Filosofování pod starým mohutným dubem
Eicherik: buď nějaký díl ze série Stopy hrůz nebo Lanczová :D ano, trochu rozdíl možností. Tehdy jsem byla ještě víc rozpolcená než dneska :D
Chtěl bych letos přečíst celou sérii Robert Langdon a první díl Andělé a démoni jsem si schválně objednal ve speciálním obrazovém vydání. :-)
Lenka.Vílka: A něco staršího, jako třeba Ferda mravenec si nevybavuješ? :-)
Eicherik: ne, vůbec, já si jenom pamatuju, že jsem do knih čmárala voskovkama a vždycky za to dostala přes prdel :D takže je vlastně fajn, že jsem dopadla, jak jsem dopadla ;)
Lenka.Víla: Moje máma si lepila do sešitu herce a herečky a měla to hodně pečlivě vedené a pěkně výtvarně zpracované. :-) A já jako dítě jí tam děsně rád domalovával obrázky. :-D
Eicherik: památníček ze střední. Ale není to soutěž, že? :D myslím, že jsem zadek necítila dlouho. Ale je pravda, že se mi to stírá. Dneska by si mě asi odvedla sociálka jako týrané dítě. Já jenom byla drzej a zlobivej zmetek...
Po té uvedené knížce jsem pátral celá léta. Před pár týdny jsem měl štěstí. Zahlédl jsem v knihobudce třetí nebo pátý díl téhle "série" a potom mi to docvaklo. Už jsem se smiřoval s tím, že ji nikdy nevypátrám. :-)
A toho večera se Lenka rozhodla, že si objedná velké balení voskovek...
Nejsem velkým fanouškem zahraniční kinematografie, ale dnes si pustím Šifru mistra Leonarda (2006). Nova 20:20. :-)
Eicherik: Líbila se ti "Šifra"?
Když jsem film před lety viděla poprvé, bavil mě. A nejen proto, že Tom Hanks patří mezi mé oblíbené herce. :)
R.E.M.: Líbila. Tajemno, symboly, kryptografie, Převorství sionské, Opus Dei, svatý grál..... To můžu po kilech. :-)
Eicherik: Tak to si asi nenecháš ujít ani druhý díl. Ten jsem taky viděla - taky se mi líbil (s malou výhradou), ale třetí ještě ne, zkusím si ho v TV pohlídat (snad se mi to povede a nezmeškám ho).
Text příspěvku byl upraven 30.04.21 v 22:12
R.E.M.: No jo, už to vidím. Andělé a démoni (2009) Nova 7.5. 20:20. Jdu do toho. :-)
R.E.M.: Doma už mám připravenou knihu na příští víkend Andělé a démoni a v knihovně objednaný Da Vinciho kód. :-)
R.E.M.: Všiml jsem si, že sis přidala do Knihotéky knihu Srdce v kamenném kruhu. Na tu se už taky chystám léta. :-)
R.E.M.: Už vánoční dárky? :D
Táta si nedávno koupil souborné vydání Rychlých šípů, tak jsem si je od něj půjčila a je to hezký po letech si je přečíst.
Když jsem byla malá, tak jsem si je půjčovala od bráchy, který měl pár dílů.
Rychlé šípy, to neomrzí. :-)
Kolega si nám včera postěžoval, že díky covidu ještě pořád neměl možnost vrátit do obchodů špatně zvolené vánoční dárky. :-D
Dudu: Takový trošku utahaný. ;-) Power/Progressive Metal. Ale chápu, je to hudba pro důchodce. :-D
alekis + keri.H, v předvánočním krátkém čase se bude hodit každý připravený dárek. A Vánoce jsou už za 7 měsíců. :-D
(Ke koupi došlo po zvážení rizika, že za půl roku už by další tři díly pentalogie, která se nám líbí, už nemusela být sehnatelná. To stejné platí pro 4. knihu, všechny si v klidu a bezpečí počkají na Vánoce.)
Eicherik: doevidovávala jsem další knihy, které mi při poslední návštěvě přinesla kamarádka. Srdce v kamenném kruhu bylo mezi nimi. Vypadá slibně.
... kdo z nás dvou ji asi přečte dřív. ;-) Raději nebudu uzavírat sázku. :-))
alekis: Série Římské války, https://www.databazeknih.cz/serie/rimske-valky-5874
a Gen: O dědičnosti v našich osudech, https://www.databazeknih.cz/knihy/gen-o-dedicnosti-v-nasich-osudech-404212
Taky, hezký první máj.
Text příspěvku byl upraven 01.05.21 v 14:10
Vložit příspěvek