Filosofování pod starým mohutným dubem
Most je opravdu jednička. A když ne severské krimi, tak třeba pohádky? Andersen?
Eicherik, milujem staré anglické detektívky (aj írske a francúzske), Van Gulika, mám rada Tremayna... Proste to nesmie byť príliš krvavé a brutálne. A mám najradšej detektívov, ktorý mi svoj osobný život, najlepšie plný nefunkčných vzťahov, nestrkajú pod nos.
Sarah, Případy 1. oddelení som tiež rada sledovala.
Aj Dobrodružství kriminalistiky a Hříšní lidé města pražského a Panoptikum města pražského. A Profesionálov.
Eicherik....něco jsem hledal a musel jsem přeházet jednu hromádku knih... a koukám další asi nezmiňovaná severská krimi série -
Hammarbyjská série ..... mám tedy přečtené zatím jenom první tři ....ale už jdu hledat další dvě...tohle se mi docela líbilo /kurecpalec,když toho všeho je tolik....
Z poslední doby mě taky dostal britský krimi seriál Šťastné údolí. :-) A do seržantky Catherine Cawood jsem se zamiloval. :-D
https://nerdist.com/wp-content/uploads/2018/04/Sarah-Lancashire-Happy-Valley-04102018-615x384.jpg
Text příspěvku byl upraven 18.09.18 v 20:37
Eicherik, napríklad toto https://www.databazeknih.cz/serie/jestrab-rybarka-272
Eicherik .....napsal bych, že u krimi fantasy "Harry Dresden" se bavím /už 10x/ daleko víc jak u nějaké normální detektivky....
...vyloženě se těším na další díl ...a když už, tak je docela povedený tv seriál
Text příspěvku byl upraven 18.09.18 v 20:55
Eicherik ....polovina slavného švédského detektivního páru ....Per Wahlöö ..... napsal dva krimi romány z blízké budoucnosti - Vražda v jedenatřicátém poschodí / Ocelový skok
Dnes jsem v metru zahlédl slečnu/paní, která si četla knihu, na jejíž vazbě byly runy, tak jsem zbystřil pozornost. Potom jsem zahlédl název Plíseň. Hned jsem si to vyhledal, ale žel bohům se jedná o fantasy. :-)
Kdysi jsme tady měli takovou podrubriku "Co mi dnes udělalo radost". Dnes jsem ulovil v pouliční knihovně Není římského lidu a za chvíli si poběžím na poštu pro dvě švédské kapelky. :-)
Text příspěvku byl upraven 21.09.18 v 18:11
Mně dneska udělal radost pan zubař, tedy doufám, že už se mu podařilo vyřešit můj zubní problém.
Vložit příspěvek