Filosofování pod starým mohutným dubem
Eicherik, encyklopedie: Budu vám věřit, ale nenechám si sebrat chuť na další díly. Alespoň zatím :-)
Máme u nás kouzelný kopec ;)
https://www.kudyznudy.cz/aktivity/dominantni-hnevin-nabizi-vyhled-na-most
Lenka.Vílka: Přesně tak, v okolí toho kouzelného kopce se ta 600 let stará "strkanice" odehrála. :-)
Před časem jsem hledal něco ve stylu Dana Browna, tak jsem si nakonec přečetl celou sérii Robert Langdon od Dana Browna. Před pár dny jsem hledal něco na způsob Ludvíka Součka a tak jsem si vytipoval Pevnost bílých mravenců Ludvíka Součka. :-D
Prostě není nad originál. :-)
Lenka.Vílka: Z Hněvína je nádherný výhled. :)
Mimochodem, nevím, jestli jsem už psala, že od Mostu nebydlím daleko (občas tam jezdíme nakupovat). Mám krásný výhled od nás na Ranou, Oblík a Červeňák. :D
PanPredseda: možná to u nás stojí za prdlačku, ale stačí zalízt kamkoliv, kde je příroda, a hned je to úplně jinej příběh :)
Ovšem vzpomněl jsem si na vtip z jiného regionu:
Přijde ženská na gynekologii na vyšetření. Doktor ji prohlíží a furt říká:
"Hm, hm, to je Bruntál, to je Bruntál. Ale raději se ještě poradím s kolegou..." Dojde pro kolegu, ten se koukne, a říká, že je to jasnej Bruntál, ale že v tak složitém případě se musí poradit s primářem. Dojdou pro něj, ten přijde, jen tak letmo koukne a řekne: "Tak pánové, takovej jasnej Bruntál a vy to nepoznáte? Máte po premiích." Ženská je z toho celá na větvi a tak se ptá: "Prosím vás a co je to ten Bruntál?" A primář jí řekne: "No paní, víte, okolí hezké, ale díra hrozná."
Z Bruntálu pochází část mojí rodiny. :-D Jako malej jsem tam párkrát byl. Pokud by si někdo chtěl přečíst nějakou beletrii z Bruntálu, z doby těsně po druhé světové válce, tak mu doporučuji knihu Město na hranici Karla Ptáčníka. :-)
Dnes jsem v knihobudce ulovil titul O letadélku Káněti. Je to jedna ze dvou dětských knih, na které se chystám, tak jsem rád, že se po ní nebudu muset pídit. Škoda jen, že se nejedná o první vydání. :-)
Zajímavý článek na FINANCE.cz:
Kolik zaplatíme za Českou televizi a Český rozhlas?
https://1url.cz/5Kl1p
Součástí článku je také anketa: Jste pro zrušení koncesionářských poplatků?
Z 47517 hlasujících bylo 89% pro jejich zrušení. :-)
O letadélku Káněti jsme měli doma a táta nám z ní četl. :)
Text příspěvku byl upraven 07.08.21 v 16:43
Otočila se k regálu, cmrndla si trubičkou do malýho panáka lok peprmintky, zvrhla ji do sebe, a jak potom zuřivě šplíchala panákem v dřezu, dodala: "Vy si chlapi myslíte, že tvoříte dějiny, a přitom kolikrát nemáte ani na dvě piva. Dětedoprdele!"
(Jaroslav Velinský - Případ výjimečné klibny)
Teď mám doma slušnou hromádku nepřečtených knih, ale jakmile s ní malinko hnu, hodlám se vrhnout na Součkovu beletristickou tvorbu. :-)
Vložit příspěvek