Filosofování pod starým mohutným dubem
Tak pražská knihovna otevírá až 4. 5. a to ještě v nějakém provizorním režimu. V plnohodnotném režimu bude až od 8. 6..
To jsem netušil, že knihovna představuje tak velmi složitý a logisticky náročný organismus.
Eicheriku - už se budou otvírat knihovny a já ještě nemám vše přečteno, nějak to nestíhám, což mě mrzí, protože jsem si chtěla přečíst i něco svého. Ale je pravda, že jsem se teď pustila do knihy, kterou mám půjčenou asi rok od kamarádky, tak ať jí to aspoň vrátím.
Dnes mi knihovna poslala e-mail, že od pondělí mají otevřeno, i když ve zvláštním režimu s omezeným počtem lidí uvnitř.
Ke knihovnám: Mě pobavil e-mail z naší knihovny, kdy psali, že z nepochopitelných důvodů byl původní plán otevření přesunut na dřívější termín. Knihovna bude fungovat v omezeném provozu, jelikož jsou naplánovany rekonstrukce knihovny a malování. Půjčení a výdej bude možný pouze z okénka a jen v omezené provozní době.
Městská knihovna v Praze mimo jiné píše: "Zároveň je již jisté, že knihovny budou mít upravenou provozní dobu..."
Toho se trochu obávám. Chápu, že otevírací doba nebude jako obvykle, ale doufám, že pro nás co pracujeme přes den bude otevřeno alespoň jeden den i déle než do 15:00. Po zkušenostech s otevírací dobou České pošty mám trochu obavu. :-)
Text příspěvku byl upraven 25.04.20 v 17:30
Eicherik - mohli by vám spraviť to čo na u nás na trhovisku - povinne prejsť okolo každého regálu - jeden vchod, iný východ...nelistovať!
Text příspěvku byl upraven 25.04.20 v 17:43
Eicherik: u nás otevírají první týden v květnu, tři dny, zkrácená otevírací doba, ale zároveň všechno prodloužili (rezervace, půjčené) až do konce června. Aby se jim tam všichni nenahrnuli 4.5 jako první den do hobby marketů :D
Já byla teď poprvé na poště. A myslela jsem, že mě fronta před ní ukamenuje, když jsem se šla jenom na něco paní, co pouštela, zeptat. Pochopitelně jsem všechny předběhla tak jako tak, protože z té fronty nikdo nešel na balíkovnu, ale ten pohled toho dědka, když jsem šla s balíkem domů a on byl furt před poštou...smrtka se na mě i potom podívá líp!
Lenka.Vílka: Balíkovnu mám rád, protože tu poštovní systém upřednostňuje. Balíkovna je můj nejoblíbenější produkt ČP. :-)
a není lepší balík do ruky? pak se člověk nemusí s balíkem táhnout z pošty.
Eicherik: jo, to je tak jediný :D nechtějí nás moc rozmazlit, tak pomálu. Ale ještě pár let mě budou budit noční můry s výrazem a křikem toho starého muže :D kdybych věděla, že je tam taková pr%@l, jsem na poště každý druhý den...navíc jsem tam byla hned po otvírací době... :/
Woodward: když máte balíky na poslání a chcete to zfouknout najendou, tak rozhodně ne :/
woodward: Pro mě je lepší si tam dojít. :-)
Lenka.Vílka: Já jsem na poště často. Každou chvíli mi chodí nějaký balíček s muzikou. :-)
Nojo, já nic nikam neposílám. Ale knihy mi pošťáci nosej každou chvíli; zatím to funguje.
Eicherik: já budu taky teď objednávat. Můžu se optat, když vám mám na drátě. Co vyjde levněji za současné situace? Vždy jsem objednávala přes uk amazon a vyšlo to levněji is poštovným a ceny přes de amazon hrůza. 600 kč za cd? Jednou jsem si objednala cd přes Spark a oni to měli taly právě přes de amazon, deluxe verze u nás nešla sehnat...
Nebo jedete přes nějaké české stránky?
Dík za tip :)
Když mi tehdy nechala pošta "obyčejnou zásilku" ve schránce z amazonu, den v práci byl peklo. Jasně, limitka LP za litr, ale vešlo se do schránky a přece obyčejné psaní, že?
Text příspěvku byl upraven 25.04.20 v 18:19
Lenka.Vílka: Já kupuji většinou u malých "dister", které prodávají menšinové žánry. Tam se pohybují ceny cca mezi 300,- až 500,- Kč. U Sparku mi připadá, že nemají skoro nic skladem. U "většinových" žánrů bych doporučil musicrecords.cz nebo mysticproduction.cz. (Teď jdu na nádobí, tak jestli budete mít ještě dotaz odpovím později.) ;-)
Lenka.Vilka: Mě jednou skončila zásilka ve schránce nakoupená přes ebay.com a nebyla zrovna levná. :-D
Eicherik:
Hezké mytí nádobí, já zrovna přišla z práce. Jsem teď líná dát i salám na chleba k večeři :D
Možná proto má tolik lidi místo trvalého bydliště na radnici. Když jim něco přijde, skončí to v rukách starosty a von se postará! :D
DÍK za odkazy :)
Tak u nás v Písku otvírají knihovnu od 4.5. zatím v prázdninovém režimu.
Vložit příspěvek