Filosofování pod starým mohutným dubem
No, problém je v tom, že tyhle věci podle mě většinou hlásí nejvíc lidi, co knihu nečetli :D tedy tyhle případy... :/
PanPredseda, ako som pokusmi zistila, ak už máte nejakú knihu v daktorom zozname a pridáte si ju do iného, nezobrazí sa ako nová kniha v zozname. Pocha máte v prečítaných, ale Čecha nie.
Aha. Nějakou logiku to tedy má.
Jen bych toto vlákno přejmenoval na reversní inženýrství pod starým mohutným hubem. ;-)
PanPredseda: Tohle vlákno nedávno oslavilo pět let. Nic se přejmenovávat nebude! :-D
Eicherik: Čtu Relikviář. Vystupuje ve všech knihách poručík D'Agosta? Zatím mi je sympatičtější než Pendergast :-) Vůbec tam je stejná skupinka lidí, to mě překvapuje.
denib: Nevystupuje ve všech, ale vystupuje často. D'Agosta je sympaťák a Pendergast svéráz. :-)
Eicherik: snad se bude líbit. Já čtu vždycky kousek před spaním. Přes den hubenější ;)
denib: Jak už jsem psal, tak ta série původně neměla být tak dlouhá, ale čtenáři si prodloužení vynutili. Autoři vytvořili Pendergasta jako hodně podivnou postavičku, ale lidé si ho oblíbili. Některé díly jsou zajímavé "detektivky", tak trochu v duchu akt X a některé jsou hodně o Pendergastově rodině a domácnosti. Nejspíš se Ti všechny díly líbit nebudou. :-)
Největší fanoušek Pendergasta je Dudu a já. :-D
Možná je škoda, že není vidět, kolik lidí má tu kterou sérii v oblíbených. Taky bych série přidal do žebříčků. :-)
Označení "spoiler" z mého komentáře ke knize Počátek samo od sebe zmizelo. :-)
Text příspěvku byl upraven 30.07.21 v 13:32
Klíč je asi čistě náhodný. Nově čtená kniha vyšoupla tu poslední, ale na svém profilu mám teď čtyři knihy, které jsem si dala do knihotéky. Asi lepší nad tím systémem nepřemýšlet :D
Lenka.Vílka, tie štyri knihy v knihotéke majú dátum pridania 30.7.2021 a tá nová čítaná Nadace má dátum 28.7.2021.
Naias: ty tam vidíš pět knih? Když se odhlásim, vidím čtyři. A to ty poslední čtyři, co jsem si dala knihotéky. Žádnou pátou. Takže vážně to je asi dílo náhody a u každého uživatele navíc jiná...
Nie, vidím štyri. Tá Nadace je v tvojich Právě čtu. Keďže si písala, že vyšupla tú poslednú, tak som sa na ňu pozrela, prečo nie je medzi tými štyrmi.
Jó takhle :D zblblo mě, že v novinkách se psalo o pěti knihách, tak jsem myslela, že opera má nějaký error :D
Samozřejmě opraveno na současný stav, takže je jasný, že druhý krok nebyl plánovaný...to víš, asi mi z toho tepla litá ufo v hlavě :D
Text příspěvku byl upraven 30.07.21 v 17:29
Tisíciletou včelu jsem nedočetl, ale z knihovny jsem si donesl Sršně (Vita Jamborová), tak to snad bude lepší. :-D
Eicherik: Film Tisíciletá včela jsi viděl?
Já si čtenářsky s autorem moc "nerozumím". Přitom mnohé filmy na motivy jeho knih se mi líbí.
Před půl hodinou jsem otevřela vedlejší diskuzní vlákno a dozvěděla se novou informaci - příští týden se v Praze koná festival Prague Pride.
Až teď mi došla celá tragikomičnost z informace vyplývající. Došlo mi, jak je informace příšerná a děsivá.
Jedeme do Prahy na pár dnů, mj. na Festival otevřených domů, těšíme se na dovolenou a zážitky v poloprázdné Praze - a ona bude přeplněná. Navíc "obohacená" o skupinky poloobnažených exhibicionistů.
Sakra, ať má každý jakékoliv intimní preference, pokud tím neubližuje a neškodí druhým, je mi to jedno - každého soukromá věc, ale proč musí vykřikovat své intimní záležitosti na veřejnosti a obtěžovat s tím druhé.
(Teď už chápu, proč kamarádka, která původně měla se mnou jet, náhle onemocněla! Kdybychom ubytování už neměli zaplaceno, asi onemocním taky.)
Tak jsem se podělila o pocity, snad jsem tím zneutralizovala případný infarkt způsobený nečekanou informací.
Text příspěvku byl upraven 31.07.21 v 09:40
R.E.M.: Film jsem kdysi viděl, ale potřeboval bych si ho zopáknout. Do knihy jsem se nedokázal začíst. Očekával jsem něco, možná na způsob magického realismu a prostě to tam nebylo. :-)
Co se týče té exhibicionistické akce. Konzervativci nesouhlasí a liberálové se radují. Praha bohužel bude vždy liberálnější, než zbytek republiky a navíc nám na radnici vládnou Piráti. Já jsem samozřejmě proti. :-)
Eicherik: Nevím, co si pod pojmem "liberalismus" v tomto kontextu představit :-)), ale tolerantní k nevětšinovým skupinám jsou všude, jen nemají potřebu nebo nutnost to takovým stupidní způsobem dokazovat. Ale je faktem, že na Prahu je víc vidět - i ze zahraničí. Takže bychom možná měli Pražanům poděkovat, že se obětují/"obětují" a my ostatní jsme těchto výstřelů ušetřeni. ;-)
PS: V Prokopském údolí, Divoké Šárce a možná ani v Kunratickém lese je s velkou pravděpodobností nepotkám. Aspoň doufám!
Text příspěvku byl upraven 31.07.21 v 10:41
R.E.M.: V Prokopském údolí a Divoké Šárce je pěkně. V Kunratickém lese jsem byl nejspíš taky. Byli jste už v Oboře Hvězda? V blízkosti je také Bílá hora a mezi Bílou horou a Hvězdou se nachází Evangelický toleranční hřbitov. Je malej a špatně se hledá, my se na něj museli doptat místních. Evangelických hřbitovů moc není. :-)
Včera jsem viděl nějaké video z Portlandu v USA. Natočil ho nějaký místní obyvatel. Samej narkoman, požáry aut, násilí a bordel.
R.E.M.: Nedivím se ti. V tomto případě bych návštěvu Prahy taky vynechala. Ale věřím, že i tak si najdete místa, kde se tomu třeba trochu vyhnete. :)
Já mám Prahu ráda na to navštívit jí a minulý týden jsem byla spokojená, jak na Staroměstském náměstí bylo málo lidí oproti jiným rokům, kdy jsem tam byla. :)
Jsem ráda, že u nás se pořádají akorát tak festivaly jídla, hudby, farmářský trhy atd.
A na to, že jsme malé město, se tu toho koná za rok dost a návštěvnost je taky dost velká.
Vložit příspěvek