ?
Ten filmový je Horst Schimanski a knižní Martin Beck a bratr Cadfael.
Schimansky protože je svérázný a nekonvenční, Beck protože je hodně realistický a Cadfael protože je hodně lidský.
Text příspěvku byl upraven 19.10.17 v 20:46
Filmový určitě Poirot, pokud to jde, koukám na všechno s nim . Pak miluju taky detektiva Mardocka a v poslední době i Otce Browna.
Text příspěvku byl upraven 19.10.17 v 20:44
Môj favorit je H. Poirot a slečna Marplová.
Ale páči sa mi aj Phil Marlowe a Sherlock Holmes.
Dalgliesh (filmový i knižní), Fidelma, Poirot (filmový i knižní), Eva Dallasová.
Text příspěvku byl upraven 19.10.17 v 21:11
Tak na toho som zabudol ako na smrť a fakt je,že P.D.James sa mi tiež páči.
Zahaľte jej tvár, Smrť súdneho znalca, Čierna veža, Pachuť smrti, Plány a touhy.
A z netypických, ale zábavných to byl z mého dětství Bud Spencer v Milionovém brouku, rošťácký Belmondo nebo neodolatelný Louis de Funès jak ve Četnících tak ve Fantomasovi (snad ho skloňuji správně).
Pokud mám vybrat je jednoho, tak samozřejmě Poirot. V knížkách i v televizi. I když teď zrovna koukám na Columba :-)
Mezi další oblíbence patří Adam Dalgliesh, Nero Wolfe, Columbo, kapitán Exner (knižně nebo s Kodetem), Tom Barnaby a určitě další, na které si zrovna nevzpomínám ...
Ještě jsem si vzpomněla na Maigreta.
A v poslední době i Carl Morck. Já mám sice spíš raději staré klasické detektivky, ale tenhle seveřan se mi líbí ...
Já jsem si zase vzpomněl na seržantku Catherine Cawood ze seriálu Šťastné údolí. Protože jí prostě žeru. :-)
http://www.cyfraplus.pl/ms_galeria/fotobase/43776_c.jpg
Eicherik: Díky. Zas vím o něco víc.
;-) Místo hledání na netu se raději zeptám znalých.
Text příspěvku byl upraven 20.10.17 v 03:38
Vložit příspěvek