Filosofování pod starým mohutným dubem
Já spíš zažívám zákon: Sotva odejdete z knihovny, přijde vám upozornění, že tam máte připravenou rezervovanou knihu :-)
Pravidelně se mi stává, že někdo mnou požadovanou knihu vrátí stejný nebo následující den po mojí návštěvě. Teď dokonce obojí - byla jsem tam včera a včera odpoledne a dneska mi přišly maily :-)
Já jsem z toho systému v knihovně nadšenej. Doma si na internetu nechám přetáhnout knihu z jedné pražské knihovny do té svojí. Až mi přijde mail, tak si dojdu do knihovny, kde si ji z poličky vyzvednu, na pokladně zaplatím 10,- Kč a jdu domů. :-)
Já jsem z něj taky nadšená, to nebyl protest. Jen je to taková náhoda, že dojdu do knihovny vrátit přečtené, půjčit si nové a hned po mě tam jde někdo vrátit to, na co čekám :-) Ale konečně tam na mě čeká Faja :-)
I když, teď čtu Policajta z knihovny ... jsem teprve na začátku, ale nevím, jestli se příště už nebudu do knihovny bát. King v předmluvě píše, že když tento příběh dokončil, dost se mu třásly ruce :-)
ad zvířata - přesně proto je nechci. Každé morče jsem oplakal. Teď válčím s korelou mojí robky ( 10let, teď skoro rok bydlí se mnou ).
Makropulos: Pražský hřbitov dočten. Líbilo se mi to, ne na pět hvězdiček, ale líbilo. Klidně bych si přečetl i něco podobného. :-)
Marbo - lidi i zvířata přicházejí a odcházejí, s tím se nedá nic dělat, to je život :-)
Eicherik: Napřed k Pražskému hřbitovu. Je vidět, že sis to vlastně užil, takže konečně někdo, komu se to skoro líbilo.
A Bába z ledu řekla bych taky ****,
A teď jsem objevila, že u Pražského hřbitova je uveden v "podobných knihách" Mlýn na mumie. To mi nějak nesedí. Co myslíte?
Makropulos: Teď po dočtení mi to už sedí. Je tam ten popis jídla a ta druhá osoba (nechci to více rozebírat, pro ty kdo to ještě nečetli). :-) Takže jistá podobnost tu je. :-)
...už dlouho kupuju knihy jen v antikvariátech, do knihkupectví chodím nanejvýš okounět. Teď ale ráda tuhle tradici poruším a až vyjde, poběžím pro Macbetha od Nesbøho. Bude se mi hodit do ČV a jsem na něj opravdu moc zvědavá :-)
Makropulos: Jestli Ti mohu něco doporučit, tak zkus Druhé město. :-)
https://www.databazeknih.cz/knihy/druhe-mesto-6718
Eicherik: Tu knížku už dokonce dost dlouho mám - teda e-knihu, ale nějak jsem se k ní nedostala. Tak dám na Tebe a až teď dočtu, tak se do ní pustím. Díky za doporučení.
Já jsem si teď vychutnala Podivnou knihovnu od Murakamiho, ale to je taková jednohubka.
No jo to má jen 64 stránek. Ale koukám 2 hodnocení od přátel a 2x plný počet hvězdiček. :-)
Asi tu Podivnou knihovnu taky zkusím. Jen si říkám, abych se už nezačala bát chodit do knihovny. Teď jsem četla Policajta z knihovny od Kinga :-)
Milí poddubáci vyhlašuji anketu na přitažlivého knižního detektiva (muže nebo ženu). :-) Já sám si budu muset nějakou detektivku vypůjčit, protože mě v tuto chvíli přitažlivá žena zákona nenapadá. :-)
Eicherik: Amelie Sachsová (Deaver) si dřív přivydělávala jako modelka. A ve filmu jí hrála Angelina Jolie, i když vlastně neseděla na popis - v knize má zrzavé vlasy. Ale to asi nebude zrovna tvůj knižní šálek čaje.
Za sebe mě teď žádný "nej" detektiv nenapadá. Můj oblíbený Poirot má tentokrát vážně smůlu :-) Budu se muset víc zamyslet a pojít si přečtené knihy.
denib: Díky za tip. :-) Vypadá to, že strávím Velikonoce se zrzavou Amélií. :-D
Vážně nevím, jestli to budou detektivky pro tebe ... čím víc vidím, co čteš, tím víc myslím, že se ti to asi nebude líbit. Ale ženská je to prostě pěkná.
Jak jsem koukla do svých přečtených, hned mě trklo, kdo je můj vysněný detektiv - rozhodně Steve Carella (McBain). Sice jsem ho nikdy neviděla zfilmovaného, ale prostě to je fešák, slušňák, pálí mu to, má odvahu ... a bohužel je šťastně ženatý :-) On mu McBain sice jako jednoho z kolegů dal i mladšího hezouna, po kterém letí všechny ženské, ale na Carellu nemá.
Vložit příspěvek