Filosofování pod starým mohutným dubem
keri.H: Taky používáš funkci Podobné knihy? Já takhle často pátrám po zajímavých titulech a pak se mi hromadí seznam v chystám se číst. :-)
Eicherik: Když mě kniha zaujme a chci něco na podobný styl, je to fajn, až právě na ten zvyšující se seznam chystám se číst. :)
Není někdo z vás z Děčína? Zavíráme okénko a budeme rozvážet
http://www.dcknihovna.cz/zavirame-okenko-a-budeme-rozvazet/
Myslím si, že atmosféra tady na stránkách DK je mnohem lepší než v reálném světě. Přesto jsem se rozhodl ji ještě vylepšit. Nebudu reagovat na záměrně provokativní příspěvky v jiných vláknech a v tomto vlákně se budu snažit dohlížet na to, aby tu nedocházelo k nějakým konfliktním situacím. :-)
Já už mám, od středy, první dávku očkování v sobě. Dva dny mě bolela ruka, nic hrozného a dneska už dobrý. Dělám u seniorů.
Marika V, to je skvělé, když nic nebolí, nic se nezvětšuje, nezmenšuje, nepadá... Vypadá to, že by to mohlo fungovat. Teď máš jen 17% šanci, že
tě ten vir bafne.
Eicherik, většinou s nějakou politikou jsem příjdeš ty - a mě to vůbec nevadí, páč diskutovat se dá o všem, ovšem nesmí se to hrotit.
Koukám, že hodně lidem se líbilo:
https://www.databazeknih.cz/dalsi-vydani/holcicka-ktera-mela-rada-toma-gordona-460196?lang=cz
Navíc se mi líbí obálka. Hezky temná a fialová, jak mám ráda (obojí).
To bude v knihovně vypadat hezky ♥︎
Lenko - tuhle Kingovku jsem si taky přečetla, líbilo se mi to, ale úplně stačilo, nejsem na horory, ani knižní ani filmové. Pokud jde o obálku, já měla půjčeno tu z roku 2000.
Text příspěvku byl upraven 15.01.21 v 14:04
Marika: Já jsem nad tím přemýšlela. Jako proč mě to baví (ale je pravda, že většina filmových mě taky nebaví). Na jednu stranu se ráda dostanu do světů, které nejsou a situací, o kterých vím, že se nestanou. Ale zároveň mám ráda takové ty příběhy, kdy je motiv, že se i tak mohlo stát. Což je případ téhle knihy. Proto se mi líbila i Kouzelná skříňka ..., protože leč je nepravděpodobné, že by se mohlo stát, ale na pozadí se dějí reálné události, tak kdo ví (?), že...
Proto se mi moc líbila novela Žltá tapeta. (Letos bych ráda přečetla co nejvíc podobných autorek.) Kdy čtenář neví, zda se odehrává duchařa nebo je to v hlavě člověka...to je horší než litry krve ;)
Já si chtěla Holčičku... půjčit a přečíst z knihovny, stejné vydání jako vy, ale zavřeli zase knihovny, a před koncem roku z bety vypadlo, že na jaře vyjde znovu. Obálka je vyloženě znamením, že si musím koupit nové vydání...
Text příspěvku byl upraven 15.01.21 v 14:19
Lenka, Marika: Taky mám dojem, že nejistota, jestli člověk neblázní, je horší než všechna krev. Taky mám ráda takové horory. A obecně mám ráda knižní horory, protože u nich se člověk může bát beze strachu. Vím, že to zní jako nesmysl - bát se beze strachu. Ale u hororů to je prostě takový bezpečný strach, ne jako když se něčeho bojím doopravdy. Nevím, jak jinak to vyjádřit.
Denib: vyjádřila jste to tak, že jsem pochopila. Mám to stejně :)
(Pardon, napsala jsem původně špatné oslovení...)
Text příspěvku byl upraven 15.01.21 v 16:43
Já čtu horory, protože mám rád temné a tajemné příběhy a ne proto abych se bál. A horory, kde tečou potoky krve nemusím. :-)
Horor je to, co se dělo dnes ráno. Od 8,00 do 8,02 se přihlásilo do rezervačního systému 74 000 důchodců 80+ a poté, co systém MZ odeslal 74 000 sms, tak se zahltily sítě mobilních operátorů :)
Horory nemusím ani knižní ani filmové, takové ty přehnané krváky už vůbec ne. I ta duchařina mi občas dělá problém.
Holčičku jsem si před pár lety začala číst, ale vím, že jsem se moc daleko nedostala, proč jsem ji pak dál nečetla už ani nevím.
Ad braunerova:
Horror je to, že ověření se v rezervačním systému děje pouze na straně klienta. Vizte https://www.novinky.cz/internet-a-pc/software/clanek/kterak-se-24lety-student-k-registraci-mezi-80letymi-dostal-40347976
PanPredseda: Z našeho software posíláme výsledky vyšetření na UZIS. Tam probíhá tzv. dvojí validace. Ta první jsou jen nějaké základní kontroly při převzetí zprávy, ta druhá, která proběhne zpravidla po několika hodinách, kontroluje zaslaná data pacienta na státní registry. Mimo jiné probíhá ztotožnění s ROB (registr obyvatel). Pokud tento rezervační systém funguje stejně, nejde o žádný horor, neboť při ztotožnění by se na podvod přišlo. Takže bych hned neházel flintu do žita :)
Ad braunerova:
Jenže on ta data do rezervačního systému zadal tak, že by je správně měla zachytit ta "základní" kontrola na serveru. Pokud mám nastavenou podmínku, že rodné číslo musí odpovídat věku 80+, pak nepotřebuji žádný dotaz na registr, abych vyloučil rodné číslo čtyřiadvacetiletého člověka. Jenže ona "základní" kontrola na serveru nejspíš vůbec nebyla implementována a spoléhalo se pouze na kontrolu na straně klienta, kterou lze, jak vidno, velmi snadno obejít.
Chyba je, že mu vůbec dorazil ten PIN kód 2, který umožňuje výběr termínu očkování.
PanPredseda: Píše tam, že změnil HTTP kód stránky, takže asi nějaké kontroly vyřadil. Ale to se bavíme o něčem, o čem máme příliš málo informací. Já webové aplikace neprogramuji, ale schválně se zeptám kolegy, co si o tom myslí.
Ad braunerova:
Představte si, že jste třeba pokladní, nebo za přepážkou v bance či na poště a zákazník/klient Vám má zaplatit 2000 Kč. Podá Vám svazek dvousetkorunových bankovek se slovy: "Tady máte ty dva tisíce." a Vy si je ani nepřepočítáte, abyste zjistil, že Vám ve skutečnosti dal jen 1800 Kč.
K něčemu takovému by se to dalo přirovnat, aby to bylo jasné i laikovi.
Vložit příspěvek