Filosofování pod starým mohutným dubem
Vzpomněl jsem si na jednu knihu, kterou jsem četl více jak před rokem a teď uvažuji, že si ji koupím. Stává se vám to taky? Nebo se rozhodnete hned po přečtení? :-)
Knížky si obvykle kupuji před přečtením. A někdy pak také lituji. Ale už jich kupuji minimálně, skoro vůbec.
Knihy si prakticky nepůjčuji, takže si ji buď musím koupit, nebo si ji holt nepřečtu.
Ale občas se nechám nalákat audioknihou. Už před časem jsem poslouchal načteného R. W. Chamberse a pak jsem se rozhodl, že musím mít Krále ve žlutém. Má to ale jeden háček... není k sehnání. Tak jsem si objednal Kráľa v žltom.
Predseda .....kdybys to napsal, že sháníš, tak jsem ti tu blbost prodal..... nechal jsem se nalákat na srovnání s True detective ..... a ani náznak
https://www.databazeknih.cz/bazar-knih-detail/kral-ve-zlutem-1608583
Le pardon.
---
Zkusím ho v té slovenštině, když už ho mám objednaného. Pokud mne tam ale zarazí slovo jako "drevokocúr", "bocian", "maškrtník" či "omrvinka", tak se ozvu. Kdyby mezitím už byl pryč, tak se nic neděje.
Eicherik: Není to pravidlo, abych kupovala knihu s delším odstupem po přečtení, ale občas objevím ve výprodeji knihovny "poklady" a pak neodolám. Občas se mi to stane i v knihkupectví, všimnu si nového vydání knihy, která se mi hodně líbila.
Text příspěvku byl upraven 31.12.20 v 09:28
PanPredseda: Koncerty Visáčů jsou úžasné, před koronou jsem na ně zašel aspoň jednou za rok. Jen mě štve, že mě náctiletí pankáči pouští sednout, jako kdybych byl nějaký dědek :)
Pro letošní rok mám dočteno. Za pár hodin přibude nový sloupek ve statistice a nová Čtenářská výzva. A v příštím roce nás čekají nové knihy. Věřím, že drtivá většina jich bude pěkných. :-)
Před koncem roku tu mám ještě jeden televizní tip. Na Televizi Seznam běží od 20:00 celá první řada TV seriálu Lajna (2017). Kdo má rád Jiřího Langmajera, hokej nebo drsnější humor, tomu tento svérázný seriál doporučuji. :-)
Někdo si nedovede Silvestra představit bez Mrazíka. Já dávám přednost komedii Bohouš (1968). Jen letos postrádám komedii Uspořená libra (1963). Čtveřice Werich, Sovák, Zázvorková a Brodský tvoří zářivé souhvězdí. :-)
Text příspěvku byl upraven 31.12.20 v 18:52
Tak mám taky letos dočteno :-)
Přeji všem hodně zdraví, pohody a dobrých knížek do příštího roku.
Připojuji se k přání. Přeji všem do nového roku hodně zdraví, štěstí a spoustu pěkných knížek. A nemusí to být bestsellery nebo nějaká vysoká literatura, stačí když to budou knihy, které vás potěší. :-)
Taky vám všem přeji vše nej do nového roku a Eicheriku, nejen čété živ je divák ;-)
https://1url.cz/oz9p0
Eicheriku - ano, stává se mi to, knihy si většinou kupuju po přečtení ( z knihovny) a to až za nějakou dobu, když je třeba akce apod. Musím mít jistotu, že se mi to líbí.
denib - budu nejspíš číst Vzplanutí od Jiřího Březiny, které mám z knihovny a už mi končí doba, i když to prodloužili a zavřeli.
braunerova: Připoměl jste mi jednu vzpomínku: Je to už pár let. Jela jsem z práce a stála jsem v trolejbuse. Vedle mě stály čtyři dívky. Odhadovala jsem je na studentky. A to, co z nich vyzařovalo . . . Bylo krásné.. O něčem se dohadovaly. Jedna překřikovala druhou.
Bylo to hezké je pozorovat.
A ta, která seděla, zavadila o mě pohledem a okamžitě vyskočila: "Sedněte si."
A já poznala, že jsem stará..
Přeji Vám Všem krásný nový rok 2021.
Především přeji dobré zdraví, pohodu a hlavně.. dobré vztahy.
Nový rok je tady - tak hodně zdraví, ať se nám vše daří.
Text příspěvku byl upraven 01.01.21 v 12:24
Nezapomeňte dneska alespoň chvilku číst, protože jak na Nový rok, tak po celý rok :-D
Vložit příspěvek