Filosofování pod starým mohutným dubem
denib - je mi záhadou, co dočtu nejdřív.
Nejblíže k tomu mají 3 knihy: Poslední království od Cornwella (jsem na 90 str. a zatím se mi to líbí), Jak se dělá evoluce (výborně napsáno) a Sto básní : Svět staré japonské poezie (hezké básně a perfektně zpracovaná kniha, je vidět, že si s ní dali práci).
Která kniha bude první u tebe, denib?
Ad Dudu:
Pokud bude to očkování dobrovolné, tak proč ne. Pokud jím ale budou z pozice státní moci něco podmiňovat, tak snad aby jim ty oslí uši po tom očkování narostly...
Já bych s tím očkováním byla opatrná. Tu stejnou zkušenost po očkování proti chřipce mám i já ze svého okolí. Chytili šílenou chřipku (nebo něco velmi podobného).
Text příspěvku byl upraven 30.12.20 v 13:38
R.E.M, Adéla nikdy nezklame. Tyhle naše klenoty nemají konkurenci. Já teď už po xté koukal na Slavnosti sněženek. "Ohromnej mám handl" mě vždycky rozesměje.
...já mám x roků očkování proti chřipce zdarma, každý rok se nechávám, letos mi doktorka doporučila i očkování proti pneumokoku.... celé roky nevím o tom, že bych se nechal očkovat
.... konec o očkování...napsal jsem vše ....
R.E.M.: Ta japonská poezie mě láká...
Já sama vlastně ještě nevím. Určitě do konce roku dočtu Něžnou, ale bude záležet na tom kdy. Jestli ještě dnes, tak asi začnu číst Krajku - detektivku C. H. Clarkové a tu bych dočítala jako první v lednu. Jestli ale Něžnou dočtu až zítra, tak s novou knihou počkám až na 1.1. a vyberu něco z výzvy. Buď Hlavu XXII nebo něco z lékařského prostředí. Asi.
Vím, že budu odtud velmi rychle vyexpedována... přesto si dovolím vstoupit, aby náhodně kolemjdoucí nemusel přemýšlet, zda-li je opravdu na stránkách ... Váš knižní svět.
Ráda bych sem dala odkaz na pravidelné rozhovory pana docenta Konvalinky, virologa, které má na ČRo Plus (Osobnost Plus - https://plus.rozhlas.cz/osobnost-plus-6483083). A k nim ještě přidala jeho velmi ostré vyjádření, ač je to jinak pán velmi distingovaný:
„V posledních dnech jsem doslova zavalen konspiračními texty a videi o tom, jakou hrůzu na nás Bill Gates, CIA a zlé farmafirmy chystají ve formě očkování proti covidu. Přátelé, tohle nejsou oprávněné obavy před málo vyzkoušenou technologií, tohle není pár pomatených mašíblů, kteří si přeposílají zprávy o UFOnech; tohle jsou profesionální, dobře udělené a bezpochyby slušně zaplacené videoklipy, které si lidé sdílejí po desetitisících, plné nesmyslů o potracených lidských plodech, které někdo vkládá do vakcíny,“ varuje prorektor.
„Musíme s tím něco dělat. Obávám se, že dříve, než ministerstvo zdravotnictví vypíše veřejnou zakázku na informační kampaň k očkování proti covidu, bude už tahle válka dávno prohraná. Musíme upozorňovat naše spoluobčany, že teď, v zimě 2020, už máme jenom tři možnosti: žít s rouškami na ústech jako dosud, pozorovat úzkostlivě počet mrtvých a obsazenost nemocnic a jednou za pár měsíců celou zemi na pár týdnů zavřít; nebo tu epidemii ignorovat a nechat zemřít další desetitisíce lidí, které nedokážeme ochránit; a nebo rychle proočkovat velkou část populace a konečně z toho blbého viru udělat jen otravnou chřipečku. Nic lepšího než očkování, zatím věda proti infekčním chorobám nevymyslela. Ten dvěstě let starý trik Edwarda Jennera už zachránil stovky milionů životů a když mu dáme šanci, zachrání i nás. Ty vakcíny připravují nejlepší mozky této planety v rámci akce, proti které je Projekt Manhattan dětská hra. Jakmile budou schváleny nezávislými regulačními orgány ve Spojených státech a EU, nechám se naočkovat. Udělejte to také tak", vyzval Jan Konvalinka. ..."
