Filosofování pod starým mohutným dubem
Ja som v práci a cítim sa ako v nemocnici, všetci tu beháme zarúškovaní. Aj v MHD a na ulici som videla snáď 2% ľudí s nezakrytou tvárou.
to Clint: Já nerozlišuji weby podle toho, zda je někdo označí za dezinformační či ne, vždy mě zajímá spíš obsah zprávy a stanovisko z více zdrojů, nejlépe nezávislých, aby si člověk mohl udělat svůj úsudek a nepřebírat jen slepě to, co nám hustí denodenně do hlavy náš mainstream a podsouvá nám, čemu věřit. Takže mě zajímá v první řadě obsah sdělení a kladu si vždy otázku, kdo by měl z toho či onoho prospěch a snažím se uvažovat v širších souvislostech. A tohle logiku celkem má, zvlášť když vidíme, co dělají dnes Amíci ve světě. A že se to stalo zrovna v Číně, která se mimochodem stává ekonomickou velmocí č.1 ať chceme nebo ne, nemusí být náhoda. Tahle skutečnost je solí v očích Amíků a jako pomsta by mi to na ně i pasovalo. jsou totiž všeho schopní.Ale uvidíme, pravda nakonec vypluje na povrch. Jen doufejme a modleme se, že nás tahle srandička zasáhne co nejméně.
Text příspěvku byl upraven 16.03.20 v 11:15
SteveP1, nezlobte se, ale co jste nyní předvedl, je celkem hezká ukázka toho, jak a kde vznikají všechny ty řetězové e-maily. Samozřejmě, věřit si můžete čemu chcete, číst si ty "nezávislé a ověřené" zprávy taktéž, řekla bych, že jste i ve vlákně, kde byste mohl se svými teoriemi celkem uspět, se vší úctou. A možná vám to, na rozdíl od nás, co si necháme cosi podsouvat od nějakého mainstreamu, pomůže i tuto epidemii přečkat, tak proč ne...
Text příspěvku byl upraven 16.03.20 v 11:23
Steve - píšete, že si ověřujete na nezávislých webech. Které to prosím jsou a jak je najít? Opravdu mě to zajímá. Dál píšete, že vás zajímá obsah sdělení. Přitom vůbec ale nezmiňujete důležitost autora. Epidemiologům, lékařům a dalším odborníkům nedůvěřujete? Ale věříte noname "autorovi" na dezinformačním webu?
Naias: Jak psal Lector gratulace.
Já u nás ve městě neviděla ani jednoho člověka s rouškou. A jak vím i z okolí, tak lidé říkají, že jich moc na ulici nepotkávají.
Roušky sice k sehnání nejsou, ale všude po internetu kolují návody, jak ji vyrobit. Švagrová, která je vyučená řekla, že je ušije. V práci jsem se bavila s kolegyní, která řekla, že to taky zkusí.
Jenže potřeba by byla, aby něco přes obličej nosilo, co nejvíce lidí.
Dneska nám u nás v práci v laboratoři míchali dezinfekci, hlavní důvod byl, aby se dala do jídelny. Říkám si jen jednu věc, proč se to neudělalo už dříve, kdy se vědělo, že dezinfekce není k sehnání.
https://m.youtube.com/watch?v=b5N7h3QnjgM
Tady je to poměrně srozumitelné. Hned se do té práce zítra těším víc, dneska galeje u stroje :O jenom už nevím, jak zařídit, abych v ní nebyla jediná :( :( :(
Mně před chvílí doručil kurýr objednané knihy. Měl roušku. Jsem zvědavej, jestli s pizzou přijede taky orouškovanej.
woodward: Kéž by takových bylo více.
Zrovna před chvílí jsem četla, že ministerstvo doporučilo ochranu obličeje a to jakoukoliv. To by mě zajímalo, kolik lidí s ochranou obličeje budu potkávat.
Při čtení o pizze, jsem na ní dostala chuť, asi se podívám, co se najde doma, že bych si ji upekla. :)
bohužel, picálista přijel bez roušky. ale nenech se brzdit ve svém nadšení! :))
woodward: kolega byl v lekárně a lekárník prý měl přes obličej něco jako plenu. A u nás v Albertu neměli toaletní papír, ani ten nejdražší.
Mně přivezl kurýr maso a taky měl roušku. Objednávku knih asi odložím, Zásilkovny jsou uzavřené, na poštu se mi nechce.
Koukám že akce " koronavirusáček" zasáhla i pražské MHD. Buďto rouška, nebo pěkně pěšourem .
woodward - Zásilkovnu máme v nábytku nebo v obuvi, to je teď všechno zavřené. Maso mně vozí Vetamix v určenou hodinu, kdežto kurýr GLS v určenou hodinu nejezdí a já chodím do práce, tam si zásilku nevyzvednu, je to velký průmyslový areál, prostě a zkrátka to není možné.
No dobrá, a co pošta, tak už balíky do ruky taky nebere? Tam si můžeš za příplatek naordinovat dodání večer. Já nakupuju nejvíc v antikvariátech a ty určitě žádnou zásilkovnu nemají. Buď to dají poště nebo kurýrovi nebo DHL, GLS a tak.
https://www.ceskaposta.cz/-/vyzva-aby-klienti-zbytecne-nenavstevovali-posty
Pošta domů nic nepřinese, asi upozornění o balíku a uloží ho na 30 dní...
Ne, pošta balíky do ruky nebere, je teď bezkontaktní doručování. V antikvariátu jsem teď minulý měsíc nakupovala a taky to měli do Zásilkovny. Ale nejvíc nakupuju na megaknihy.cz, tam je teď jen pošta, u nás otevřeno jen do 15 h., to pokaždý nestihnu. Ale asi mně nic jinýho nezbyde, něco nutně potřebuju.
když je to poslaný jako "balík do ruky", tak to nenosí pošťačka. přiveze to chlápek v autě, zavolá na mobil "tak jsem tady" a já si to dojdu k domovním dveřím převzít.
Sarah01:Aha, takže chodit na poštu pro balík je bezkontaktní doručování?
Woodward: chtěla bych žít ve stejném městě jako vy, protože Most tuto utopii svým občanům vymlátil z hlavy už dávno. Balík do ruky jsem nikdy nedostala. Jenom lístek, co jsem si odpoledne vyndala ze schránky, přestože jsem byla celý den a čekala na to...
"Já jsem tady" mi zavolá leda tak ppl. U nás jsme na toto byli připraveni léty zkušeností, takže nás nedoručování balíku nemůže rozhodit :D
Vložit příspěvek