Filosofování pod starým mohutným dubem

DISKUZE » Volná diskuze

Eicherik
Eicherik 22.07.2018 v 12:12

Jako dítě jsem trávil prázdniny v Tatrách ve spacáku a ve stanu a často jsem se myl studenou vodou. :-)
Dneska už by mě do stanu nikdo nedostal. :-D

Sarah01
Sarah01 22.07.2018 v 12:32

Tak já klidně ve stanu přespim, pár dní (ještě před pár lety jsme to s benjaminkem absolvovali, aby měl nějaké zážitky, nejspíš toho dobrodružství zažil víc, než ti starší), mýt studenou vodou by mně taky asi nevadilo, bez TV a internetu bych taky vydržela, protože na pustém ostrově by to stejně bylo k ničemu. Jen nevím, jestli bych dokázala bez sirek rozdělat oheň, ještě jsem to nezkoušela :-) A určitě by mně tam chyběly knihy.
Jinak co se týká zabíjení, myslím si, že kdybychom museli, udělali bychom to, teda většina. Naštěstí nemusíme.

Text příspěvku byl upraven 22.07.18 v 12:38

denib
denib 22.07.2018 v 14:30

Nevím, jestli si to správně pamatuju, ale před časem tu tuším někdo sháněl tipy na knihy odehrávající se v Číně. Tak jen pro info: kamarádka mi doporučila knihu Dobrá země. Ještě jsem jí nečetla, i když to mám v plánu. Ale kamarádka má dobrý vkus, takže věřím, že je dobrá :-)
https://www.databazeknih.cz/knihy/hlineny-dum-dobra-zeme-14662

denib
denib 22.07.2018 v 14:37

Na pustém ostrově bych se zbláznila už po pár hodinách. Sice i teď trávím skoro všechen čas o samotě, ale s pocitem, že když něco potřebuju, sáhnu do ledničky, skočím do krámu nebo zajedu do nemocnice. Nevím, jak bych se poprala s nutností obstarat si jídlo nebo oheň, asi moc dobře ne. Co by mě ale zničilo, by byl hlavně ten pocit, že teď je všechno jen na mně a že mě nikdo nezachrání. To by mě vyřídilo dřív než hlad.

Eicherik
Eicherik 22.07.2018 v 15:10

Ta Čína mi něco připomněla. Stává se vám občas, že zapátráte po knize z nějakého prostředí? Že si třeba řeknete, že máte chuť na knihu odehrávající se na hradě a začnete takovou knihu hledat. Na to hledání jsou dobré třeba zdejší "štítky". Já si třeba čas od času vyhledám knihu z psychiatrické léčebny (moje oblíbené knižní prostředí), dlouhodobě pátrám po knize, která je "tlustá" a celá se odehrává ve vlaku (a nesmí to být Vražda v Orient-expresu :-D ) a nedávno mě napadlo, že by nebyla špatná kniha z prostředí geocachingu a nebo sprejerů. :-)

Sarah01
Sarah01 22.07.2018 v 15:16

denib - mě nejspíš taky, sice jsem občas ráda sama, ale vydržím to s bídou hodinu :-)

denib
denib 22.07.2018 v 15:40

Eicherik: Vražda v Orient Expresu není tlustá :-) Ale možná by se nějaký thriller našel, ne? I když teď si vzpomínám, že jsi tu už jednou po tom pátral a mě napadl akorát film Nastavitelný.

Jinak občas něco takového hledám, ale víc obecně. Třeba zlatá horečka v Austrálii nebo rasové problémy v Jižní Africe atd. Teď zrovna ale jen čtu, co mi přijde pod ruku :-)

Text příspěvku byl upraven 22.07.18 v 15:43

intelektuálka
intelektuálka 22.07.2018 v 16:03

Eicheriku - dobré psycho píše německý autor Wulf Dorn...
A letos by měl vyjít nový titul Fobie...

