Filosofování pod starým mohutným dubem
Doufám, že pražští policajti jsou dobře informováni, aby nenaháněli potencionalní bankovní lupiče.
Nabídla jsem manželovi palestinu, ale nejsem si jistá, že by nebyl za islámského teroristu....
Proč zrovna Palestinu? V Izraeli už proti viru bojuje i tajná služba. Zrovna to říkali ve zprávách. :)
bamba: pionýrský šátky by ti byly houbec platný, to byl čistý polyester
Ne Palestinu, ale palestinu, jinak zvanou také arafatka. To je takový ten velký šátek, bíločerný nebo bíločervený, a má střapečky.
Jo, šátek arafátek! :D Nojo, ale ty mi připadaj takový řídký. Leda by se vyráběly z nanovláken.
reader.007: my, co už leccos pamatujem, jsme ještě mívali pionýrský šátky bavlněný.
Ale je velký, můžeš si ho párkrát přeložit. A není to umělina, můžeš to vyžehlit. A kdyby dnešní matky neměly pro děti pampersky, ale normální pleny, jako kdysi my, mohly by si udělat náhubek z nich a dá se to vyvařit a vyžehlit a máš to sterilisované a na věčné časy.
Dneska mě pobavil kolega. Říkal, že je v MHD spousta místa k sezení. A když není?
Stačí zakašlat. :-)
Řešili jsme, jestli zítra šátek nebo i zimní "kuklu", kukla byla zavržena, že by si člověka spletli s teroristou.
Našla jsem tip - sešít roušku z plátěné utěrky.
Telefonovala mi kamarádka, že lékaři, nejen praktičtí přechází na tzv. online ordinování (mail, telefon).
Text příspěvku byl upraven 16.03.20 v 21:21
Teď mě napadlo, když jme na tom literárním serveru... co takhle škrabošky čerta a mikuláše? :)
V zoufalé situaci to je povzbudivá zpráva: Analýzou zdravotnických, sociologických a meteorologických dat Číňané ověřili předpoklad, že šíření koronaviru brzdí vysoká teplota a vlhkost. :-)
Nejspíš jo, sice ti nepomůžou, ale aspoň tě můžou politovat, když tě to bolí. A po telefonu jim ten pacient nemůže ublížit, když se naštve. :)
škrabošky čerta mikuláše teprve až nám koronavirus zmutuje do myších rozměrů a v noci bude přebíhat přes nechráněné obličeje...
woodward: to jste se měli, já už jsem generace plastová a stihla jsem ho nafasovat tak tak. Nakonec byl ale stejně zneuctěn na signální vlaječku na nadměrný náklad :-/
Látkové plenky sice mám, ale jako rouška by byly na nic. Stejně jako šátek - arafátek a utěrky jejich praktičnost deklasuje příliš řídká vazba (hustota nitě). To už byste na papuli mohli stejně dobře mít sítě proti hmyzu.
U těch plátnových roušek doporučovali před sešitím udělat několik "skladů". - Každopádně je to jen nouzové řešení.
nerada dávam link na seeriózne veci dúfam, že to nebude treba robiť často https://www.brydova.cz/2020/03/15/jak-usit-rousku/ Na mňa to má tiež dopad - včera som prvý raz v živote urobila dukátové buchtičky a boli jedlé.
Text příspěvku byl upraven 17.03.20 v 07:49
bamba: nezapomeň na ty dukátový buchtičky - zrovna včera se nějaká televizní povídalka kohosi vyptávala, jestli má koronavirus i nějaké pozitivní dopady. buchtičky by neměly zapadnout! :)
My máme opatrení plné vrece, rúška sú povinné, nemáme sa zdržiavať v cudzích kanceláriách, tvoriť skupinky, často si umývať ruky (dostali sme aj návod) a budú nám aj merať teplotu. Obmedzenie osobného styku a komunikovanie telefonicky a mailami platí už nejakú dobu. Všetci sme museli vyplniť dotazníky, kde sme boli, kde boli naši známi, oznámiť čísla na mobil, súkromné maily... Každú chvíľu dostávame nové oznámenie o nových opatreniach.
Vložit příspěvek