Filosofování pod starým mohutným dubem
Eicherik: Třeba bys pak koukal, jak jiný uživatel píše, jakou kuriozitu našel v knize :-)
81 to by ses pronesl :-) já v úterý vracela 9 +4 synovo a 2 deskové hry, achjo moje záda trpěla, jak jsem tu tašku rvala.
Pátrám po něčem dobrodružném ve stylu Jamese Rollinse. Nemáte někdo nějaký tip? Kdyby to byla rovnou série, tak by to bylo ještě lepší. :-)
Nemusí to být moc akční. Příběh, kde pořád někdo někoho honí moc nemusím. :-)
Text příspěvku byl upraven 12.12.20 v 10:19
Kdepak se touláte dneska poddubáci?
Jsem v Seven Springs nedaleko Richmondu a čekám na válku s Unií. Nevím, jestli vyhraje Unie nebo Konfederace, ale to nevadí. Stejně přece půjde max. o jednu větší bitvu a za takové 3 měsíce už budou všichni doma ... Ještě nevím, jak moc se pletu.
Já většinou v Praze. Sleduji, jak se Miko pokouší dostat svého parťáka z vazby.
denib: Já jsem taky v USA, ale o nějakých 150 let později, takže už vím, jak to dopadlo. ;-) Ale neprozradím. :-D
Eicherik: Naštěstí vím, že hned tak neumřu, protože mě čekají ještě další tři knihy v sérii :-)
denib: Dnes jsem na několika místech - chvíli mezi tokamaky a ITERem s Petrem Kulhánkem, chvíli v tančírně Century nebo v lékárně s Minervistkou.
V poslední zmíněné knize jsem našla pěkné ocenění střídmosti v jídle.
Magnifique, maminko,“ říkal tatínek. „To hovězí je jak peříčko. A slanina chřupavá… Není nad lehké jídlo k večeři.“
Text příspěvku byl upraven 12.12.20 v 18:02
Naias: Jedna z budoucích říší, na kontinentu, který bude teprve objeven. :-)
Aha, Negréci, čiže barbari. Pch.
Mimochodom, prečo sa za objavenie považuje len to, že sa o danej zemi dozvedia belosi?
To přeci záleží na tom, kdo o té které záležitosti mluví. Tady nejde o nějakou objektivitu. To není matematika nebo fyzika. Já třeba považuji za objevitele Ameriky vikingy. :-)
Ad Eicherik: Vikingové nebyli běloši? :-/ ;-)
Ad Naias: Protože dějiny píší vítězové.
Reader, tam je neporovnatelně krásně - ale ta původní Šumava, ta už není, zmizela a už se nikdy nevrátí.
Už jsem dotěžila... zbohatnutí se nekonalo, pýcha předchází pád ;-)
Ale s Klostermannem nekončím, je to úžasně podmanivé, zvláště ve formě poslechu.
Dudu: to mi přesně běželo hlavou... A že nás to tady u nás teď čeká taky.
Reader, u nás ten prales není již století. Před tím se kácelo rozumně - a navíc, kde se nedostal koník, tam se ten les nechal stát. S nástupem moderní techniky rubou všude. Bude se muset hodně šetřit, aby ten les vypadal zase k světu. Prales už to nebude, tedy mimo národních parků, ovšem bylo by dobré, kdyby většina byla lesem zvláštního určení, kde by se nerubalo stylem masakrálním.
Dudu, jsou to idioti. Naše radnice (Praha 3.) nás v každém vydání svého plátku krmí tím, jak budou vysazovat stromy, jak budeme zelená městská část a podobnými kecy. Zatím u nás v ulici porazili jeden kvetoucí strom - asi sakura, ale nevím, který potřeboval jen uříznout suchou větev - to na jaře. V létě porazili za důchoďákem jabloň, která sice moc jablek nedávala, ale na jaře krásně kvetla (byla zdravá), zatímco u okolních šeříků už několik let neostříhali odkvetlé laty, takže jsou to taková košťata. A včera jsem koukala, jak o ulici výš rozřezávají zcela zdravý strom o průměro 60-70cm.
S gustem bych je nakopla...
Pátral jsem po něčem dobrodružném ve stylu Jamese Rollinse a nakonec jsem si objednal Písečnou bouři od Jamese Rollinse. :-D
V rámci poezie venku jak z konvy lije a když je něco utopije - to se to pak pije :) Zdravím čtenářstvo doma i venku.
Vložit příspěvek