Filosofování pod starým mohutným dubem

DISKUZE » Volná diskuze

Marika Vanova
Marika Vanova 01.08.2021 v 08:41

vas - Mě tohle noir umění ve filmu nic moc neříká. Vaše amazonské putování se mi líbí víc, ale moc krátké.

Lenka.Vílka
Lenka.Vílka 01.08.2021 v 10:22

To si tak přečtete novej komentář a říkáte si: "Proč kniha není v sérii?". A potom si všimnete, že někdo onu celou sérii smazal :D jo, jenom dvacet knih, von to někdo dopní znovu :D :D :D

vas
vas 01.08.2021 v 11:06

Ad Marika Vanova
Dobrý den Mariko, moc děkuji za Vaše vyjádření. Na youtube je pouze trailer k asi třicetiminutovému filmu. Musím se přiznat, že se mi ale dokument moc nepovedl. Bylo to všechno dělané rychle a amatérsky "na koleně". Doufám, že se mi ho podaří doplnit o nové záběry, přestříhat (střihače jsem měl ale výborného) a hlavně profesionálně nadabovat. Také dějová linka je příliš kostrbatá. Z ČT mi dali jakousi naději, že by se to mohlo podařit.
Mějte se hezky,
zdraví VAS

pavlinda
pavlinda 01.08.2021 v 23:54

Eicherik-dnes byl na ČT 2 v 17:55 pěkný dokument o Amazonii.

Eicherik
Eicherik 02.08.2021 v 06:02

pavlinda: Tak příště. :-)

Lenka.Vílka
Lenka.Vílka 02.08.2021 v 19:05

Nevím, teď jsem se trochu rozjela, ale...
Jednou za měsíc naklepu do pc, co mi chybí, a zaměstnavatel mi to pošle. Jako izolepa, propiska atd. Už skoro dva roky takhle objednáváme sponky do sešívačky. Jsou tam dva řádky, na malý a na velký. Zkrátim to, dva roky mi posílají ty malý, přestože vždy objednám ty velký. No, ale je tam i poznámka. Takže...
"Prosím o velké, máme velkou sešívačku. Píšu to vždy i do poznámky, ale vždy nám přijdou malé. Děkuji."
Asi mi nepošlou nic, co?
Super, že účtenku mi potom z papírnictví proplatí :D

Eicherik
Eicherik 02.08.2021 v 20:57

denib: Bude trojka? ;-)

denib
denib 02.08.2021 v 21:03

Eicherik: Rozhodně ano :-) I když teď to bylo jen na 4,5 hvězdičky. Nebude ve trojce zase mbwun, že ne?
Mimochodem díky tobě znám nové slovo: klibna. To jsem ještě nikdy neslyšela ... :-)

Eicherik
Eicherik 02.08.2021 v 21:05

denib: Nebude. :-) Já si to slovo klibna taky musel dohledat. :-)

Eicherik
Eicherik 03.08.2021 v 18:34

denib: Už jsi četla něco z té série Případ bývalé jeptišky? Nebo je to Tvoje první? Taky se na to chystám. :-)

denib
denib 03.08.2021 v 19:15

Eicherik: Je to moje šestá - nečtu je popořadě. Ale nevím, nevím, jestli to bude pro tebe. Jsou to mírné detektivky, žádná nebo jen malá akce a hlavní postava nemá žádné osobní problémy. Ani alkoholička, ani psychické problémy, ani nijak zničená existence, což je dneska u detektivů snad povinnost :-) A od té doby, co má i dítě, se dokonce raduje z toho být matkou. Taková mladá a vdaná slečna Marplová :-) Prostě jen chodí a ptá se. Mně se to líbí, ale i já to čtu spíš jako oddychovku.

Když jsme u těch zničených detektivů, tak jednou jsem četla knížku, kde aby měl detektiv nějaké problémy, tak trpěl zácpou :-) To už jsem si fakt ťukala na čelo ...

kollektor
kollektor 03.08.2021 v 19:22

@Eicherik
denib: Bude trojka? ;-)
---
Manželka na to není. Nevím jestli bohužel, nebo bohudík.

Eicherik
Eicherik 03.08.2021 v 19:25

denib: Mírná detektivka nevadí. Absence akce taky nevadí. Ale hlavní postava bez problémů, to asi problém bude. Vždyť i slavný Sherlock Holmes byl kokainista. Zkusíme a uvidíme. :-)
Detektiv se zácpou? Ne že by ji nemohl mít, ale taky si ťukám na čelo. :-)

Eicherik
Eicherik 03.08.2021 v 19:28

kollektor: Samozřejmě jsem myslel třetí díl. :-) Jinak ruská ano, švédská ne. :-D

denib
denib 03.08.2021 v 19:40

Eicherik: Ale Pendegrast a D´Agosta (alespoň v prvních dvou dílech) také nemají osobní problémy. Nemají vůbec osobní život. Vlastně mimo policii snad ani neexistují :-)

Eicherik
Eicherik 03.08.2021 v 19:50

denib: V dalších dílech dojde i na osobní život agenta Pendergasta. Bude to hodně bláznivé a bude to zasahovat i do případů. Ono toho Pendergasta ale nelze považovat za klasickou detektivku. Je to taková svérázná série.
Četla jsi něco ze série Malin Forsová? :-)

denib
denib 03.08.2021 v 19:57

Eicherik: Nečetla. Mám jí na seznamu, ale seznam je dost dlouhý. Pročpak?

Eicherik
Eicherik 03.08.2021 v 20:00

denib: Protože ji považuji za jednu z nejlepších krimi sérií. :-)

denib
denib 03.08.2021 v 20:05

Eicherik: Tak já to zkusím :-)

keri.H
keri.H 03.08.2021 v 21:01

Případy bývalé jeptišky jsem četla jeden díl a dobrý. Plánuju, že dám další díl, teď jsem se na ni dívala při rozhodování, co číst dál a nakonec to vyhrála další kniha od McBaina. :)

denib
denib 03.08.2021 v 21:07

keri.H: Tak to je dobré. Já se taky rozhodovala mezi ní a McBainem, ale tentokrát vyhrála jeptiška :-)

Eicherik
Eicherik 06.08.2021 v 19:02

Lenka.Vílka: Včera proběhlo téměř nepovšimnuto jedno zajímavé výročí. :-)

Před 600 lety, v srpnu 1421, ukončila bitva u Mostu vítězné tažení husitů krajem pod Krušnými horami. Dnes poněkud opomíjená událost pro vojska kališníků přitom znamenala, až do bitvy u Lipan v roce 1434, nejhorší porážku od počátku válek v roce 1419.
(iDNES.CZ)

Téhož roku na sv. Osvalda utrpěli Pražané těžkou porážku u Mostu; Pražané i jiní Čechové utekli z bojiště a nechali tu vozy, děla, praky a jiné zbraně, protože Míšeňský se na ně dobře připravil a zahnal je.
(Ze starých letopisů českých)

Eicherik
Eicherik 06.08.2021 v 19:04

denib: Koukám, že jsi se už pustila do Kabinetu. :-)

PanPredseda
PanPredseda 06.08.2021 v 19:10

Kdo by to chtěl dobývat? Dyť jsou to samý paneláky a jeden votočenej kostel. ;-)

denib
denib 06.08.2021 v 19:10

Eicherik: Dlouho jsem nečetla něco tak napínavého, jako byl ten první díl. Ještě se na té vlně vezu ... :-) Trochu mi to atmosférou připomnělo staré filmy jako Dobrodružství Poseidonu.

Vložit příspěvek