Filosofování pod starým mohutným dubem
Taky mně něco udělalo radost, ale nebyla to tentokrát knížka :-), byl to můj pes.
bamba - jo, ale jen pojišťovnou, náš zubař se na nás příliš neobohacuje, naposledy jsem mu platila, když byly ještě 30ti korunové poplatky a to mi dělal třeba zub na několikrát a když jsem se ho ptala, kolik jsem dlužná, tak říkal, nic, to patří k tomu. Nemohu si stěžovat :-)
k Marika Vanova to už stojí za otázku, kde bývaš? A ako ďaleko je to od Slovenska?
U nás se neplatí jen amalgámova plomba, rtg a odstranění zubního kamene, prostě základní péče. Já chci kvalitní plomby, takže platím, musím.
Jinak ten Most asi dokoukám a nebude to kvůli vyřešení těch případů, nejvíc mě začalo bavit soukromí vyšetřovatelů ,:-)
Most taky dokoukám. Saga je hustá. A dnes je opět Martin Beck.
Text příspěvku byl upraven 22.09.18 v 10:33
Mám tady jednu klasickou scénu z "kriminálky", která se mi zdá nevěrohodná. Ozbrojený pachatel se zmocní rukojmí a vyhrožuje policistovi nebo policistům, že pokud neodloží zbraně, tak rukojmí zabije. Policista a nebo policisté odloží zbraně na zem. A to se mi právě zdá nevěrohodné. Já jako policista bych v této situaci neměl odvahu na to, abych se vzdal zbraně a vydal se na milost pachatelovi. Navíc pachatel, který by ublížil rukojmí už nemá v ruce žádný trumf a policista by jej ihned zastřelil. Co si o tom myslíte? Jak byste se zachovali vy?
Víc věcí mi přijde divných...třeba honit pachatele úplně beze zbraně a spoléhat se na ozbrojeného parťáka.
Myslela jsem, že policista musí tu viditelnou zbraň odložit, aby uchlácholil pachatele, ale už má jiný záložní plán a pokud možno i "zbraň".
V povídkové knize Příliš snadná vražda, konkrétně v povídce Láska je láska od Juana Zamory je zmíněna kniha Pastvina zmizelých od V. Erbena.
60 % výzvy? Mně chybí poslední knížka o jídle, vybrala jsem si Zvláštní smutek citronového koláče, ale ještě jsem si pro ni nedošla do knihovny.
Kniha o jídle. Musel bych si najít nějakého detektiva typu inspektora Ledviny z Adéla ještě nevečeřela.
Eicherik, Nero Wolfe ti nestačí? A Ďábelské ragú od Elleryho Queena si čítal?
Vložit příspěvek