Filosofování pod starým mohutným dubem
Mně zatím chybí letošní kniha. Hádám, že to většina lidí plní bez problémů, ale mně to dělá problém každý rok. Nové knížky mi přijdou pod ruku, až když už nové nejsou :-) Asi jsem nějaká zpožděná :-)
Eicherik: to je moc hezké číslo. Pokud je poctivé, je jakékoliv krásné. Než nepoctivých 100% ;)
Lenka.Vílka: To je pravda. :-) Možná bude 85%, jestli stihnu tuhle dánskou noirovku: Poslední vlak do Helsingøru. :-)
Eicherik: mě zaujali skoro všechny knihy v "evropské edici", tak si počkám na komentář :) ale teď fakt není čas :(
Eicherik: 80% výzvy to je pěkné plnění. :)
Můj problém je u knihy, kdy první věta začíná zájmenem, protože se na to zapomenu podívat. Uvidím, co do konce roku ještě splním. :)
denib: To chápu, také to občas tak mám, že nové knihy čtu až později, kdy už nové nejsou. Ale většinou se v tom seznamu aspoň nějaká najde. :)
Výzva s chybějící s jen jednou knihou, to je paráda. Třeba se k tomu taky někdy dopracuji. :D
Ve čtenářské výzvě mi dělá problémy to ANEB a POEZIE a DO 20 PŘEČTENÝCH
"Aneb" pro mě byl skvělý bod výzvy. Už strašně dlouho jsem si chtěla přečíst historický román První kněžna aneb Závrať moci, který mám doma. Ale nějak na něj nikdy nevyšel čas. Takže letos jsem se úplně zatetelila a konečně po něm sáhla :-)
Eicherik: Koukám, že mám v chystám se číst "Švédské stoly aneb Jací jsme", takže mám pro tento bod jasno. :)
Taky se k novým knihám dostávám většinou se zpožděním, i několikaletým. :-)
Vypadá to, že mě přeci jen zaujala jedna kniha z kategorie "Kniha, která má v názvu den v týdnu" a to Vražda na Velký pátek. Je to první díl pekelně dlouhé :-D série (17knih) s názvem Případ bývalé jeptišky. Pokud by mě tenhle díl zaujal, pustím se do dalších. :-)
Eicherik: Četla jsem to, líbilo se mi to, ale obávám se, že to na tebe bude moc mírné :-)
denib: Já mám naopak mírné knihy rád. Nedávno jsem vyřadil ze "sledování" jednu krimi sérii pro přílišnou brutalitu. :-)
Dnes jsem si přinesl z knihovny knihu pana Velinského. Ale nikoli Otu Finka, nýbrž "foglarovku" Poslední tajemství Jana T.. A jelikož na ní čekají další čtenáři, pustím se do ní přednostně. :-)
Eicherik ...V sobotu večer, v něděli ráno ....a máš splněno a ještě se zasměješ
https://www.youtube.com/watch?v=EC13AjFsT3c
alekis: Oddechová a rozhodně ne nijak moc drastická detektivka, to je to, po čem moje dušička touží. Jsem na tu knihu hodně zvědavej. Mám dobrou zkušenost s bratrem Cadfaelem a sestrou Fidelmou, tak snad dobře pochodím i s bývalou jeptiškou Christine. :-)
encyklopedie: U mě je to s humorem složitější, ale pobavila mě třeba Rychlopalba, Goffa a nebo Patrik Hartl. :-)
Eicherik: Vidím to tak, že se inspiruji a také si asi Případ bývalé jeptišky přečtu. Jedna známá to hodnotila kladně, tak uvidím. :)
Eicherik...tady nešlo o scénku....V sobotu večer, v neděli ráno je kniha do té vaší slavné "soutěže - výzva - kniha s dnem v názvu"
Dobrá je Rabín v pátek zaspal.... Ještě jsem teď ulovila na chalupě u sestry V neděli zůstal rabín doma, ale ještě nečtu. Ulovila nikoliv kvůli výzvě, ale ta první se mi líbila.
Vložit příspěvek