Filosofování pod starým mohutným dubem
Mně vadí, že se tam objevují knihy, co si dá člověk do soukromých seznamů. Samozřejmě vím, že nejsou tajné, ale i tak si myslím, že by se tam objevovat nemusely. Soukromé seznamy si člověk dělá čistě pro sebe.
Změna k horšímu. Halda knih bez ladu a skladu.
Informační hodnota 0, a sem tam jde do mínusu, když se na profilu objeví kniha, kterou mám v soukromém seznamu Tipy na dárky. Na profilu je rodinou lehce k vidění, v seznamu byly dárkové tipy docela schované. Teď si budu muset dávat pozor, abych si profil nenechala otevřený, když na chvilku půjdu od počítače. Anebo si začnu evidovat budoucí a koupené dárky někde jinde.
Tato změna se hodně nepovedla a vlastně mě i docela naštvala.
Text příspěvku byl upraven 28.07.21 v 16:10
Tiež myslím, že je to úplne zbytočné, vidím to len deň a už ma to irituje :-Dsnáď sa to vráti naspäť do pôvodného stavu, prípadne nahradí niečím praktickejším a využiteľnejším.
Text příspěvku byl upraven 28.07.21 v 16:11
Teď na to koukám a taky nestačím koukat. Když jsem tam měla řádku knih které "právě čtu" tak to mělo logiku a byl to popud abych s tím nezdravě dlouhým seznamem trochu pohnula, ale tohle je jen seznam knih na které jsem naposledy klikla a zařadila si je do nějaké kategorie sama bez toho, aby mne ještě umělá inteligence upozorňovala, že se to stalo.
Raději bych měla ten předchozí stav...
Text příspěvku byl upraven 28.07.21 v 16:43
Původní uspořádání bylo lepší, kliknul jsem si na profil čtenáře, který mě zajímá a viděl jsem co právě čte. Protože to je na čtenářově profilu ta nejzajímavější informace. Teď musím udělat klik navíc. :-)
Přesně. A byla jsem zvyklá z profilu i přesouvat knihy do přečtených. Taky klik navíc. Ani se mi třeba na té úvodní stránce nezobrazí jedna z knih, kterou zrovna čtu a přitom jsem jí do právě čtených dala později, než ty ostatní knihy do seznamů. Takže tam ani nejsou nejaktuálnější změny.
To nové zobrazení vlastně znamená všeobecnou aktivitu ve vztahu ke knihám - mě se to možná začíná líbit. :-D
Jestli můžu poprosit, koukněte někdo na můj profil, jestli tam uvidíte knihu 0 Tu svazek I, kterou jsem si cvičně přidal do seznamu Chci si koupit.
PanPredseda: je tam. Docela trapný, když máš onen seznam zamčený :D
Text příspěvku byl upraven 28.07.21 v 18:49
Poslední dobou mi přijde, že chyby v systému neexistují, protože onou největší chybou je systém samotný :/
Našel jsem další pozitivum nového systému. Ten, kdo měl profil nudně prázdný, (protože si nedbale nepsal knihy do "Právě čtu") má teď profil krásně zaplněný. :-)
A ten kdo přečte jedni knihu za rok, uvidí, jaký je flákač hodně dlouho :D
Zdá se, že si budu muset dělat část knižních seznamů někde jinde než na Databázi knih. Knížky se mi najednou veřejně producírují úplně jinde, než kam jsem je dal...
Snad je to jen nějaký mezikrok, který Dan ještě doladí. Přimlouvám se ale pro návrat k původnímu stavu nebo pro poskytnutí možnosti nastavit si zobrazení jak kdo chce.
Ad Čtec "Přimlouvám se ale pro návrat k původnímu stavu nebo pro poskytnutí možnosti nastavit si zobrazení jak kdo chce.":
Tipnu si, že většina lidí si to nastaví na původní stav. ;-)
Nevyzerá to na medzikrok.
https://www.databazeknih.cz/novinky-na-webu
V detailu uživatele je pod základními údaji nově kategorie "Nové knihy v seznamech", kde naleznete 5 posledně zařazených knih uživatele (včetně Právě čtených, které mají takřka odjakživa samostatnou stránku)
Ja tam jednak vidím štyri knihy, jednak mi to vadí.
Vložit příspěvek