Filosofování pod starým mohutným dubem
bamba:
Naši išli v 68-om do Jugošky, kúpili si stan pre troch. Kupovali pod pultom ako za komunistov bolo zvykom a v Juhoslávii zistili, že im namiesto stanu predali šesť miestny nafukovací čln.
Inak hlásim: Košice bezvetrie aj bezdaždie...
Košice jsou daleko, to se vyřádí tady u nás. :-)
A kde pak rodiče spali, když měli člun?
Veď preto postavili Košice tak z ruky, aby mali dostatočne veľký cordon sanitaire.
Spali sme na priváte.
Text příspěvku byl upraven 10.02.20 v 14:22
Tady to ráno vypadalo opravdu příšerně, ale teď už je sluníčko a vítr je stále silnější. Odklízela jsem větší větve, které nám přistály za autem.
Nespustili, pretože nám síce namiesto stanu predali čln, ale boli aspoň natoľko dôslední, že kompresor, alebo pumpu na nafúknutie nám k nemu nepridali.
V Juhoslávii sa stopy končia, v pozostalosti nebol, je celkom možné, že ho rovno v tej Jugoške predali...
Tak musím zodpovedne prehlásiť, že k nám ten vietor nedorazil.
Veď k nám ani vlaky poriadne nechodia, nieto ešte diaľnica...
Text příspěvku byl upraven 10.02.20 v 18:52
Já ráno vůbec netušil, co mě čeká. Byl jsem rozhodnutý, že vyjdu před dům a když mě porazí vítr, tak se vrátím dovnitř a vezmu si sick day. Je pravda, že nás dnes dorazilo do práce docela málo. :-)
Eicherik ... i Přerovská knihovna přešla v prosinci na ten nový knihovnický systém ....a stojí to za dvě věci ....za a za ....
encyklopedie: Nemám rád změnu pro změnu. Věci které dobře fungují bych nechal jak jsou. :-)
Presne. Predtým som našla, čo som potrebovala. Teraz mi to tvrdí, že taká kniha tam nie je. Ale keď zadám autora, zrazu sa kniha nájde. Rozčuľuje ma to.
U nás v knihovně, když se připojím přes PC jsem ve starém, přes mobil v novém systému, nějak tomu nerozumím a ten starší mi vyhovuje víc.
Text příspěvku byl upraven 10.02.20 v 21:09
Také jsem nalezl v novém systému Městské knihovny v Praze přehršel chyb a nelogičností v ovládání. Testoval jsem hlavně oddíl týkající se e-knih. Dlouho, dlouho se ještě bude onen "robůtkovský" svět přizpůsobovat nám uživatelům, až se usadí. Příslušného vývojáře bych přes jím vytvořené rozhraní nechal přistupovat každé ráno k ledničce či spíži... Nebo nechal zamáčknout zvonící budík. No nic, zvykneme si, co jiného nám zbude :)
mata57: Skvělý nápad. A nejen pro IT vývojáře, ale pro všechny, kteří rozhodli o "vylepšeních" výrobků, které jsou nepřátelské pro užívání, peněženku nebo zdraví.
Já zas dlouhodobě navrhuju, aby pánové architekti, co dimenzují WC ve veřejných prostorách, POVINNÉ chodili za/před dveře s obrázkem sukně! :-)
@R.E.M. : rád bych Vás upozornil, a nejen Vás, že IT vývojář obvykle o své vůli nerozhoduje o obchodních věcech ani o vzhledu aplikace jako takové - to je záležitost architekta systému (může to být zadavatel, majitel, producent, prostě kdokoliv, kdo si to zaplatí) a podpůrných zadavatelů. Aby to bylo levné v realizaci, najímají se juniorní vývojáři (znalý senior je prostě pro určité skupiny zadavatelů už příliš drahý), kteří se za pochodu učí zvládat technologii a jak známo, chybami se člověk učí...
Bohužel, dneska je situace taková, že uživatel zjistí co nechce přesně v okamžiku, kdy je dílo hotové anebo, což je ještě horší, je-li vypuštěn ven polotovar v tzv. "pilotním" režimu tj. téměř hotovo ale s neopravitelnými chybami v logice návrhu (a nikdo to už nechce z finančních důvodů zastavit, tak se to vydá as-is).
Tak asi tak k Vaší poznámce ;-)
ijcro: Právě proto jsem návrh rozšířila o ostatní, kteří se významně podílí na zmetcích. Patří tam ovšem i "ajťáci", kteří znají potřeby uživatelů, přesto bez vnějších vlivů vymýšlí změny pro změny, zavádí méně funkční, kvalitní, méně uživatelsky přátelské...
Ale to je na delší debatu. :)
ijcro: aniž bych chtěla namítat něco k vámi uvedeným procesům, jen si dovoluji špitnout: Od kdy jsou ve státem řízeném podniku problémem peníze?
ijcro: Mohu podepsat každou vaši větu. Jediné, co se s tím dá dělat, je vynásobit kalkulaci dvěma a doufat, že to pokryje dodatečné úpravy.
Konkrétně k novému knihovnímu systému - kromě funkčnosti, ke které patří i kvalitní vyhledávání, je zásadní i uživatelská přívětivost a přehlednost pro čtenáře - uživatele.
Vložit příspěvek