Filosofování pod starým mohutným dubem
Tak Zlatý hrad tam není. Mám Let sokola, Mary Anne, Únik, Hladový vrch, Králův generál a Obětní beránek + ta Hospoda Jamaica.
Marika - určitě se najde, já mám du Maurier moc ráda, četla jsem Hospoda Jamajka, Králův generál, Má sestřenka Ráchel a Dům na pobřeží, ještě mám Mrtvá a živá a Hladový vrch, budu číst letos určitě aspoň jednu z nich.
Sarah01 - já ji právě jeden čas četla hodně, už jsem měla doma Má sestřenka Ráchel, to se mi líbilo hodně, Milenec a jiné povídky a Vzestup Juliův. Mrtvá a živá jsem také četla, ale nezakoupila.
Zatím jsem je provizorně uložila do knihovny, ale bude to chtít celkovou reorganizaci, myslím :-)
Eicherik.....ted chodím skoro každý den na nádraží kolem knihbudky /není to jenom z knihovny "do vlaku", dávají tam knihy i čtenáři/ ...ted jsem tam viděl 3 knihy Erbena, detektivky od Queena atd.....a zase tam kdosi dal Hodina mrtvých očí ....to kdyby mi někdo řekl abych tuhle knihu dal z ruk, tak ho za rohem zfackuji do krabičky na mejdlo....
encyklopedie: no neke... odkdy ty jseš takhle háklivej na knížky? Já myslela že rozdáváš ve velkým a rád...
encyklopedie: Hodinu mrtvých očí jsem před časem také viděl v knihobudce a také jsem nad tím kroutil hlavou. Pro mě jeden z nejlepších válečných románů, četl jsem ho mnohokrát.
Občas se narazí, díky bohu, přímo na skvosty. Ale byty jsou malé, a život ubíhá čím dál, tím rychleji. Každý není takový sysel jako já.
Text příspěvku byl upraven 10.02.20 v 04:10
Marika: Zrovna od ní čtu Parazity. Našla jsem je tady v nemocniční knihovně. Taky jí mám ráda...
denib - vidíš, tak tu vůbec neznám, musíš napsat, jak se ti líbila :-)
V těchto dnech se možná píše budoucí historie. Maďaři na jihu své vlasti hájí svobodu celé Evropy. Vydržte chlapci.
Myslíte tohle, Eicheriku?
https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/madarsko-planuje-nasadit-na-ochranu-jizni-hranice-roboty-40294639
Abyste se s tou svobodou nemýlil...
:-(
Dočetla jsem další životopis o Marii Curie-Sklodowské. Tentokrát je autorkou mladší dcera MCS. Můj názor se na madam Curie nezměnil. Úžasná, chytrá, talentovaná a pracovitá žena, vědec. V knize je dost informací i o P. Curie.
Paní Curieová je velmi povedený životopis.
Text příspěvku byl upraven 07.02.20 v 20:51
alekis: jedině silná a hustá mříž, jinak prý prokouše časem i pletivo. A dobrá zpráva pro milovníky zvířat: když ji chytíš, nesmíš ji zabít... je chráněná.
Kamarád měl taky kunu, na chalupě na půdě, pouštěl jí radio, nějakou muziku. Měl to nastavené tak, že se to spouštělo nepravidelně. Co vím, odstěhovala se.
Kunu měli na půdě naši sousedi ve vedlejším domě předloni. Oba pracují v Německu a domů jezdí pouze na víkend a to ještě nepravide jednou za 5 - 6 týdnů. Nejen že od někoho dostali radu s rádiem, ale také ho ihned jako kuní zbraň použili.
To vám bylo léto. Při práci na zahradě, večer při grilování, ráno při větrání, za teplé noci při spaní u pootevřeného okna, stále s námi bylo rááádióó ímpůls. Dodnes tu znělku slyším :D
Na jejich kunu rádio nezabralo. I rodinku jim tam vyvedla. Ale v zimě už zmizla. Možná ji fakt začala vadit ta jedna jediná stanice. Né vážně, jim se rádio neosvědčilo. Sama odešla.
Vložit příspěvek