Filosofování pod starým mohutným dubem
alekis: Ota Fink je hodně drahej, ale za ty peníze stojí. Tentokrát si ale jdu pro knihu za 19,- Kč. :-)
alekis: Já takhle řeším knihy, které nejsou v pražské knihovní síti. Najdu si antikvariát, kde jí mají levnou, přečtu si ji a pak jí nejspíš zase pustím do světa. :-)
alekis: Tady se nikdo neoběsil. Nebylo to morbidní. Velryba je jen trochu smutná, ale je tam ten vztah mladšího muže a starší ženy. :-)
alekis: V knihách z antikvariátu se taky dají najít poklady. Od kolečka salámu po milostnej dopis z padesátejch let. :-)
Nemáte někdo tip na nějakou dobrou knihu, kde jde o vztah mladšího muže a starší ženy? :-)
Eicherik....takové knihy moc nevyhledávám.... přesto nejlepší /u mne/ z tohoto tématu -mladý vs starší/ je román /i film/ od John Braine Místo nahoře ...
https://www.databazeknih.cz/knihy/nahore-misto-nahore-44532
vynikající film se Simone Signoret, Laurence Harvey .....
AD: Eicherik
Napadajú mi len tieto dve knihy:
Koření života, Římské jaro paní Stoneové
Držím ti palce a nech ti na to doma neprídu...
Eicherik: mě ještě napadá Kam se bojí vkročit andělé, ale jestli je dobrá... osobně ji zatím suším v polici...
Lector: za svým postojem k jádru, stejně jako k lidem, kteří ho vnímají jako "čistý zdroj", si stojím. Že se v tom neshodneme, nebo že se cítíte mnou uražen, s tím dokážu žít. Není mojí ambicí být každému sympatická, ale buďte si jistý, že moje povaha a soudy o lidech jsou někdy možná nepohodlné, ale opravdu ne lehkovážné.
Tak už sa stalo, politická korektnosť dosiahla aj na D&P, gratulation for BBC. Pozerať to ďalej je strata času.
R.I.P.
Já jsem příznivcem solární energie. Líbí se mi, že i u nás se to pěkně rozjíždí. Příští rok bych je také rád viděl na své střeše. Přes zimu mi teplou vodu ohřívají krbová kamna, která mají výměník - a v létě by to mohla řešit řada solárních panelů.
Lector: Já apriori proti energii z jádra nic nemám, kdyby se kolem ní tolik nelhalo. Bohužel jsem natolik starý, že si pamatuji, když se rozhodovalo o dostavbě Temelína. Vždycky se mi vybaví, jak různí politici a odborníci tehdy vykládali, že když se nepostaví ty 2 věže, tak za 15 let budeme svítit loučema. Uplynulo 25 let a celá produkce Temelína se vyváží. Z této zkušenosti soudím, že i dnešní odborníci a politici vědí starou belu a jen lžou, jak je jejich zvykem. Jsem ale v této oblasti laik a nemám pochyb, že i v oblasti obnovitelných zdrojů se lže stejně. Ty zvěrstva jako biopaliva a soláry na polích mluví za vše.
Text příspěvku byl upraven 09.05.19 v 07:39
Lector: OK. K té kontraindikaci - u léků se to řeší příbalovým letákem :)
Vložit příspěvek