Filosofování pod starým mohutným dubem
alekis....jak znám Dudu, tak je to určitě mistr Matthew Shardlake atd
Encyklopedie má přehled - další dobrá detektivka s tímhle právníkem. Pomocník je Barak. Ovšem žádný Obama, přeci je to pár století zpátky.
Eicherik, správný přístup. Kdo by věřil, že ta holka bude mít takový bekhend obouruč...
Tady měl mr. Bean pech/tedy vlastně oba měli pech/: https://youtu.be/PXbFgYzapPA
Text příspěvku byl upraven 24.04.21 v 18:12
Ve vedlejším vlákně se probírají mimozemské civilizace. Náhodou jsem dnes narazil na nezvyklou sci-fi Rudá hvězda. :-)
Upíří komunismus na Marsu
Žijí potenciálně v obrovském blahobytu. Marsovec musí pracovat jen dvě hodiny denně, což k zajištění chodu jeho civilizace bohatě stačí, nicméně mnozí pracují déle, poněvadž jsou uvědomělí a práce pro ně znamená největší životní radost. A i ke spotřebě přistupují se zodpovědnou střídmostí. Kolektivismus „marsovského“ komunismu dosahuje vrcholu ve vzájemné krevní výměně jeho obyvatel, jež prodlužuje život a zachovává marsovskou bytost dlouho mladou. Proceduře se říká soudružská výměna krve.
(denikn.cz)
Já se pohybuji v Praze. Miko Syrový je skvělý. A zároveň se pohybuji ve fiktivním městě Isola s 87. revírem. :)
No, nedávno mi Ijcro doporučoval filmy s nízkým hodnocením a já s šokem zjistila, že všechny z oněch titulů byly bravurní. Kromě filmu HIgh Life. Myslím, že jsem nepochopila pointu :/ ale ráda vracím dobré, takže doporučuji film s krásnými 47%. Mmch míň než High Life :D přes dvě hodiny čisté zábavy. S pointou povídky, kterou jsem nedávno četla. Leč je to už dnes zažitý fakt, zde je zmíněn i autor oné povídky, takže otázka je na místě: "Mohu to brát jako volně pojatou adaptaci?" :D Nemluvím o ničem jiném než famózní WW84 :)
A co dnes? Adaptace knihy, která mě moc nechytila, ale kdybych prej začala druhou sérií z universa, líbilo by se mi to víc, to není prej pro tak mladý ročníky. A tady jsou smíchaný děje obou serií. Hmm, maxilně to dokoukám z povrchních důvodů kvůli obsazení. Shadow and Bone...
Lenka.Vílka: Na WW84 se chci určitě podívat.
Shadow and bone vypadá zajímavě, tak díky za tip. :)
Text příspěvku byl upraven 24.04.21 v 22:09
Já jsem s tlumočnicí Marií Kovandovou ve vísce Kapličky někde na Moravě a pátráme po pachateli, jak jinak.
Eicherik, Červenou hvězdu vlastním, ale snad si to musím znova přečíst, tohle teda hlavní téma knihy nebylo.
Keri.H: po čtyřech dílem chválím. Hezky zkombinovali obě série do jednoho celku. Tak snad se bude taky líbit :)
Z New Yorku jsem se přesunul do říše hmyzáčků. Teď konkrétně jsem s dvěma sourozenci Valjou a Karikem v nějakém rybníku a jde po nás pravděpodobně vodouch stříbřitý. :-D
alekis: Já se s touhle knihou setkal jako dítě, nejpravděpodobněji v Červeném Kostelci. Chtěl jsem si ji znovu přečíst, ale nemohl jsem se dopátrat jejího názvu. Taky jsem si ji pletl s knihou V zemi obřích trav. Odtud možná pramení moje láska ke hmyzáčkům. :-)
https://www.databazeknih.cz/databaze-bez-reklam
To je ale krásné, že?
Mmch, do jiného vlákna jsem napsala, zda není lepší si stáhnout nový prohlížeč, než to platit a výsledek bude stejný. A hádejte, co se stalo?
Smazali mi příspěvek. Jak dlouho tady vydrží tenhle?
Text příspěvku byl upraven 27.04.21 v 13:07
Reader.007: to dal do vlákna sám moderátor...aby nám to asi neuniklo :O
A někdo mi ten příspěvek vrátil :D teď nevím, jak se z toho radovat, jsem stále v šoku z první akce. Hele, ať zaplatí ten, kdo chce. Třeba principem "pay what you want" by to tady mohlo fungovat, ale něco si tím podmiňovat není cajk :(
Jenže to se neplatí při vstupu. Ale po akci, když jsou lidi spokojený :/
Text příspěvku byl upraven 27.04.21 v 14:14
Paní Alena Mornštajnová si v lehce kontroverzní knize Listopád pohrála s myšlenkou coby, kdyby.....
A policie si zase virtuálně pohrála s historickými automobily. Jako příznivce bezpečnostních složek mě to zaujalo. :-)
Jak by vypadal favorit a další v dnešních policejních barvách? Sbor virtuálně přelakoval historická auta
https://1url.cz/lKeLH
Dnes mi přišla kniha Lidé, věci, dobrodružství 1 (1959). Objednal jsem si ji, protože je to první kniha, na kterou si ze svého života pamatuji. Setkal jsem se s ní jako hodně malé dítě. Není to úplná tutovka, že je to opravdu ona, ale jsem si jistej tak na 99%. :-)
To je hezké, Eicheriku já si svojí první a první opravdovou nepamatuju. Přijde mi to škoda :(
Vložit příspěvek