Filosofování pod starým mohutným dubem

DISKUZE » Volná diskuze

Eicherik
Eicherik 01.11.2020 v 16:03

Taky jsem lehký netolik, ale 14 hodin bez internetu vydržím. ;-)

Text příspěvku byl upraven 01.11.20 v 16:05

Eicherik
Eicherik 01.11.2020 v 16:09

Tohle je myslím pozitivní tvář internetu. Když je lockdown, tak má člověk díky netu zábavu a spojení s přáteli. :-)

Text příspěvku byl upraven 01.11.20 v 16:09

Marika Vanova
Marika Vanova 01.11.2020 v 18:45

Eicheriku vydržím bez netu i několik dní, pokud jsem někde, kde prostě není, ale jinak to bez něj úplně nejde, čím dál víc nakupujeme přes internet, DK, maily, messenger, hledám trasy na mapě, zajímavá místa na výlety, komunikace s rodinkou atd.

denib já ráda poslouchám z youtubu rozhlasové hry a audioknihy při vaření, pečení, zašívání, úklidu, háčkování a v autě

Dudu
Dudu 02.11.2020 v 14:56

Dneškem jsme už také zavřeli, takže čtyři týdny doma. Vidím to, že bych mohl dorazit právě čtenou sérii a narazit nějakou novou. Jsem pořád ve fázi rekonstrukce bydlení, takže tohle nucené volno využiji i pracovně. Výlety v přírodě si samozřejmě nenechám ujít.

keri.H
keri.H 02.11.2020 v 17:56

Dudu: To zní jako fajn plán, přeju hodně přečtených knih, mnoho procházek a ať jde dobře práce. :)

Dudu
Dudu 02.11.2020 v 21:08

Keri.H, díky, ono to bude možná znít divně, ale já jsem na jednu stranu i rád, že přišel ten výpadek. Opět se zase příroda trochu zmátoří, nebude přejeté tolik zvěře, vzduch se pročistí - a troufnu si i říct, že tentokrát přijde i slušná zima se sněhem.

keri.H
keri.H 03.11.2020 v 05:40

Dudu: V tu zimu také doufám. Chtělo by to pořádný mráz a sníh, aby se příroda vzpamatovala. :)
U nás je dost teplo. Na to že je listopad ráno bylo 15°C.

Eicherik
Eicherik 04.11.2020 v 06:15

Škoda, že musím do práce. Neuvidím tak v přímém přenosu protažené a šokované tváře moderátorů ČT, až zase vyhraje Trump. :-D

denib
denib 04.11.2020 v 06:33

Eicherik: Ty bys snad měl změnit svůj úplně první příspěvek v tomto vlákně ... :-)

braunerova
braunerova 04.11.2020 v 10:04

Denib: Vždyť tam přeci píše, že autorovi vlákna se politika nezakazuje :)

denib
denib 04.11.2020 v 18:21

braunerova: :-)

Dudu
Dudu 04.11.2020 v 19:16

Eicherik, já myslím, že spíše budeš kulet oči ty, když na to teď tak koukám... Doufejme, že se to tam po volbách nezmění v bojiště - fanatičtí jsou na to dost.

Eicherik
Eicherik 04.11.2020 v 19:31

denib: Máš pravdu. Sypu si popel na hlavu. :-)

denib
denib 04.11.2020 v 20:13

Eicherik: to zase nemusíš :-)

Eicherik
Eicherik 05.11.2020 v 06:25

Jsem známý kritik Českého rozhlasu. Dočetl jsem se, že pana Kalouska, který tak rád pranýřuje jiné za jejich přešlapy nachytal u piva v době lockdownu právě pracovník Českého rozhlasu. Dávám Českému rozhlasu palec nahoře. :-)

bamba
bamba 05.11.2020 v 09:09

Eicherik - u nás by pracovník rozhlasu za takéto niečo dostal zaslúženého padáka.

