Filosofování pod starým mohutným dubem
reader.007, vláda tedy nemá co říkat, že něco má, když nemá. A ještě, jak ona, na rozdíl od druhých, má všechno pod kontrolou. A lhát i v době, kdy snad každý již ví, tedy na pár zdejších spokojených uživatelů. A nejen, že nemluví pravdu, napadá ty, kteří si dovolí na to upozornit. O tom je tato diskuze...ale koukám, že i toto je vhodná příležitost si kopnout do toho nenáviděného systému a společnosti...
Text příspěvku byl upraven 15.03.20 v 16:39
Lectore, a z těch 150 000 respirátorů je kolik FFP3? Ty ostatní jsou totiž proti koronaviru k ničemu. Asi nevíte, že od 4.3. platí absolutní zákaz vývozu FFP3. U nás je dělají jen dvě firmy. Četl jsem článek od od jedné z nich, a tam psali, že vyrábí 2000 kusů týdně. Tak prosím když už tu uvádíte čísla, tak buďte korektní.
Ještě k těm rouškám, které se na diskuzích pořád omílají. Zdravotnickému personálu jsou roušky a respirátory jiné než FFP3 k ničemu. Světovým výrobcem těch FFP3 je Čína a ta už v lednu zarazila vývoz. Nemyslím, že v tomto vláda něco zanedbala. Prostě žijeme v globálním světe, to je celé.
baunerova: nejsou k ničemu, jen jsou méně účinné. Ftrojky mají pokud vím 99% účinnost, Fdvojky něco přes 80%
reader.007: jmenuje se to "A History of the English Speaking Peoples". Jsou to dějiny "národů" nikoliv "lidí".
Aha, ještě jsem se s tím nesetkala, tak děkuji za osvětu. Jsi si jistý že je to na karanténu dost tlustý? ;-)
No, jsou toho čtyři díly a kromě toho, jak už jsem podotkl, zejtra mi přinesou ten Churchillův životopis a ten má přes devět set stránek. Tak mi to snad na chvíli vydrží. :)
Jo, do konce příštího týdne bys měl mít trochu toho rozptýlení. Hlavně si to nepobryndej tou whisky.
Naštěstí zásilkové nakupování Babiš nezavřel, takže mi časem mají dorazit i sebrané povídky Arthura Clarka (taky asi 900 stran) a dál brouzdám na netu po knihkupectvích a antikvariátech v Česku a okolí a vymejšlím, co bych ještě objednal. Zrovna jsem objevil prvních šest dílů Fortunes de France v originále, i s dopravou by to vyšlo cca na tisícovku, musím si to rozmyslet.
Tohle je hodně odvážná teorie. Zaujala mě, protože patřím k lidem, kteří mají stále rýmičku. :-)
https://1url.cz/MzQIf
Omlouvám se za dlouhý odkaz. Nevím, jak se krátí. :-)
Text příspěvku byl upraven 15.03.20 v 17:58
Ještě k respirátorům a rouškám. 28.1.2020!!!!! poslanec Svoboda na tento problém upozorňoval a chtěl tento bod zařadit na jednání vlády - poslanci neodsouhlasili.
"Pak je zde návrh pana poslance Bohuslava Svobody, abychom do pořadu schůze zařadili nový bod, kterým je Informace vlády, případně ministra zdravotnictví, o opatřeních proti šíření koronaviru.
Zahajuji hlasování. Ptám se, kdo je pro zařazení nového bodu. Kdo je proti?
V hlasování číslo 115 přihlášeno 165, pro 72, proti 3. Tento návrh nebyl přijat. O pevném zařazení tedy už nebudeme hlasovat."
Zde je písemný záznam z jednání i s odpovědí ministra zdravotnictví.
https://www.psp.cz/eknih/2017ps/stenprot/040schuz/s040160.htm
Lectore, netuším, proč jste tak agresivní, ale nehodlám v této diskuzi s vám dále pokračovat.
reader.007: Děláme pro zdravotnictví, tak jsem se o to trochu zajímal. U FFP2 je riziko nákazy výrazně vyšší, proto je zdravotníci odmítají. A popravdě se jim ani nedivím.
Lectore, o těch respirátorech jste začal psát vy. Co se týče roušek, souhlasím s tím co jste psal, tak na to přeci nebudu reagovat.
Nedávno jsem u nás v sámošce potkal paní s rouškou. Kdyby někde nějaký byly, taky bych si ji pořídil. Kromě nákupů nikam nechodím, ale na ty nákupy musím, tak si nejspíš budu ksicht omotávat šálou, no. K tomu, co tady zaznělo o přístupu vlády - před chvílí jsem v bedně poslouchal Babiše a je zcela zřejmý, že a) neví o čem mluví, ale b) ať už mluví o čemkoliv, vždycky z toho vylezou jen propagační kecy. František Ringo Čech to kdysi dělával podobně (dlouho předtím, než se dal na politiku), ale to byla aspoň sranda.
Před nějakou dobou Eicherik psal, že toto není vlákno pro politické debaty. Navrhuji se vrátit k diskuzi o knihách.
Tohle mě pobavilo. :-D
Islámský stát kvůli koronaviru zakázal džihádistům cesty do Evropy
Vložit příspěvek