Filosofování pod starým mohutným dubem
pátek 11.6. jedou první dva díly z dvojky Bancroftová............
pátek 18.6. jedou trojka a čtverka .....z druhé řady
Text příspěvku byl upraven 05.06.21 v 19:02
Odpoledne proběhla procházka, točené pivečko a točená kofola a teď už se těším na ten "složitý stroj" T-34. :-)
Eicherik ...nevybavil.... já když spím, tak si nic nedokážu vybavit ...a že jsem to usnutí dnes vzal fofrem
hahahaha
encyklopedie: A já do poslední chvíle doufal, že se to nějak vysvětlí. Prostě jsem té potvoře naletěl. :-D
T-34. Pobavilo, i jsem se párkrát zasmál. Ale musel to divák brát s rezervou. Že by nikdo neměl po ruce panzerfaust? :-)
Kvidova maminka: „No, nestačím se divit, to dělám. A co jsem dělala? No děti jsem dělala. Nedělala jsem jazyky. Kdybych dělala jazyky, neseděla bych tady jako kráva.“
(Báječná léta pod psa)
Každý z nás je starý desítky tisíc let, možná i mnohem déle. Historii lidského bytí se všemi zkušenostmi máme vloženou hluboko ve svém nevědomí. Karel Kostka. Pedagog.
(idnes.cz)
Karel Kostka je oficiálně nejchytřejší Čech s IQ206.
Teplo funguje :D
Dneska jsem šla do knihovny, protože jsem měla knihy na vyzvednutí a jednu dnes poslední den termín. Teď jsem si všimla, že mi v systému svítí kniha jako nevyzvednutá.
Teplo funguje :D
Slečna mi dala první díl série místo druhého, pro který jsem si šla.
Takže jsem dostala rezervaci někoho jiného :D
Dva nešťastníci v jendom kroku :D
Text příspěvku byl upraven 11.06.21 v 18:57
Lenka.Vílka: My si ty zarezervované knihy sami projíždíme tou "mikrovlnkou", takže by se na tu záměnu přišlo. Nedávno se mi stalo, že jsem při procházení tou ochrannou brankou u východu začal houkat. Knihovní ajťáci malinko překopali program a já si knihu špatně "odpípl". Knihovníci u počítače hned věděli jakou knihu odnáším. :-)
Nebyl jsem sám. Paní přede mnou a paní za mnou houkala taky. :-D
Eicherik: no, jo, vy v práge, musíte mít vždycky něco extra :D to mi nemáme :/
Text příspěvku byl upraven 11.06.21 v 19:35
Lenka.Vílka: Tak to nepotěší, ale stane se.
Eicherik: To jsou extra věci, to v našem městě nic takového není. Nám vše předávají knihovnice.
My máme polici, kam knihovníci připravují rezervované knihy. Každý čtenář má svůj kód, který se skládá ze dvou písmen a čtyř číslic. To kvůli GDPR, dříve to bylo podle příjmení. Knihy jsou seřazené podle abecedy těch kódů. Už před "mikrovlnkou" jsme si knihy sami z té vyhrazené police brali a teď si je i sami "odpípneme". :-)
Není nad "vymazaní" lidského kontaktu? :D
K nám tolik lidí nechodí, takže to zvládají samy vydávat. Lidský faktor dělá chyby, ale i za technikou stojí lidi...
Teď mi volala paní z knihovny, že na mě kniha čeká. Jsem fakt ráda. Lars láme kosti ︎♡
Text příspěvku byl upraven 12.06.21 v 09:26
Eicherik: jo! Sice nemáme mikrovlnku, ale máme otevřeno i v sobotu. Ale jenom dopoledne. A chodí tam docela dost lidí. Chápu, že klasičtí raňáci toho využijí rádi :)
Lenka.Vílka: Tak vidíš, to zase máte lepší vy. U nás také bývalo otevřeno v sobotu, ale už je to dávno, někdy před covidem. Já bych to uvítal, spojil bych to s cestou ke knihobudce. :-)
U nás je taky otevřeno v sobotu dopoledne a překvapivě je otevřeno i v neděli a to odpoledne. Ke knihovně patří i kavárna, která má otevřeno podle toho, jak knihovna. Tam jsem byla jednou a bylo to tam pěkný. :)
my jsme byli dnes na obědě v restauraci, tedy spíš před restaurací pod slunečníky...jídlo bylo dobré, i když pořádně pršelo. a ještě jsme se stavili v kebabárně, ta prodává pořád přes okénku, protože nemá zahrádku. Už jsme si to schovali na zítra, už jsme nemohli. Jakpak to dlouho vydrží?
Constance se poťouchle usmála. "Odmítl jsi majetek jednoho sériového vraha - Hezekiaha - a současně si necháváš majetek jiného: Enocha Lenga. Ne?"
Následovala pauza, v níž o tom Pendergast uvažoval. "Dávám přednost pokrytectví před chudobou."
(Douglas Preston a Lincoln Child - Modrý labyrint)
Vložit příspěvek