Filosofování pod starým mohutným dubem

Kagor má dosť vysoký obsah cukru, to by bol veľmi rýchly "proces".
K pravde sa treba "presŕkať", to chce nejaké ťažšie a suchšie víno..

Nevím, jestli to platí ještě dnes, ale dříve moravští vinaři dělili víno na tři kategorie:
1. Dá sa.
2. Nedá sa.
3. Dá sa Pražákovi.

Nejen moravští!
Dcera mi dnes při snídani vyprávěla o degustaci, kterou s kamarády absolvovali ve vinařství v Kutné hoře a tam byla "výstavní expozice" taky přizpůsobena lidem, kteří v životě nemakali ve vinohradu.
Ale!
Protože celá jejich grupa byli matfyzáci a informatici a provázel je zběhlý ajťák původem někde od Znojma, oni dostali víno exkluzivní!
:-)
A k té pravdě. Z hlediska formální logiky je pro mě zatím nepřekonaná tato definice pravdy:
Charakteristickým znakem velké pravdy je to, že její negací je JINÁ velká pravda.
Napsala bych autora, ale je to jméno, které v tomto diskusním vláknu má stigma ďábla!

Ne, nechybí, protože jsem ho vyložila tak, aby tu sice nebylo viditelné, ale přeci každý skutečný intoš pochopil!

Nevím, o koho jde, ale ta věta bych řekla, je asi nejblíž definici jakékoliv pravdy, protože pravda není jen jedna.

Právě proto je ta definice dobrá, že nevylučuje všechny ostatní dobré definice téhož!
Autorem původního citátu, který jsem z hlavy variovala, je náš druhý skutečný (a bohužel zatím taky poslední) pan prezident.

Já skutečnost prezidentského postu měřím tím, jak ze zpětného pohledu přispěl k rozvoji země.
Kdo se cizincům vybaví, když se zmíní Česká republika a oni si ji vzdělaně nespletou s republikou čečenskou?

Jak přispěl k rozvoji země???
Já tedy za nejlepšího panovníka, který kdy žil v naší krásné "kotlince" považuji krále Marobuda. Od té doby je to tu jen horší a horší a horší....

Skeeve: Ten tolik "úžasný" prezident, po kterém slovenský režisér pojmenoval letiště Ruzyně.

ja sa obávam, že smerom von urobil pre Česko viac Jágr než Karel 4., Smetana a Švejk. U nás je to asi Sagan momentálne a je to stále lepšie než Jánošík.

Skeeve: Keltové jsou v naší historii neméně důležití. Od nich pochází první pojmenování naší vlasti. Doporučuji Ti k přečtení romány Marobud a Katvalda od Adolfa Velhartického. :-)
https://www.databazeknih.cz/knihy/marobud-161822
https://www.databazeknih.cz/knihy/katvalda-161818

bamba: Ve Tvé krásné vlasti zase sídlil statečný kmen Kvádů. :-)
Text příspěvku byl upraven 06.08.19 v 10:11

Skeeve: Kult osobnosti je nutné posilovati. :-D
Text příspěvku byl upraven 06.08.19 v 10:15

Skeeve: Chybí mi tu nějaký uživatel, který by zastupoval Baltoslovanskou tradici. Pak bychom byli kompletní. :-)
Jdu se opětovně "ponořit" mezi templáře. :-)
Text příspěvku byl upraven 06.08.19 v 10:23

bamba: Sagan je úžasný svéráz. Čekám, kdy začne na TDF ještě třeba hrát šachy, nebo tak něco.

Baltsko-slovanskú nemôžem reprezentovať ale transylvánsky Dracula by mohol byť?

na hrad a nesmrteľnosť asi nemám nárok ale občas dokážem piť krv vrchnosti, politikom...
Vložit příspěvek