Filosofování pod starým mohutným dubem
PanPredseda: Chytá myši. Kočky sice proháněl, ale jen proto, že si s nimi chtěl hrát. :) Ten náš nikdy moc myši nechytal, nevšímal si ani ptáků. Ptáci mu pili z mísy a jedli zbytky a jeho to vůbec nezajímalo. :)
On ten Váš předchozí příspěvek vyzníval spíše tak, že bráchy pes chytá kočky. ;-)
Čeština je krásná.
Eicheriku, trochu jsem si to usnadnila a už mám do výzvy i bod sedm, knihu o holokaustu. Odehrává se to v té době, mluví se o tom, jedna z postav zažije velmi nepříjemný moment v hromadném hrobě, ale zároveň se tam sejme i dost nácků, aby to nebyla až moc velká deprese ;)
Držím palce, třeba taky ještě něco najdeš ;)
PanPredseda, Marika Vanova: Nějak mi tam vypadlo slovo myš. Tak to dopadá, když si to po sobě nepřečtu znovu. :)
Text příspěvku byl upraven 29.10.20 v 15:22
keri.H - při čtení příspěvku jsem si dovodila, že hafík občas loví jen myšky. :)
Ale jako kočkolap by byl neobvyklý.
Dočítám jednu "špiónovku" a je k pobavení, jak bývalý agent, údajně zkušený, který ví, že má v patách zabijáky, jde do akce s 5 náboji. A aby jich nebylo příliš, na další místo jede už jen s 3 ks.
R.E.M., to pobavilo. Mně přišlo u právě čtené knihy zábavné, když polda z Čech kdesi v jižní Americe zapnul radio a tam zrovna "krákala Madonna, že je jako panna, později ji vystřídala Beyoncé, která je panna asi tak stejně "
R.E.M.: Super špióni přece víc nábojů nepotřebují :-) Baví mě, jak ve spoustě filmů akční hrdinové nemusí měnit zásobníky, případně jen velmi žřídka. Ovšem nejlepší byla Smrtonosná past 4, kde božský Bruce Willis přizná, že mu došly náboje a proto sejmul vrtulník osobním autem :-)
R.E.M: Tak tohle mě pobavilo. :) Ale ani mě to nepřekvapuje, v knize je možné vše. :)
denib: Na akční filmy moc nekoukám, tak s těmi zásobníky nevím, ale řekla bych, že tam bude spousta zajímavých věcí. :)
Měla jsem ráda Kobru 11 a tam toho bylo hodně. :D
S tím vrtulníkem mě to dostalo. :)
Mě nejvíce dostal agent z knihy Jupiter s pávem, který kouřil v hospodě a kouř vyfukoval ve znacích morseovky. Jeho komplic, kterému takto rafinovaně předával zprávy to sledoval z vedlejší budovy a zprávu si zapisoval. To nevymyslíš. :-D
denib: Jak se dá sejmout vrtulník os. autem? (Fantazie mi nestačí.)
keri.H: Nějaké díly Kobry jsem viděla... Jo, jo, parádní automobilové kousky.
Dudu: Panenství je stav duše. ;-)) Madona je na první pohled taková.
Text příspěvku byl upraven 29.10.20 v 19:58
R.E.M. Rozjedeš ho velkou rychlostí a po rampě nahoru. Samozřejmě vrtulník musí být dost nízko a hlavní hrdina musí z auta včas vyskočit :-) Jeden kluk tam právě Brucovi pak říká něco jako: "Vy jste sejmul vrtulník autem?" a Bruce na to lakonicky odpoví: "Došly mi náboje." :-)
denib :-))
Měla si pravdu, prvotřídnímu agentu stačily jen 2 náboje, jeden mu zůstal.
Velkorysý prvotřídní agent si může dovolit gentlemanské gesto, varovný výstřel zabijákovi. Druhým nábojem gaunera zlikviduje a může jít na večeři. :)
Text příspěvku byl upraven 30.10.20 v 21:03
Lenka.Vílka: Kniha o holokaustu mi problém nedělala. Přečetl jsem letos dvě, které tomuto tématu odpovídají. Já letos nejspíš skončím na 80%, ale to považuji za dobrý výsledek. :-) Koukal jsem, že jsi ji letos plnila poprvé. Pustíš se do ní i příští rok? :-)
Eicherik: letos ještě nemám!!! Mám 80%. Předchozí roky jsem měla vždy kolem 60%-80%, jenom první 100%, kdy jsem četla všechno, aby se hodila do bodu. Další roky na to jsem dávala jenom komiksy, takže to bylo komplikovaný. Týden zpátky jsem předchozí roky smazala. Mažu poslední dobou dost věcí ze svého profilu...
Jak to tak vypadá, tak knihovny budou zavřené ještě minimálně tři týdny. Což samozřejmě není žádná tragédie, ale zamrzí to.
Eicherik: 80% výzvy je pěkný výsledek. :)
Kniha o holokaustu, tak zrovna o tento bod jsem se ani nepokoušela.
Eicherik: Vypadá to tak, ale zjistila jsem, že ve své knihovně mám něco nepřečtené od A. Christie a McBaina, takže se vrhnu na ně, až budu mít přečtenou knihu, co čtu teď. :)
Text příspěvku byl upraven 30.10.20 v 20:57
keri.H: Také tohle téma nevyhledávám, ale knihy jako Spis Odessa a nebo Píseň stínů (John Connolly) zvládnou i citlivější čtenáři.
Vložit příspěvek