Filosofování pod starým mohutným dubem

DISKUZE » Volná diskuze

denib
denib 26.03.2018 v 20:48

encyklopedie: Komiksy vlastně moc neznám. Možná je ten pravý čas, abych je vyzkoušela :-)

denib
denib 26.03.2018 v 20:51

Eicherik: Právě, že se mi to stává ... Naštěstí většinou nemusím ráno vstávat, ale stejně jsem pak druhý den jak praštěná. Ale některé knížky za to stojí :-)
Dneska jsem dočetla knížku Série C-L (ta by se ti líbila) - kdybych jí nedočetla přes den, určitě bych u ní taky ponocovala.

Eicherik
Eicherik 26.03.2018 v 20:54

Já si všiml, že jí čteš. ;-) Že to bylo zfilmovaný? Bylo, už si to vybavuju.

Text příspěvku byl upraven 26.03.18 v 20:55

Eicherik
Eicherik 26.03.2018 v 20:56

Na kolejích čeká vrah (1970)

Text příspěvku byl upraven 26.03.18 v 20:56

denib
denib 26.03.2018 v 21:02

Já si ten film skoro nepamatuju, ale podle komentářů úplně neodpovídal. Budu se na něj muset znovu podívat.

Eicherik
Eicherik 26.03.2018 v 21:03

Tak filmaři si to jistě podle potřeby upravili. :-)

Eicherik
Eicherik 26.03.2018 v 21:06

denib: Já teď hodně jedu v detektivkách. Jaká je Tvoje nejlepší za poslední rok? U mě zatím stále vede Mráz od Miniera. :-)

Jass
Jass 26.03.2018 v 21:18

Eicherik: U mě systém čím zajímavější knížka tím menší únava nefunguje, vyčerpaná jsem pořád stejně, ale některé knížky jsou zkrátka neodložitelné.
denib: Ironicky se mi tohle většinou nestává u knížek, které by mě skutečně nadchly, ale spíš u těch odpočinkovitějších. Vzpomínám si, jak jsem asi před pěti lety dostala k Vánocům Divergenci, otevřela jsem ji skoro hned jak jsem ji vybalila a zavřela po poslední stránce v pět ráno...

denib
denib 26.03.2018 v 21:20

Jass: To neznám, možná si to zkusím přečíst. Asi to bude napínavé, ne?

denib
denib 26.03.2018 v 21:34

Eicherik: Nejlepší za rok? To po mně nemůžeš chtít, to vůbec nedokážu říct. Ale určitě to nebude Minier, promiň :-)

Obecně je podle mě nejlepší detektivkou Deset malých černoušků od Christie. Četla jsem jí už tolikrát, že to snad ani nejde spočítat. Asi i v posledním roce :-)

Vím, že se opakuju, ale opravdu jsem teď nadšená z Gamache - před pár dny jsem dočetla čtvrtý díl a ten byl skvostný (třetí se mi moc nelíbil).
Hodně čtu starší detektivky, které považuju za nejlepší - Christie, Francis, Stout, McBain ...
Taky teď hodně čtu Deavera, i když je obvykle strašně překombinovaný.
Taky jsem "objevila" Harryho Bosche (Connelly), který vůbec není špatný.
A Carl Morck (Adler-Olsen) je dobrý, i když jsem ho už nějakou dobu nečetla.
Víc teď nevím.

Moc se mi líbila knížka Muž z ledovce. Odehrává se v pravěku v době kamenné, ale vlastně je to taky detektivka. Ta mě nadchla :-)

Jass
Jass 26.03.2018 v 21:50

denib: Napínavé to je, jestli se ti to bude líbit nevím, sama si nejsem jistá, jestli bych z toho byla unešená stejně jako v patnácti :D. Je to trilogie, první díl mě tenkrát nadchnul, druhý byl pořád dobrý, ale trochu pokulhávala třetí mi přišel jako naprostá katastrofa. Jinak pojetím by se to dalo přirovnat k Hunger Games...

