Filosofování pod starým mohutným dubem
Novinári v mainstreame dnes neinformujú, ale "formujú", nepíšu z profesie, ale z "presvedčenia"...
Text příspěvku byl upraven 08.08.19 v 14:29
Asi tak. Ale alternatívne zdroje v ČR majú podľa mňa oveľa lepšiu úroveň. Nestačí poprieť dezinformáciu, treba vedieť aj nájsť a spracovať jej protiklad, to jest pravdivú informáciu.
Text příspěvku byl upraven 08.08.19 v 14:45
newtory: "Novinári v mainstreame dnes neinformujú, ale "formujú", nepíšu z profesie, ale z "presvedčenia"..."
To je naprosto přesné a není k tomu co dodat. :-)
Naias-:-)))-podle snáře stoleté cikánky Ilky-prudce jedoucí auto znamená RYCHLOU NOVINU,v automobilu jeti DOSÁHNEŠ PO ČEM TOUŽÍŠ-tak si vyber:-)))
Novináři, stejně jako my nepíšící veřejné texty, musí taky platit složenky.
Na vině je propojení politiky-byznysu a médií.
Ale klidně dál volte estébáka a moskevské slouhy, za koblihy, předvolební véču za 20 Kč, "aspoň je s ním sranda", nebo domnělou ochranu před imigrantama.
To s tými "složenkami" je dobré, to by obhájilo aj prácu esesákov.
Ale debata je o novinároch a o tom čo píšu.
A čo sa týka prepojenie byznisu a politiky to je večný svár, podobne ako Hamletovské monológy (zmienky by sa našli už v antike).
Kde je moc, tam sú aj záujmy a kde sú záujmy tam je aj pokušenie. Politika potrebuje peniaze a byznis to vie.
Četl jste někdo něco od Jaroslava Rudiše? Já ho znám jen v souvislosti s filmem Alois Nebel. J. Rudiš napsal knihu Národní třída a teď se chystá do kin její zfilmovaná verze. V hlavní roli bude vynikající Hynek Čermák. Ukázky jsou docela dobré. :-)
Eicherik-kdysi dávno Nebe pod Berlínem a nějakou povídku.Na ten film jsem také zvědavá..
Poddubačky a poddubáci, pokud se občas kouknete na noční oblohu, nezapomeňte, že ještě 14 dní bude vidět roj Perseid. Koncem tohoto a začátkem příštího týdne bude maximum létavic.
Kdo má zájem a vstává dříve, 45 min. před svítáním bude pěkně vidět Merkur na severovýchodě.
Text příspěvku byl upraven 09.08.19 v 05:45
pro newtory, ze dneška 18:19
Jistě vám nemusím vysvětlovat, že ty složenky jsou použity jako metafora.
Ale pro jistotu: Koho hamburger/boršč jíš, toho písně/častušky zpívej.
Vy máte to štěstí, že v práci nemusíte dělat ani ten nejmenší ústupek svému svědomí?
Nebo jste rentiér?
Nechcete se stát sponzorem příštího ročníku "mé ceny"?
:-)
Text příspěvku byl upraven 08.08.19 v 21:37
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Text příspěvku byl upraven 08.08.19 v 21:42
Perseidy mě zajímají. :-)
Teď jsem zkoukl Temný Wales - Dívka ve vodě. Bylo to temný a smutný.
To pozerám (veľmi dobré, ale nechcel som tu PRIME robiť zas reklamu, až tak dobre neplatia) aj ja a dočítal som sa, (pozor spoiler !!!) že všetky tie príbehy spolu súvisia.
Text příspěvku byl upraven 08.08.19 v 22:26
Pozeral som sa na internete. Musíš byť niekde kde je malý svetelný smog (mimo mesto, pretože tie najmenšie meteority neuvidíš) a treba sa pozerať medzi 24.00 hod a 04.00 hod.
Čas je v pohodě, já se občas v noci probudím a jdu se podívat z okna. Praha má v noci silnou atmosféru. Ale světelný smog je tu ten největší a navíc je dnes hodně mraků. :-)
U nás je tiež príšerne silné nočné osvetlenie (o silnej atmosfére taktne pomlčím).
Vložit příspěvek