Filosofování pod starým mohutným dubem
denib: Já zrovna dočetla před pár dny knihu, která se odehrává v našem městě ve 30. letech 20. století (https://www.databazeknih.cz/knihy/jen-hrobar-zaplakal-73938) - tak to jsem si u čtení říkala, že bych to ráda zažila - mé město v jiné době... vidět zaniklé lokality a celé ulice, silnice bez asfaltu a klidně i bez dlažby, náměstí bez stovky parkovacích míst, stromy a parky, město poloviční rozlohy než dnes, bez sídlišť a supermarketů... ach! :)
Och, bez sídlišť a supermarketů, to by byla krása... a určitě taky jezera a rybníky bez sinic :-)
Mně to nalákalo též, neb jsem z Písku a už jsem se dívala, v knihovně jí mají více kusů.
Denib, to je tedy pěkné téma. Já bych chtěl na chvíli prohledávat kdekterý kout v Ryhopském lesejku, abych byl vtažen do té tajemné atmosféry lesa.
Dudu: To je Les mytág? Nečetla jsem to, i když bych ráda. U nás to nemají ...
Naposled mě nic nenapadá (i když skoro každý příběh v knihách nějak prožívám). Ale jako kluk jsem velmi chtěl prožít dobrodružství v Chatě v Jezerní kotlině.
denib: Většinou u knížek nemám "tak tohle bych chtěla zažít", ale velmi mě oslovuje popisované prostředí, takže u mě spíš platí "tak tam bych se chtěla podívat, tam bych chtěla být".
denib: Asi nejvýraznější je ostrov Guersey - se Spolku přátel krásné literatury a bramborových koláčů.
Milá "dámo s" tak fajn, půjčím si ji, ale nemusíš chvátat, mám toho jestě dost z knihovny :-) díky, pa m.
Text příspěvku byl upraven 03.08.18 v 15:41
Eicherik : tak koukám, máš 1.komentář u několika detektivek, kam na ně chodíš? A můžeš mi, prosím zopakovat tu soutěž detektivek? Co když už tam jeden komentář je, ale četli ji jen třeba dva lidé?
Marika: Vyhlašuji literární soutěž o NEJZAPADLEJŠÍ ČESKOU ANEBO SLOVENSKOU DETEKTIVNÍ KNIHU. Podmínky: 1. Musí to být kniha českého nebo slovenského autora. 2. Musí být v českém či slovenském jazyce. 3. Nesmí to být kniha z edice MAGNET (to by bylo moc jednoduché). 4. Čtenář musí knihu přečíst. 5. Čtenář musí ke knize napsat komentář (stačí i velmi stručný). Vyhraje ten, kdo najde knihu, která má nejméně hodnocení. Ten, kdo bude knihu muset do DK přidat, má vítězství téměř jisté. Pokud najdete knihu, se kterou chcete soutěžit, uveďte u ní do "komentáře", že s ní do této hry počítáte, aby vám ji nikdo nevyfoukl. Prohrabte půdy, knihovny, knihotoče, knihobudky, antikvariáty, a hlavně se zúčastněte! :-)
Marika: Čím méně hodnocení a komentářů tím lépe. :-) Lovím je na půdě u tchýně a v knihobudkách. :-)
Marika: Tohle je můj "Modrý mauricius": Případ moudrých panen :-)
https://www.databazeknih.cz/knihy/pripad-moudrych-panen-230225
Eicherik : to jste mě nepotěšil ani já.. Ále houby, sebe nepotěším, našla jsem detektivku, která má dvě hodnocení a jeden komentář, JENŽE není česká ani slovenská, nýbrž americká. No nic, hledám dál.
Teď čtu Úsek častých nehod (1964), což není detektivka. A v první povídce "První den mého syna" skončí hlavní hrdina po oslavě narození syna na záchytce. No a tomu synovi by dnes už bylo 54 let. :-) A hlavnímu hrdinovi 83 let. :-)
Eicheriku - tady se bohužel nezúčastním - já všechny brožované detektivky rozdala nebo zanechala v nemocnicích...
Ale vím tu o jedné osobě, která má kde kutat...
Eicheriku - to je to, oč tu běží... v detektivce se nic neprozrazuje : - )
Denib, přesně, je to Les mytág. Jestli to nemají v knihovně, ta si ji kup. Stojí za přečtení.
Vložit příspěvek