Eicherik
Eicherik 05.11.2020 v 19:43

Malé zamyšlení o důvěře mezi lidmi. Dva příklady. Před časem mi jeden kamarád, kterého znám jen díky podobným stránkám, jako je DK, jen nejsou o knihách, ale o muzice, poslal dopředu CD a já mu dodatečně poslal peníze. Příklad druhý. Majitel a zároveň nejspíše jediný pracovník jednoho malého slovenského hudebního vydavatelství mi dopředu poslal hned čtyři CD a ať mu potom pošlu peníze na účet. Do ČR na dobírku neposílá a chtěl mi vyhovět. Já mu samozřejmě poslal peníze okamžitě a ještě před doručením balíčku.
Proč to celé píšu? Protože ještě stále existuje důvěra mezi lidmi a mě to hodně potěšilo. :-)

Lenka.Vílka
Lenka.Vílka 05.11.2020 v 20:06

Eicheriku, to je hezké...já sama v důvěru mezi lidmi stále věřím. I když to občas hapruje :/
Zrovna jsem četla inzerát. Manželka odložila knihu, ale v ní byly i ručně psané recepty po mamince pána. Skoro osmdesát mu je. Nabízí odměnu. Místo, kde to bylo a vzkaz o co jde, na fotce. Já zase věřím, že kdo to vrátí pánovi, nebude chtít onu odměnu. Jeho radost bude stačit. Teda mě by stačila. A kdyby uvařil něcopodle nějakého z receptu ;)

PanPredseda
PanPredseda 05.11.2020 v 20:15

Ad Eicherik:
Já takhle na dálku nedávno řešil s jedním chlapíkem ze Slovenska repasi hlavy válců, což byla záležitost se vším všudy za cca 10 tisíc Kč (resp. odpovídající sumu v eurech). Také mi nejdřív poslal balík a teprve poté napsal číslo účtu a celkovou částku. I já mu peníze poslal okamžitě, ale i tak převod na Slovensko chvíli trvá (zvlášť když do toho přijde ještě státní svátek).
---
Zato s nákupem oné hlavy válců to byla jiná story, povedlo se až napodruhé. Napoprvé to byl příběh obsahující nedůvěru a to nikoli z mé strany a také něco, co bylo na pomezí nedorozumění a lži.
---
Takže důvěra existuje, ale opatrně s ní.

Eicherik
Eicherik 05.11.2020 v 20:21

Samozřejmě existují i podvodníci, kteří lidskou důvěřivost zneužívají. Takže pozor na ně! :-)

Eicherik
Eicherik 05.11.2020 v 20:48

Tento víkend mě čeká poslední půjčená kniha z veřejné knihovny a jelikož se mi nechce do ničeho z knihovny vlastní, tak si už sepisuji seznam toho, co by mohli mít v knihovně rodiče. Takže Minier, Lagercrantz, Kepler, Hawkins, Risk, Marsons..... :-)

PanPredseda
PanPredseda 05.11.2020 v 20:52

U mne to byl spíš nesoulad povah, podvodníkem bych toho člověka rozhodně nazvat nemohl, protože nakonec jsem dostal zpět své peníze.

Eicherik
Eicherik 05.11.2020 v 21:01

PanPredseda: Já ty podvodníky myslel obecně. :-)

keri.H
keri.H 06.11.2020 v 05:40

Eicherik: Je hezké, že máš ještě kam sáhnout, když se ti nechce číst knihy ze své knihovny. :) Mamka sice čte, ale jen harlekýnky, což není pro mě. Táta čte jen občas a má hlavně různé knihy od Dänikena a podobných autorů. Nad tím už jsem sice uvažovala, že bych si nějakou knihu přečetla, ale zatím se mi do toho nechtělo. Takže já beru ze své zásoby. :)

Eicherik
Eicherik 06.11.2020 v 06:12

keri.H.: Mamka naštěstí čte detektivky a bydlí nedaleko. :-)

Vložit příspěvek