Sarah01
Sarah01 22.07.2018 v 16:06

Jejda, zajímavé tipy na čtení. Záložky používám občas, taky většinou čtu, co mi přijde pod ruku...akorát teď mi pod tu ruku tak nějak nic a nic přijít. Začala jsem číst Invisible od Koubkové, ale začátek mě prostě nějak nechytil, tolik postav, že se mi to pletlo, vrátila jsem to zase zpátky do knihovny:-)

Eicherik
Eicherik 22.07.2018 v 16:18

denib: Nějakej thriller z vlaku by se najít měl. ;-) Ale spíš než akční by se mi líbil psychologický. :-)

intelektuálka: Přidal jsem si ho na seznam. :-)

Eicherik
Eicherik 22.07.2018 v 16:27

Sarah01: Když se podívám do Tebou doporučených knih, tak je to tam samá cesta, cesty, pouť... A je vidět, že máš ráda historické romány. Takže mě vychází nějaký historický román, kde ústředním motivem je cesta. ;-)

denib
denib 22.07.2018 v 16:51

Eicherik: Možná si tu knihu budeš muset sám napsat :-)

intelektuálka
intelektuálka 22.07.2018 v 17:22

Ale ne, nebude muset...Teď jsem si vzpomněla na Patricii Highsmith - Neznámí z expresu, líbilo se mi to. Ale zde je pouze ve slovenštině a já už si nevzpomenu, jestli jsem ji četla v češtině... Ale tady se určitě najde čtenář, který poradí ...

Naias
Eicherik
Eicherik 22.07.2018 v 17:49

denib: To by mě nebavilo. ;-)

intelektuálka, Naias: Děkuji oběma. Zkusím jí. :-)

intelektuálka
intelektuálka 22.07.2018 v 18:04

Já to tušila, že jsou tu znalci - též si znovu přečtu ....

encyklopedie
encyklopedie 22.07.2018 v 18:15

cizinci ve vlaku .....výborně zfilmováno /1951/
režie, kdo jiný než - Alfred Hitchcock
....ještě bych dodal, že scénář napsal sám velký Raymond Chandler...

Text příspěvku byl upraven 22.07.18 v 18:21

Naias
Naias 22.07.2018 v 18:29

Che, znalec. Pozrela som sa na pitaval.cz.

Dudu
Dudu 22.07.2018 v 19:02

Eicherik, líbil se mi tento film: https://www.csfd.cz/film/257727-nezastavitelny/

denib
denib 22.07.2018 v 19:22

Jestli čtu správně anotaci k Cizincům ve vlaku/Neznámým z expresu, tak se to celé neodehrává ve vlaku, nebo ano?

Dudu: Jsem ráda, že to Eicherikovi nedoporučuju sama :-) Taky se mi to líbilo. Navíc mám moc ráda Denzela Washingtona :-)

Dudu
Dudu 22.07.2018 v 19:32

Denib, Denzel je dobrej. Koukám, že jsem s ním prošvih Sedm statečných - to budu muset napravit.

encyklopedie
encyklopedie 22.07.2018 v 19:36

denib.....zdaleka ne

Sarah01
Sarah01 22.07.2018 v 19:46

Eicherik - nikdy jsem nad tím moc nepřemýšlela, ale vlastně je to tak, historické romány s putováním mám asi nejradši... takže jdu hledat do štítků:-)

Text příspěvku byl upraven 22.07.18 v 19:50

R.E.M.
R.E.M. 22.07.2018 v 19:52

Eicherik: Gratuluji k podařenému vláknu, díky za nápad a realizaci.

Poddubačky a poddubáci: Těší mě, že tato diskuze stále žije, moc ráda se tu s vámi potkávám - díky za příspěvky, nápady a tipy na knihy, filmy... Díky za pohodu.

Občas na jiných diskuzí probleskne odsuzující názor nebo povzdechy nad "neknižními" a ne dost filozofickými vlákny, ale mně by tento příjemný plácek pod dubem chyběl. A k té údajné "neknižnosti", já tady našla hodně knižních tipů, víc než v mnoha jiných stoprocentně knižních.
Toto a ještě 5 dalších diskuzí jsou pro mne největší knižní inspirací. A nejen knižní.

Text příspěvku byl upraven 22.07.18 v 19:53

pavlinda
pavlinda 22.07.2018 v 19:58

Souhlas.

Vložit příspěvek