Filosofování pod starým mohutným dubem
newtory: Děkuji, ale normálně fungovat budu zase až od září - asi. Ještě přesně nevím. Takže s vítáním ještě počkej :-)
Načal jsem knihu Na věky věků. Nejenže tím dokončím jednu z "rozcintaných" sérií, ale hlavně už úvod knihy je dobrý. :-)
Já vím :-)
Teď v létě se mi dostaly do rukou knížky, na které bych asi jinak nenarazila. Znáš to, když se ocitneš někde bez svých knížek a je tam stará knihovna plná blbostí a sem tam něčeho dobrého. Je to vlastně hledání pokladů :-)
Tak to je dobře, že máš co číst. :-) Stará knihovna, tak to Ti závidím. :-)
Nezáviď :-) Většina jsou opravdu blbosti, co se nedají číst. Ale nadchla mě např. kniha Dělníci moře od Huga nebo Černé světlo od Řezáče. Není to teda nic veselého.
V tom případě to doporučuju ... To Černé světlo je pro mě neobvyklá kniha. Asi jsem podobnou ještě nečetla.
Text příspěvku byl upraven 30.07.17 v 14:23
Připojuji se k denib, Černé světlo můžu jen doporučit... A obvyklá kniha to rozhodně není :D.
V posledním oznámení na DK o nejčtenějších knihách jsou samé knihy o vraždách atp,?
Proč to tak je? Co se s lidmi děje že nedokáží žít bez krve a násilí?
Také se, Hanko, připojuji k blahopřání k miminku, i když se neznáme.
Tak pokud ty knihy "o vraždách" jsou detektivky tak na tom nevidím nic neobvyklého, protože detektivní žánr je u nás oblíbený a já sám ho mám taky rád. :-)
Upřímně u detektivek mého oblíbeného typu, (Ti, Cadfael, ...) se dokážu uvolnit, zatímco třeba post-apo i mnohá hodnotná literatura na mne působí často depresivně, a číst něco takového například před spaním nepovažuji vůbec za dobrý nápad. Já používám knihy tak trochu jako léky, a stejně opatrně si je dávkuji. Podle toho co chci u sebe docílit. Kam chci sám sebe dokopat. Takovou otevírám knihu.
Eicherik,Eicherik,skočiť od miminka k vražde...
Text příspěvku byl upraven 31.07.17 v 18:48
Já jsem se nedávno potkala s knižní sestrou Fidelmou. A pokud si to v další detektivce nepokazí, zařadím ji mezi sympatické postavy. Mimochodem, četla jsem díl Nechte maličkých.
R.E.M.: já už se sestrou Fidelmou přečetl 11 dílů. :-) A už se spolu kamarádíme. :-)
Taky gratuluji, Hanko, k miminku. Hlavně ať je špuntík i jeho sourozenci zdraví.
(A pokud ještě někdo další z dubáčků má čerstvé miminko, třebas tu pod dubem zatím nepřiznané, tak i jemu gratulace. Prozradí se někdo?) :-))
Vložit příspěvek