Filosofování pod starým mohutným dubem
Jako dítě jsem trávil prázdniny v Tatrách ve spacáku a ve stanu a často jsem se myl studenou vodou. :-)
Dneska už by mě do stanu nikdo nedostal. :-D
Tak já klidně ve stanu přespim, pár dní (ještě před pár lety jsme to s benjaminkem absolvovali, aby měl nějaké zážitky, nejspíš toho dobrodružství zažil víc, než ti starší), mýt studenou vodou by mně taky asi nevadilo, bez TV a internetu bych taky vydržela, protože na pustém ostrově by to stejně bylo k ničemu. Jen nevím, jestli bych dokázala bez sirek rozdělat oheň, ještě jsem to nezkoušela :-) A určitě by mně tam chyběly knihy.
Jinak co se týká zabíjení, myslím si, že kdybychom museli, udělali bychom to, teda většina. Naštěstí nemusíme.
Text příspěvku byl upraven 22.07.18 v 12:38
Nevím, jestli si to správně pamatuju, ale před časem tu tuším někdo sháněl tipy na knihy odehrávající se v Číně. Tak jen pro info: kamarádka mi doporučila knihu Dobrá země. Ještě jsem jí nečetla, i když to mám v plánu. Ale kamarádka má dobrý vkus, takže věřím, že je dobrá :-)
https://www.databazeknih.cz/knihy/hlineny-dum-dobra-zeme-14662
Na pustém ostrově bych se zbláznila už po pár hodinách. Sice i teď trávím skoro všechen čas o samotě, ale s pocitem, že když něco potřebuju, sáhnu do ledničky, skočím do krámu nebo zajedu do nemocnice. Nevím, jak bych se poprala s nutností obstarat si jídlo nebo oheň, asi moc dobře ne. Co by mě ale zničilo, by byl hlavně ten pocit, že teď je všechno jen na mně a že mě nikdo nezachrání. To by mě vyřídilo dřív než hlad.
Ta Čína mi něco připomněla. Stává se vám občas, že zapátráte po knize z nějakého prostředí? Že si třeba řeknete, že máte chuť na knihu odehrávající se na hradě a začnete takovou knihu hledat. Na to hledání jsou dobré třeba zdejší "štítky". Já si třeba čas od času vyhledám knihu z psychiatrické léčebny (moje oblíbené knižní prostředí), dlouhodobě pátrám po knize, která je "tlustá" a celá se odehrává ve vlaku (a nesmí to být Vražda v Orient-expresu :-D ) a nedávno mě napadlo, že by nebyla špatná kniha z prostředí geocachingu a nebo sprejerů. :-)
denib - mě nejspíš taky, sice jsem občas ráda sama, ale vydržím to s bídou hodinu :-)
Eicherik: Vražda v Orient Expresu není tlustá :-) Ale možná by se nějaký thriller našel, ne? I když teď si vzpomínám, že jsi tu už jednou po tom pátral a mě napadl akorát film Nastavitelný.
Jinak občas něco takového hledám, ale víc obecně. Třeba zlatá horečka v Austrálii nebo rasové problémy v Jižní Africe atd. Teď zrovna ale jen čtu, co mi přijde pod ruku :-)
Text příspěvku byl upraven 22.07.18 v 15:43
Eicheriku - dobré psycho píše německý autor Wulf Dorn...
A letos by měl vyjít nový titul Fobie...
Jejda, zajímavé tipy na čtení. Záložky používám občas, taky většinou čtu, co mi přijde pod ruku...akorát teď mi pod tu ruku tak nějak nic a nic přijít. Začala jsem číst Invisible od Koubkové, ale začátek mě prostě nějak nechytil, tolik postav, že se mi to pletlo, vrátila jsem to zase zpátky do knihovny:-)
denib: Nějakej thriller z vlaku by se najít měl. ;-) Ale spíš než akční by se mi líbil psychologický. :-)
intelektuálka: Přidal jsem si ho na seznam. :-)
Sarah01: Když se podívám do Tebou doporučených knih, tak je to tam samá cesta, cesty, pouť... A je vidět, že máš ráda historické romány. Takže mě vychází nějaký historický román, kde ústředním motivem je cesta. ;-)
Ale ne, nebude muset...Teď jsem si vzpomněla na Patricii Highsmith - Neznámí z expresu, líbilo se mi to. Ale zde je pouze ve slovenštině a já už si nevzpomenu, jestli jsem ji četla v češtině... Ale tady se určitě najde čtenář, který poradí ...
Cizinci ve vlaku
https://www.databazeknih.cz/knihy/trikrat-vrazda-z-posedlosti-67809
denib: To by mě nebavilo. ;-)
intelektuálka, Naias: Děkuji oběma. Zkusím jí. :-)
cizinci ve vlaku .....výborně zfilmováno /1951/
režie, kdo jiný než - Alfred Hitchcock
....ještě bych dodal, že scénář napsal sám velký Raymond Chandler...
Text příspěvku byl upraven 22.07.18 v 18:21
Eicherik, líbil se mi tento film: https://www.csfd.cz/film/257727-nezastavitelny/
Jestli čtu správně anotaci k Cizincům ve vlaku/Neznámým z expresu, tak se to celé neodehrává ve vlaku, nebo ano?
Dudu: Jsem ráda, že to Eicherikovi nedoporučuju sama :-) Taky se mi to líbilo. Navíc mám moc ráda Denzela Washingtona :-)
Denib, Denzel je dobrej. Koukám, že jsem s ním prošvih Sedm statečných - to budu muset napravit.
Eicherik - nikdy jsem nad tím moc nepřemýšlela, ale vlastně je to tak, historické romány s putováním mám asi nejradši... takže jdu hledat do štítků:-)
Text příspěvku byl upraven 22.07.18 v 19:50
Eicherik: Gratuluji k podařenému vláknu, díky za nápad a realizaci.
Poddubačky a poddubáci: Těší mě, že tato diskuze stále žije, moc ráda se tu s vámi potkávám - díky za příspěvky, nápady a tipy na knihy, filmy... Díky za pohodu.
Občas na jiných diskuzí probleskne odsuzující názor nebo povzdechy nad "neknižními" a ne dost filozofickými vlákny, ale mně by tento příjemný plácek pod dubem chyběl. A k té údajné "neknižnosti", já tady našla hodně knižních tipů, víc než v mnoha jiných stoprocentně knižních.
Toto a ještě 5 dalších diskuzí jsou pro mne největší knižní inspirací. A nejen knižní.
Text příspěvku byl upraven 22.07.18 v 19:53
Vložit příspěvek