Filosofování pod starým mohutným dubem
Jo jo, čas od času se to dobře čte, vraždy na anglickém venkově, taková pohodička, pokud se to o vraždách dá říct. Ta Agatha je postarší dáma, která mi někdy i leze krkem, ale také se zasměju.
Dnes jsem si udělal delší cyklovýlet, potkal cestou cca 200 lidí, z nichž mělo asi pět roušku. To se zase asi muselo něco změnit, že jo. Člověk dva dny vynechá zprávy a už je vše jinak.
"Pochybovat vůbec o možnosti mimozemského života, to připomíná vtip o těch dvou blechách, které si kladou otázku, zda existuje život na jiných psech." :-)
(Nevysvětlitelné záhady - Viktor Farkas)
Mariko, a to mě ještě jeden z nich pozdravil "guten tag". Asi si nevšiml, že už je za čárou;-)
Pokud ti lidé byli cyklisti, tak ti už asi roušku mít nemusí, při sportování to tuším povolili. Ale vlastně netuším, jak přesně je to přímo ve městech upraveno. My do přírody roušky nenosíme, ale taky nikoho nepotkáme. Pokud někoho z dálky zahlédneme, tak se mu vyhneme. Většinou ani nechodíme po cestách, touláme se po lesích, jestli se teď ještě tomu tak dá říkat, a loukách a většina lidí tak daleko ani nedojde, všichni míří na jedna a ta samá oblíbená místa a to by ještě nejraději přijeli přímo až k místu autem, kdyby to šlo.
Sarah 01, většinou byli pochodující. Já když vyrážím s naší Ritou na procházku polem místního JZD, tak si roušku také neberu a krávy naštěstí neprotestují.
Eicherik přesně - jen ten Němec nejel koňmo. Možná si šel jen koupit levnější cigára - možná včera byl i ve zprávách na Nově.
Woodward - já myslím, že to byla od Eicherika ironie, ale pravda taky jsem Dědictví nikdy nepřišla na chuť a hláškam z něj už vůbec ne.
Já jsem před pár dny jela kolmo pro nějaký knížky do Mimoně a protože pohyb přes hranice je momentálně zapovězen, musel jsem si to nadejet horama lesama mnohem víc než je jinak nutné. Můžu potvrdit že cyklisti mají roušky většinou sundaný, což v lese problém není, horší je to v obcích a městech. Ale přesto mě mnohem víc než počet nezarouškovaných obyvatel šokoval vzhled našich lesů - jedním slovem (vy)drancováno. To to snad měl raději sežrat kůrovec.
reader.007 - u nás je to katastrofa, člověk jede vlakem, kde dřív byly hluboké lesy, teď je vidět daleko, stromů jen pár. Vytěžili to údajně preventivně, hodně teda u nás popadalo i při vichřicích, to třeba v některých lokalitách stále leží, hlavně v nějak chráněných. Za těch skoro 15 let, co tady bydlíme, musím opravdu konstatovat, že počasí se hodně změnilo, vichřice jsou častější, to nebývalo.
Sarah01: Dědictví není můj oblíbený film, ale pár hlášek se mi líbí. :-)
Eicherik - jasně, každý to má jinak. Slunce, seno taky nemám ráda, ale hlášky používáme doma dost často. :-)
Sarah01 hlavně vidět kolem lesních cest ty šestimetrové pyramidy dřeva a kolem nich rozrajblovaný terén těmi kombajny co se teď na těžbu používají byl pohled přímo k pláči. Dokonce mi zdevastovali místo, kam jsem chodila na borůvky!
Snaha uvést terén do pořádku veškerá žádná. Stromy které zůstanou stát jsou zmrzačené, se zuráženými větvěmi, osekané větve s jehličím rozházené bez ladu a skladu tak, že se přes nově vzniklou paseku nedá přejít ani pěšky. Tohle má být normální způsob těžby?
Porušování §13 jako vyšité
https://www.zakonyprolidi.cz/cs/1995-289
Text příspěvku byl upraven 13.04.20 v 10:24
reader.007 - to je pravda, tady taky, po cestách se skoro nedá chodit, v jakém jsou stavu a po pracovnících navíc v lesích zůstává hrozný nepořádek, hlavně plno plastů. Houby nerostou, protože je všechno rozježděné a zničené lesní technikou.
Musím vám dát za pravdu. Tohle už není les, to je pole, na kterém hospodaří obří technika. U nás v parku se vymlátila vejmutovka/že prej to je nepůvodní druh/, a teď tam koukáme na uschlé smrky.
Mně se film Dědictví líbí. Scénky s pštrosem a vodou na stáčení jsou mé nejoblíbenejší. I ta s Chýlkovou - ohledně existence boha - má své grády. A když si s někým připíjím, tak zásadně na zdraví všech kozenek ;-)
Dědictví /a to Polívku a jeho humor vůbec nemusím/ byla parádní parodie na tehdejší smrduté oposumy.....
Vložit příspěvek