Filosofování pod starým mohutným dubem
Dnes začíná jaro. Přesně řečeno je dnes jarní rovnodennost. A to v 22:59 hodin. :-)
Hmyz jsou náhodou velice zajímaví živočichové a někteří i velice pěkní. :-) Bohůmžel naši planetu pomalu opouštějí. :-(
Četla jsem, že hmyzáci letí na Mars, hmyzačky na Venuši a zbytek na Pluto.
Hmyzí https://www.databazeknih.cz/knihy/muzi-jsou-z-marsu-zeny-z-venuse-30693
Text příspěvku byl upraven 20.03.19 v 20:53
Ale ale, já myslím, že je jich tu ještě dost a dost.
A do hrobečku musíme všeci..
Alekis, správně, převládal samozřejmě smíšený les, kde smrk měl své zastoupení - ovšem zásadní jsou vegetační stupně(nadmořská výška a teplota).
Text příspěvku byl upraven 20.03.19 v 23:54
alekis, když máš přehršle teorií, já ti jednu přidám. Mám doma popelník Karla IV. Zespoda je na něm vyleptána iniciála Karlova jména ze zaklídací listiny Univerzity Karlovy. Z čehož plyne teorie, že tabák byl v našich zemích znám již ve XIV.století a Karel IV. kouřil cigarety, neb jejich tloušťce odpovídají žlábky na popelníku...
Tys tady někde psala, že máš přehršle teorií, tak jsem ti chtěla přispět jednou další.
A fakt mám ten popelník - velikánskej, těžkej, žlábky po celém obvodu. A šlohla jsem ho. Asi je to už promlčené, je to asi 50 let - šlohla jsem ho v Hostivaři, ve skladu Drogerie, protože se mi líbil. Tedy šlohla - vyměnila za jiný. A chvíli mi trvalo, než jsem přišla na to, co je tam vyleptáno - až jsem to zahlédla na pětadvacetikoruně a pak jsem to dohledala.
Takže jak vidíš - moje teorie má podklad...
Raksa.A - ten Karel si mohol namiesto tabaku páliť zemiakovú vňať, kukuričné šúpolie... No dobre mohol mať zdroje od starých Vikingov a nemusel potupne čakať na nejaké to objavenie Ameriky.
Hospodářské lesy jsou skutečně velkým průserem téhle doby. Harwestorová technika dává lesům neskutečně zabrat - a tohle velkoplošné kácení drtí právě ekosystém nejvíce. Správně by se mělo těžit maloplošně, aby les dostal co nejmenší zásah. Nejsou ovšem na to pracovní síly. Lidem se z kanceláří do lesa nechce, takže tohle vymírání a devastace lesa je vlastně daní za lidskou pohodlnost.
bamba: Když vezmu v potaz jako zdroj i expozici muzea o Rumburské vzpouře, mohl fajčit i bukové listí (prý ho vojákům v kasárnách dávali na kouření místo přídělů jídla). Přesto bych ale Karla z toho kouření moc nepodezírala, myslím že si vystačil s vínem, koneckonců v análech se píše o zakládání vinic, o lánech s bramborami ani slovo. Mimochodem, nejsou náhodou brambory a kukuřice taky z Ameriky? :-)
Vložit příspěvek