Filosofování pod starým mohutným dubem
Včera jsem si v antikvariátu objednal knihu, u které prodejce varuje, že byla u silného kuřáka. :-D Tak jsem na ni zvědavej. Už jsem jednu takovou měl a kniha po čase vyčichla. :-)
Eicherik-někdo tady před časem radil na "načichlé" knihy kočičí stelivo...
Eicherik - u pletacieho stroja trvalo pol roka, kým vyčuchol - a to bola umelá hmota. Ale zase viem, na čo umrel predošlý majiteľ tej mašiny.
pavlinda, bamba: Zase byla za dobrou cenu. Prodejce tvrdí, že je v bezvadném stavu. Jen je načichlá. Stála 800,- Kč. Jiný prodejce ji nabízí za 1620,- Kč. :-)
Text příspěvku byl upraven 09.10.20 v 15:58
Hmyz odjakživa nenávidím, i v muzeích, a za jeden z největších pokroků atomového věku považuji, že se nám ho podařilo na Zemi téměř dokonale vyhubit.
(František Běhounek - Robinsoni vesmíru)
Eicheriku, v mládí jsem byl vášnivý entomolog, takže k tomu vyhubení jsem malinko přispěl :)
Jelikož stále trochu hrozí, že by se mohli uzavřít od středy knihovny, tak jsem si dnes ještě půjčil Národní třídu od Jaroslava Rudiše. I když je to jen taková jednohubka. :-)
Tak dlouho Prymula hledal, co zrušit, až zrušil svůj projev. :-D
Knihovny se nezavírají. :-)
reader.007: Já i v nepandemických časech knihovnou jen proletím. Vybírám si už doma a v knihovně se pouze pozdravím s knihovníky. :-)
V knihovně to tak praktikuji, že si jdu jen půjčit knihu. Dost často nějakou konkrétní a odcházím. Občas se ale zdržím, protože si knihy prohlížím a vybírám nějakou náhodně. :)
V nepandemických časoch sme mali pani knižničnú, kde sme požičanie kníh zvládali na jeden nádych. Psov, deti, všetko vyhadzovala oblúkom von. Na výber, požičanie a vrátenie mal človek pol minúty.
bamba: To až tak? Já si pamatuji, že u nás v knihovně v době, kdy byla dětská pobočka zvlášť v jiné budově, jsme si mohli v klidu vybírat i číst.
Když se knihovna přestěhovala jinam, spojila obě oddělení (z dospělého do nové budovy se udělal řetěz a tak se některé knihy stěhovaly takto, byli jsme tam z různých škol). V dětském udělala normálně věci na sezení a dokonce tam bylo i pár hraček, takže my se ségrou tam vybíraly pro neteř knihu a ona si hrála. Řekla bych, že tam nechávali i děti, aby si četli.
Na knihovnice/knihovníky jsem měla štěstí, byli milí a vždycky ochotni pomoc něco najít. :)
Text příspěvku byl upraven 13.10.20 v 11:09
keri.H - už máme inú pani na stráženie kníh. Boli tam knihy až po strop. Vyberala som si tituly až pod stropom. Aj keby to mali byť detektívky. Tú knižnicu už zavreli. Ale bavilo ma dráždiť hada bosou nohou. Zásadne som tam šla s deťmi s preukazom a s deťmi bez preukazu a so psom - bez preukazu, bez náhubku, ale s vodítkom. Niečo z toho som potom uviazala pred vchodom. A nadýchla sa...
Dneska dcerka zašla občansky nezodpovědně do knihovny a s rozběhem narazila do nových opatření:
Kromě nutné roušky se musí zdržet jen nezbytné minimum času - ideálně vzít knihu a jít. Navíc v knihovně se smí zdržovat jen 6 osob včetně knihovnice samotné. Přišel někdo další? Kdo je tu nejdýl? Tak ty vypadni!
I když věřím, že zrovna téhle knihovnici to líto bylo... znám tam ale jiné, které určitě vyhazují s gustem.
Text příspěvku byl upraven 13.10.20 v 17:43
reader.007: Já jsem zatím teď v knihovně nebyla, ale chystám se tam, až dočtu knihu a bude mi i končit výpůjční doba, tak to vidím někdy příští týden a jsem zvědavá, jak to tam bude vypadat. Ale když jsem byla posledně v knihovně, byla jsem tam nejprve sama a pak tam přišla jen jedna paní.
Vložit příspěvek