Filosofování pod starým mohutným dubem
Keď som sa ešte motal po Tatrách z medveďov som mal dobrý vietor.
Teraz si už vystačím aj s kliešťami.
Text příspěvku byl upraven 18.03.19 v 19:50
reader.007: Tenkrát jich tam tolik nebylo, i když jsme se pohybovali v místech, kde se vyskytovali. Dnes se přiznám, že bych do Tater kvůli medvědům asi nejel. Zlaté Krkonoše. :-)
Manžel mojí sestřenice (pochází ze Slovenska) měl chalupu v Těrchové a jednou mu na zahradě spadl mladý medvěd ze stromu. Tak na sebe chvíli koukali a medvěd pak utekl. :-D
U nás sice medvědy vystřílelo panstvo někdy koncem devatenáctého století, ovšem naštěstí tu máme divočáky, takže moje oblíbená místa houbařská, která se nacházejí v okolí bažin, jsou pro jiné skoro nedotknutelná - a když už se tam nějaký objeví, kančí zachrochtání jej hned odradí od dalších akcí.
newtory: kdo se bojí nesmí do lesa
Eicherik:
Sestřenice má doma geroje, na mně by toho medvěd moc obhlídnout nestačil, znám své možnosti
Text příspěvku byl upraven 18.03.19 v 20:09
reader.007 - překvapivě Malou Ameriku jsme našli v pohodě, Cestou na Velkou Ameriku jsme se vydali nesprávnou cestou a pak už bylo málo času, spěchali jsme zpět.
První dovolenou ve Vysokých Tatrách jsem neměla moc příjemné pocity, naštěstí ani na jedné z 10-12 pobytech jsme se s medvědy nepotkali. Doufám, že to tak zůstane, i když vím, z hlediska pravděpodobnosti... Prostě jako když člověk 20x nehodí šestku. :)
Kamzíky jsme viděli relativně blízko.
V Beskydech se nám medvědi už taky potulují. X)
Text příspěvku byl upraven 18.03.19 v 20:12
newtory: Ano, tak nějak. :) Navíc, turista nemusí nic dělat, medvěd se o všechno postará sám!!!
R.E.M. ano, to je maličko frustrující, jak mu (jí) to pěkně jde, ale třeba by se za člověkem nešplhala s takovým elánem, ale když jde o medvídě...
A když jsme u těch filmů z přírody, tenhle úplně miluju, i když to mám kolem sebe, stejně se s gustem podívám:
https://www.youtube.com/watch?v=n0Oym2kTdOs
Za gramatiku neručím:
Povídá starý náčelník Malému Winnetuovi : A vůbec nejhorší ze všeho je setkání s medvědem, vylezeš na strom, medvěd vyleze taky, skočíš do vody, medvěd skočí taky.
A co se stane když se schovám ? Zeptá se bez dechu Malý Winnetou. To je marný, medvěd se schová taky.
RAPL malinko sklouzává ke grotesce. Se svěrací kazajkou to trochu přehnali. :-D Ale mně se to líbí. :-)
Alekis díky. Včera jsem také u nás v parku viděla moře modrých krokusů, bylo to milé.
Eicherik - podobný problém s blouděním jsme měli v jednom OC v Bulharsku.
Ale na zkratky je expert můj manžel, vedoucí a děti z kroužku na to i v dospělosti rádi vzpomínají, vystihla bych to ústy klasika - je to delší, zato horší cesta :-D
Nevím, kde jsem se motala, ale byli jsme na víkend na nějaké chatě kousek od Banské Bystrice - snad Slováci vědí, já už ne - je to 40 let. A protože jsem se nebála, tak jsem spala v přízemí, jako správný cvok s otevřeným oknem. A žádný medvěd, ani vlk, ba ani bača. Ráno tím oknem vlezl chlapeček, tak pět let, kouk na mně a povídá - bývá tu Janko Hraško? A když jsem řekla, že ne, tak tím oknem zase zmizel. Udělalo to na mně nezapomenutelný dojem....
mám radšej Janka Hraška - než keď pri šliapaní na Zbojnícku chatu mi niekto za chrbtom začal recitovať slovenskú hymnu. Pokúsila som sa zrýchliť krok, ale to nešlo. Tak som aspoň statočne zaostala.
Vložit příspěvek