Filosofování pod starým mohutným dubem
encyklopedie: Zatím mám eknihy, narozdíl od papírových, pod kontrolou. :-). A doufám, že to tak i zůstane.
...to já už 60 roků nemám knihy a ted ani e-knihy pod kontrolou .....každý týden musím udělat remazuru , nejde všechno přečíst a furt přibývá .....co jsem plánoval přečíst včera už dnes nemusí být pravda ...že jsem některé nestihl a v budoucnu nestihnu přečíst ....nevadí, život jde dál.....
Vážení, doba dovolených se kvapem blíží tak nabídnu jeden tip :)
Po modrých vlnách oceánu, pod jižním nebem hvězdnatým,
loď osamělá tiše pluje s plachtovím cele napjatým.
Bez vlajek, stěžně pevně stojí, ráhna se chmurně kývají,
a mlčky z otevřených střílen dělové jícny číhají ...
Je ostrov na tom oceánu, jak z žuly by byl vydlabán,
a na něm hrob je opuštěný a v něm je císař zahrabán.
Takový ostrov má tu výhodu, že knihy nepřibývají, takže je šance mít čistý stůl.
Ne. Raději volím variantu, kdy mi hrozí, že se na mě zřítí přetížená knihovna. :-D
Eicherik: Já se nebojím, že se na mě převrátí knihovna. Já se bojím, že se propadne podlaha ... :-)
encyklopedie: Je dost programů, co to umí. Takže kdybych měla audioknih málo, taky si takhle nějakou "vyrobím" :-)
Setmělo se a začíná u nás pěkně hřmít. Ochlazení vítám a ať klidně prší. Ale kvůli těm davům, co se sem sjely na Votvírák, doufám, že na ně nebudou zase padat kroupy.
u nás je po dešti https://www.youtube.com/watch?v=9mxe3PU1VLo
Zas napršela pořádná porce. Hurá!! Až na to, že mi venku zmokla kniha. Ale nevadí, je to starší ročník, takže jsem se na ni vrhla s fénem a vypadá to, že na ní ta vlhkost nezanechá stopy. K nevíře, že? Kdyby to byla nějaká současná vazba z lisovanýho papíru, nebo nedejbože paperaback, mohla bych ho rovnou pohřbít do popelnice.
Naias: Vyčkej času a přej mi to, minulý rok jsme sušili hubu tak dlouho, že se prostě raduju z každý kapky. U vás už prej zejtra něco...
Eicherik - som v Prahe. Červotočmi som zaplnila krásny starý stôl pre lastovičky - zároveň ako bufetový - teda ako "literárne". V skutočnosti som narazila pred x rokmi na nábytok s dierkami po červotočoch - predával sa s veľkým príplatkom za bývalých obyvateľov.
Svodka z prahy - dva nádherné exempláre šampiňónov v hradnej záhrade. Krásna výstava s trabantom na priečelí vstupu do hradného areálu. Výstava sa týka pádu železnej opony a prestrihávania drôtov.Detailne som si prešla maďarskú časť, než som pochopila, že som asi prebehla československú a ďalej som deťom vysvetľovala rumunský a bulharský pád.
Tiež máme stôl "s minulosťou" (dierky po bývalých obyvateľoch, len dúfam, že to nie sú spiaci agenti).
https://www.sme.sk/c/743562/co-prezradi-kniznica-o-spisovatelovi.html
Text příspěvku byl upraven 15.06.19 v 23:09
U nás doslova spadlo pár kapek,ale aspoń malilinkaté ochlazení:-).Tak si prohlížím :NA KANADSKÉM SEVERU od Leoše ŠIMÁNKA :-).
U nás bolo ráno zamračené, takže sme tu nemali až takú vyhňu ako obyčajne. Jupí. :(
Stejné jako u Naias zataženo, pršelo a značně se ochladilo, takže jsem ani pod ten dub nešel. Vítaná změna.
newtory: zajímavý článek.
Červotočům se zalíbilo v části babiččiného nábytku. Prý občas sami vymizí, ale jsem v tomto skeptik.
Deště bylo málo, ale aspoň se ochladilo na aktuálně pěkných 24 st. Včera jsme měli skoro o 10 víc.
Text příspěvku byl upraven 16.06.19 v 10:00
Vložit příspěvek