(Kvůli lžím o potracených lidských plodech ve vakcíně prohráváme, varuje prorektor Univerzity Karlovy. J. Cemper, Manipulátoři.cz - 7.12.2020)
Já to mám jasné. Začal jsem číst Nepřemožitelného (Peter Englund), jsem na straně 118 a zbývá jich 612.
Sien, úplně by stačilo, kdyby jste v první větě hned nepsala, že je vám jasné, že vás zde někdo nechce ... ale jako dneska to risknete ...
Trochu mi to připomnělo situaci, která se tento týden stala u nás v práci. Kolegyně vzala objednávku bez zálohy a do vzkazu napsala: "Prosím, připrav to, ale nejspíš nepřijde..."
Politika? Já nevím. Mě se zdá, že pan premiér musel dostat úplně jiné očkování než proti covidu vzhledem k jeho výrokům a akcím, ale už mnohem, mnohem dávno ...
Já na očkování půjdu hned jak budu moct. A že je nějaká šance, že se něco nepovede? No, to se může stát i u vrtání zubu. Jdu tam hned první den po novém roce. Jasně, i včelička může mít vedlejší účinky nejen pro ty, co berou prášky na srdíčko, že...ale nějak se mi zdá větší šance na ten covid. Jako, jestli se stane něco mě, na to kašlu, ale nikdy bych si neodpustila, kdy se kvůli mě stalo něco někomu, na kom mi záleží. Kvůli někomu, komu na tom nezáleželo... :(
Lenka.Vílka, některé hlouposti jsou už tak hloupé, že risknu i to vyexpedování.
PanPredseda, na rozdíl od těch, o kterých mluví pan docent, používám zdroje. Bohužel, účet na facebooku nemám, tudíž odkaz dát nemohu. Vypomohla jsem si článkem, na kterém nic lživého není. Ostatně, jako ve všech, které vyvracejí ty největší nesmysly, které se šíří internetem.
Text příspěvku byl upraven 30.12.20 v 17:38
No jestli je onen J. Cemper ten, kdo si myslím, že je, tak Manipulátoři.cz k němu podle mého názoru sedí víc v tom smyslu, že manipulace šíří (šířil), než, že by je vyvracel (čest výjimkám). Ale to už zabíháme do debaty, která se sem pod dub nejspíš nehodí. Kdyžtak SZ.
Siena: netřeba házet flintu do žita ještě předtím než uvidíte kupku a ještě ani nemáte zakoupenou flintu ;)
Text příspěvku byl upraven 30.12.20 v 17:54
PanPredeseda, jak jsem napsala, v tomto článku nic lživého, ani manipulativního, není. Pan docent nastínil možnosti, před kterými jako společnost stojíme. Žádný jiný scénář v "nabídce" viru jaksi není.
Slovy našeho velikána... "Můžeme o tom diskutovat, můžeme o tom vést spory, můžeme s tím i nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat"... skončíme zase u těch zmíněných za a), b), c).
Text příspěvku byl upraven 30.12.20 v 18:08
Sieno, netvrdím, že onen článek není pravdivý. On i sovětský deník Pravda nejspíš občas psal pravdu.
Pan Předseda, takže raději počkáme na zprávy /tedy jestli se tam dotyčný ukáže/ a uvidíme, zda ještě povyrostly.
Ony tyhle roušky přes uši dělají pěknou neplechu. Já nosím ten lepší model, po kterém nehrozí "motejl".
Obecně k těm konspiračním teoriím. Nemám je rád. Některé jsou úsměvné, jako třeba ta o ploché Zemi. Některé, které se týkají zdraví mohou být nebezpečné. A někdy je těžké rozeznat, co je pravda a co je lež. Zvláště, když mají lékaři na některé jevy zcela odlišné názory. A komu můžete věřit na 100%? Bohužel nikomu.
denib: Já budu pravděpodobně dočítat knihu Série C-L. :-)
R.E.M.: Film Adéla ještě nevečeřela je geniální. :-)
Text příspěvku byl upraven 30.12.20 v 20:16
Na Visací zámek mám hezkou vzpomínku. Byl jsem na nich 27. 8. 1990 na Slovanském ostrově. Předkapelu jim dělali Italové Holy Guns. Pěkně jsem si na nich zapogoval. Punkerem jsem nikdy nebyl, ale v devadesátkách jsme s nimi hodně kamarádili. :-)
Vložit příspěvek