Eicherik
Eicherik 26.03.2018 v 21:57

encyklopedie: To máš určitě pravdu. :-) Ale mně závislákovi na příběhu a atmosféře knihy je jedno, o jaký žánr se jedná. :-D Ale Mráz je snad detektivka. A nebo ne?

denib
denib 26.03.2018 v 21:57

Abych řekla pravdu, tak já v těch žánrech vůbec nemám jasno ... Ale teď jsem koukala na wiki a řekla bych, že se můžou překrývat. Nebo ne?

denib
denib 26.03.2018 v 22:00

Jass: Díky. Jsem sice o dost starší než patnáct, ale pořád schopná číst i Hunger Games :-) Ale tu klesající kvalitu v sériích nemám ráda ...

Eicherik
Eicherik 26.03.2018 v 22:00

denib: Na Gamache se taky chystám. ;-)

denib
denib 26.03.2018 v 22:03

Eicherik: Teď jsem mrkla do tvých přečtených a ty jsi nečetl nic od Agathy? Deset malých černoušků opravdu doporučuju.

Eicherik
Eicherik 26.03.2018 v 22:06

denib: Je toho hodně, co jsem nečetl. Léta, kdy jsem toho bohůmžel moc nečetl jsou znát. Snad alespoň něco doženu. :-)

Eicherik
Eicherik 26.03.2018 v 22:10

encyklopedie: Beru to v potaz. :-)

denib
denib 26.03.2018 v 22:19

To je pravda, Phil Marlow je taky klasa. Kdysi jsem s ním něco četla, jenže si nepamatuju co, takže to ani nemám v přečtených.

Eicherik
Eicherik 26.03.2018 v 22:20

Letošní rok budu upřednostňovat detektivky a thrillery. Mezi ně propašuji několik knih z jiných žánrů: Vyhnání Gerty Schnirch, Krev zmizelého, Svůj vůz i pluh veď přes kosti mrtvých a několik dalších, ale detektivky a thrillery budou mít letos přednost. :-) Zahraniční i české. :-)

Text příspěvku byl upraven 26.03.18 v 22:29

denib
denib 26.03.2018 v 22:35

Copak předem víš, na co budeš mít chuť? Já čtu knihy podle momentální nálady. To je jako kdybych řekla, že tenhle rok budu jíst hlavně špagety :-)

Eicherik
Eicherik 26.03.2018 v 22:41

Rozumím, ale mám teď rozečtených několik sérií a na spoustu dalších jsem zvědavej. Kdyby mě ovšem tenhle žánr omrzel, tak se do toho nutit nebudu. Je pravda, že jsem teď trochu nabaženej středověku a koukám spíš po knihách ze současnosti a nebo nedaleké minulosti. :-)

Eicherik
Eicherik 26.03.2018 v 22:44

A je taky pravda, že "smažák" můžu jíst každej tejden. :-D

Sarah01
Sarah01 27.03.2018 v 07:12

Já si taky co se týká čtení moc neplánuju, občas to dopadlo to tak, že jsem knížku odložila na cca 50té stránce a přečetla třeba až za půl roku, až byla nálada. Občas jen sáhnu do knihovny, že se na nějakou knížku jen mrknu, o čem je, a hned se začtu.
Že by nějakou knížku četla až do rána, se mi dlouho nestalo, většinou skončím kolem jedné po půlnoci. Kdysi dávno na mateřské se mi stalo, že jsem do rána četla Toulky českou minulostí :-)

Marika Vanova
Marika Vanova 27.03.2018 v 08:03

Raksa.A: díky, taky budu ;-)

denib, eicherik: já teď moc ponocovat nemohu, kvůli dětem, pak jsem druhý den nevrlá, bolí mě hlava a to jim dělat nechci, ale jsem zrovna na mateřské a tak si čtu přes den. Nejvíc jsem teď překvapená z Klostermanna, až mě to udivuje, úplně jsem se do těch příběhů zamilovala. Další jsem byla v poslední době nadšená z Exnera, Sestra bouře od Riley, v loni Rytíři z Vřesova. Teď čtu ty Kroky vraha, je to teda psané jinak, než jsem si myslela, ale pěkný, zatím tam moc o Bergmanovi není.

Vložit příspěvek